vineri, 19 iulie 2013

Cum Iti Poti Limita Singur Succesul Concentrandu-te Asupra Unui Singur Obiectiv.

In acest articol vreau sa iti spun despre concentrarea asupra unui singur business si cum poate acest lucru sa te limiteze pe tine si sa iti limiteze succesul. Atasarea ta fata de un singur lucru iti poate limita posibilitatea de a obtine ceva si mai bun. Concentrarea fata de o singura sursa de venit iti poate limita drastic succesul.

E un concept foarte greu. De multe ori ne focusam asupra unui singur obiectiv. Si in afaceri este la fel. Ne blocam pe un business care credem ca e the best. Investim tot timpul si energia noastra in acel business, ceea ce e absolut normal. Insa acel business te poate tine pe loc, fara sa te mai preocupe si alte business-uri care te pot propulsa mai sus si mai repede.

Pentru ca tu chiar te limitezi cu acel lucru. Vezi un "goal" pe care vrei sa-l atingi si care crezi ca e cel mai tare si efectiv te blochezi pe el. Ramai blocat pe chestia asta fara sa iti dai seama macar. Target-ul tau este la un nivel, la care vrei sa ajungi si in care tu crezi. Gandeste-te intotdeauna exista un nivel mai sus. Mai sunt cu siguranta multe lucruri si mai sus de acel target pe care il vezi tu pe moment.

Citeste aici Care Este Capacitatea Ta De "Bounce Back"?

Ceea ce este interesant este ca daca iti schimbi "credinta" despre acel lucru, vei reusi sa ajungi si mai departe. Nu trebuie sa te limitezi pe un singur lucru, punct, obiectiv, target.

Fii limitless. Poti ajunge si mai sus. Ideea, asa cum am mai spus, este ca daca tu te atasezi prea mult de un goal pe care vrei sa-l atingi si e cel mai tare la momentul resprectiv in care crezi, vei pierde alte oportunitati ce apar pe parcurs dar nu le dai atentie.

Unele dintre aceste oportunitati care nu te preocupa la momentul respectiv, este posibil sa te propulseze mai sus decat te-ai putea gandi.

In business poti ajunge pana la un anumit nivel. Nu spun ca business-urile sunt limitate, nu toate.
Dar cu unele poti ajunge pana la un anumit nivel. Odata ce atingi acel nivel "maxim" esti limitat. Ca sa mergi mai departe sa ajungi mai sus, trebuie sa te dezvolti si sa cauti alte oportunitati.

De ce sa faci acest lucru dupa ce a trecut o perioada buna de timp pana ai ajuns acolo si ti-ai dat seama, cand poti reflecta din timp asupra situatiei.
E stiut faptul cand iti doresti un lucru si nu-l ai e cel mai tare lucru posibil pe care il vezi si la care te gandesti.
Crezi ca te va face sa te simti intr-un anumit fel and so on. Probabil nu va fi asa.
Totul este construit de tine in mintea ta. Tu ai construit aceasta imagine. Tu ti-ai spus singur ca va fi extraordinar.
Odata ce ajungi sa ai acel lucru incepe sa-ti scada entuziasmul treptat si sa nu il mai crezi "maxim". Incepi sa te gandesti la alte lucruri si astfel acel lucru ramane undeva in background.

Citeste aici Fermier Sau Vanator? Care E Strategia Ta?

Toata idea este ca daca esti prea atasat de o idee, lucru, business si nu esti flexibil te poti limita singur asupra unor lucruri si mai bune care se pot intampla.
Sper ca am reusit sa transmit ideea, sa te fac sa te gandesti putin si sa ajungi acolo unde e point-ul acestui articol.
Sa nu crezi ca nu vreau sa ai incredere in propriile goal-uri, in propria afacere. Nu despre asta e vorba. Doar sa nu te limitezi.
Pentru ca am intalnit destui oameni care credeau intr-un anumit nivel la care vroiau sa ajunga si nu erau asa bucurosi cand reuseau sa isi atinga target-ul.

Daca stii pe cineva pe care ar putea sa-l ajute acest articol te rog sa-i spui sau sa-i trimiti link-ul.

6 comentarii:

  1. Dar daca nu te focusezi pe ceva nu poti avea rezultate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cateodata sunt uimit de lucrurile astea pe care nici nu stiu ca nu le stiu. Mi-a placut ideea, m-a facut sa gandesc moore.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te poti orienta in timp si catre alte lucruri, dar la inceput trebuie sa mergi pe ceva clar, pe one way cum se zice.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea e sa fii maleabil. Sa ai un camp vizual mai extins, nu sa vezi intr-o singura directie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deacord cu Seby. Cum scrie si in articol nu trebuie sa te limitezi pe un singur lucru. Totul tine de viziune si de posibilitati.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara! Parerea mea este ca trebuie sa fim deschisi infata tuturor oportunitatilor care ne ies in cale, si astfel avem sansa sa luam decizia corecta.
    Cand iti doresti ceva, cum ai zis tu,trebuie sa-ti doresti esenta lucrului respectiv si atunci nu te focalizezi pe un singur lucru, ci sa gasesti modalitati multiple pentru care poti ajunge sa-ti indeplinesti dorinta.
    Sper ca am fost la subiect
    O seara buna.

    RăspundețiȘtergere