joi, 14 noiembrie 2013

Rezolva Lucrurile Eficient In 4 Pasi Simpli.

Rezolva lucrurile intr-un mod simplu si mai ales eficient. Trebuie sa ai randament, ca sa mergi mai departe. Am sa-ti arat mai jos o formula pentru obtinerea succesului.

Ea ii apartine lui Fred Trump, si este o formula dupa care se ghideaza multi oameni bogati in viata lor de zi cu zi, pentru a-si atinge obiectivele propuse.

Sunt multi oameni care asteapta ocazia de aur, ca sa se apuce de un lucru, si de obicei atunci cand se apuca este prea tarziu. Sau ocazia nu mai vine.
"Don't wait for the perfect moment... Take the moment and make it perfect!"

Formula este cat se poate de simpla: "Fa-ti treaba, treci la treaba, fa-ti treaba cum trebuie si pleaca." Pentru a realiza cu succes ce iti propui trebuie sa fii direct si sa treci la treaba, nu sa-ti pierzi timpul si concentrarea cu toate tampeniile.

Citeste aici Separa-te De Multimea Care Se Vaita.

Acest lucru il spun din propria experienta. Am un prieten de la care am invatat un lucru foarte important: sa nu iti consumi energia cu lucruri marunte. Eram cu el intr-o zi si am inceput sa-i povestesc cateva lucruri care nu mergeau tocmai cum planificasem si devenisem putin nervos din aceasta cauza. La care el m-a oprit si mi-a zis foarte simplu: "Iti consumi energia cu lucruri simple". Atunci mi-am dat seama ca are dreptate. Nu faceam nimic altceva decat sa ma consum si sa imi pierd atentia, pe care puteam sa o indrept spre ceva mai bun.

Exact despre asta este vorba si mai sus. Pastreaza-ti energia si concentreaza-te pe lucruri care merita cu adevarat. Focuseaza-te pe ceea ce este important, ceea ce conteaza.
Ce inseamna de fapt: "Fa-ti treaba, treci la treaba, fa-ti treaba cum trebuie si pleaca." ?

1. Fa-ti treaba.
Este prescurtarea pentru a incepe. Daca vrei sa faci parte din actiune nu poti sa o urmaresti de pe margine. Alege-ti un obiectiv si concentreaza-te asupra realizarii lui.
Fa-ti o lista care sa contina lucrurile pe care ar trebui sa le faci zilnic. Fa-ti un program pe care sa-l urmezi cu strictete.

2. Treci la treaba.
Acest lucru e mai usor de spus decat de facut, mai ales daca nu esti un om de actiune.
Asteptati-va la aparitia problemelor. Ele nu vor intaria sa apara, asa e firesc. E mult mai usor sa stii ca vei avea de rezolvat o problema si sa fii pregatit din timp, decat sa te prinda nepregatit.
Concentreaza-te asupra scopului final si problemele nu vor mai parea fara cale de rezolvare. Vor fi niste simple obstacole care trebuie depasite.

3. Fa-ti treaba cum trebuie.
Stii care e diferenta dintre extraordinar si mediocru? Raspunsul este CALITATEA. Nu face lucrurile doar ca sa fie facute, fa-le asa cum trebuie.
Fii exigent cand vine vorba de produs sau serviciu. Este o reputatie care se castiga greu, dar cand este castigata, vei avea mai mult decat satisfactie garantata.

Citeste aici De Ce Nu Poti Face O Afacere Cu Un Partener Rau.

4. Pleaca.
Cand treaba e terminata, relaxeaza-te si odihneste-ti mintea pentru proiectele ce vor urma. Pentru ca atunci cand ai terminat, e timpul sa mergi mai departe.
Treaba ta e sa gasesti noi business-uri din care sa scoti bani. Un om de succes nu se opreste. Asta inseamna sa ai un iq financiar bun.

Asta e formula dupa care se ghideaza multi oameni de afaceri. Daca pentru ei functioneaza, inseamna ca functioneaza si pentru tine.
Incepe sa o pui in practica chiar de AZI.

Sunt curios sa aud ce parere ai despre acest articol si despre acesta metoda de rezolvare a lucrurilor in 4 pasi.

PS: poti sa distribui mai departe acest articol daca ti-a placut si vrei sa il citeasca mai multa lume.

7 comentarii:

  1. Asa este totul se rezuma la a face ceva si a face acel lucru exact ca la carte, nu doar de dragul de a fi facut sau doar ca trebuie facut. Frumos articol, mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi inca se merge pe principiul "lasa ba ca merge asa". Mentalitate proasta, pentru ca asa nu se ajunge nicaieri. Ori faci lucrurile sa merga ca ceasu' ori nu le mai faci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara Gabriel !
    E corect ce ai zis tu. Din punctul meu de vedere ca sa parcurgem cei patru pasi, ne trebuie inainte de toate o dorinta arzatoare a ceea ce ne dorim sa realizam si un plan care sa ne conduca la actiune.Planul sa contina toate lucrurile care trebuie facute in fiecare zi, in functie de prioritati, orice esec ar trebui sa ne faca sa mergem mai departe, calitatea inseamna cat de pregatiti suntem in acel domeniu si la sfarsit sa ne premiem cu orice credem ca ne face sa ne simtim bine.Dupa aceasta perioada de relaxare vom sta bine si cu starea de spirit, dar si mintea noastra va putea crea noi planuri si idei.
    Mi-a placut articolul !
    Iti doresc o seara buna. !

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa ai o motivatie ca sa incepi ceva si sa te tii de treaba. Si cum ai spus si tu Gabriel este mult mai usor daca esti o persoana de actiune. Sa incepi si sa faci lucrurile sa se miste sunt 2 elemente cheie. Si binenteles sa nu renunti la primul obstacol.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este! Dorinta arzatoare vine din pasiune pentru lucrul pe care il facem, iar tot de aici rezulta si punctul 3: adica sa il facem cu placere si nu fortati, si in acest fel vom incerca sa-l facem cat de bine putem, poate mai bine decat concurenta. Multumesc pentru comentariu, o seara frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mihai
    Salut Mihai. Nu poti ajunge prea departe cu acest principiu... poate iti merge 1 data sau de 2 ori, dar nu merge la infinit.

    RăspundețiȘtergere
  7. @George
    Motivatia vine in pasiune pentru un lucru. E mai ok sa stai pe langa oameni de actiune decat dupa cei mai lenti. In timp te vor trage dupa ei.

    RăspundețiȘtergere