marți, 21 ianuarie 2014

Fiecare Obiectiv Are Un Proces De Desfasurare.

Stim cu totii ca fiecare scop pentru care merita sa astepti are un proces de desfasurare, in care trebuie sa lucrezi pentru realizarea lui. Lucrurile nu se intampla peste noapte. Este nevoie de timp pentru a fi realizate.

Succesul cere rabdare. In orice domeniu te-ai afla nu poti sa treci pur si simplu peste aceasta perioada de timp. De exemplu, ca sa devii medic este nevoie de un proces strict de educatie care dureaza poate si 10 ani.

Scrierea unei carti, pictarea unui tablou, sau compunerea unei melodii bune nu se face peste noapte. La fel este si in afaceri. Orice lucru cere timp.

Unul dintre motive pentru care oamenii nu au educatie financiara sau au iq-ul financiar foarte scazut este ca vor doar banii, fara sa treaca prin procesul producerii lor. Acolo unde de fapt se intampla toata actiunea.
Majoritatea oamenilor nu realizeaza ca tocmai procesul producerii banilor te face mai bogat, si nu banii.

Citeste si Viziunea Si Valorile Intr-o Companie.

Acesta este unul dintre motivele pentru care cei mai multi castigatori la loterie, raman fara bani la scurt timp ce au castigat foarte multi bani, pentru ca intra in posesia banilor fara sa treaca prin procesul realizarii lor. Ei nu sunt pregatiti pentru asa ceva. Si nu este vorba doar de cei din tara noastra. Acest lucru se intampla peste tot in lume, nu este un fenomen, este o realitate, un rezultat al lipsei educatiei financiare.

Daca vrei poti sa te gandesti la acest proces ca la un joc. Doar trecand prin fiecare etapa al acestui joc vei intelege si vei aprecia mai bine banii. Ca sa poti sa treci la urmatorul nivel, este nevoie de timp, de rabdare, si de un test pe care sa-l dai si sa arati ca ai inteles nivelul. Doar asa esti pregatit pentru nivelul urmator. Fiecare etapa isi are rolul ei. La inceput sunt lucruri mai usoare pe care le inveti, iar cu timpul gradul de dificultate al acestora creste. Nu poti sa mergi la urmatorul nivel pentru ca pur si simplu nu esti pregatit sa intelegi informatiile de acolo.

Te poti gandi la acest lucru, in orice domeniu. In desen spre exemplu, nu poti sa iei creionul pur si simplu si sa desenezi pana nu cunosti elementele de baza. In hockey nu poti sa iti iei patinele, si o crosa si sa intri pe gheata daca tu nu cunosti diferite tehnici si tactici, sau tu nu poti sa stai in picioare cu patinele. Toate lucrurile se invata treptat.

Citeste si Cele mai bune articole de pe iQ Financiar in 2013.

Toti suntem diferiti si avem puncte tari si puncte slabe diferite. Fiecare trece prin situatii diferite, prin provocari diferite si intampinam probleme diferite. Pentru a face mai multi bani, trebuie sa te decizi care este cea mai buna cale pentru tine de a face mai multi bani. Sa te concentrezi pe punctele tale forte, sa iti dezvolti educatia financiara, sa iti faci un plan, sa treci la actiune si in final sa ai rabdare. Lucrurile nu se intampla peste noapte.

Ca sa devii un profesionist in domeniul pe care l-ai ales trebuie sa te pregatesti constant si sa ai rabdare.
Tine minte ca procesul realizarii unui scop, este mai important decat scopul in sine.

8 comentarii:

  1. Asa este Gabriel. Inainte ma grabeam cand vroiam sa fac ceva. Dar adevarul este ca toate sunt la timpul lor. Treptat treci asa cum ai spus si tu prin niveluri cu grade diferite de dificultate pana cand ajungi in varf. Fiecare nivel iti da puterea si increderea sa mergi mai departe, sa afli, sa descoperi lucruri noi. Daca ai avea bani din prima n-ai sti cum sa-i folosesti. Treptat inveti sa castigi si sa reinvestesti. Mi-a placut cum ai incheiat " procesul realizarii unui scop, este mai important decat scopul in sine." :) Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca am inteles... daca nu banii te fac mai "bogat"... atunci cine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Gabriel !
    Din ce in ce mai provocatoare articolele tale si bine gandite si rrealizate.
    Am sa rezum mai pe scurt, doar concluzia.
    Trebuie sa urmam pasii de desfasurare a unui obiectiv si sa nu sarim peste nici unul.
    Cea mai buna decizie pentru a face bani multi este sa sti exact ce doresti de la viata, sa crezi ca se poate realiza, sa cunosti, iti trebuie un plan, perseverenta, un grup de consultanta si poate mai sunt dar nu le stiu eu.
    Un articol de nota 10 !
    Felicitari!!!
    Seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac articolele tale pentru ca ai ce invata din ele. Educatia este primul lucru pentru succesul ce va urma:) Asteptam mai multe articole asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihai
    Salut Mihai. Banii sunt doar un instrument. Ceea ce stii tu despre bani te face mai "bogat". Cei pe care ii vedem bogati, sunt acolo pentru ca au stiut cum sa investeasca bani, cum sa-i pastreze, si cum sa-i cheltuie. De aceea cei care castiga la loto risca sa piarda bani intr-o perioada scurta de timp pentru ca nu trec prin procesul de obtinere al lor. Exista si o vorba: easy come, easy go.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este sunt mai multe lucruri care impreuna ne ajuta sa obtinem succesul. Asa cum ai spus si tu o dorinta puternica, un plan bun, o echipa pe masura si multa perseverenta sunt lucruri care ne fac sa crestem treptat. Multumesc mult pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  7. @alla sally
    Buna Alla! Ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc ca ma urmaresti.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andreea26
    Buna Andreea! Asa este educatia sta la baza succesului. Nu poti realiza prea multe fara o educatie buna in orice domeniu.

    RăspundețiȘtergere