marți, 11 februarie 2014

De Ce Devin Bogatii Si Mai Bogati?


Unul dintre motive este pentru ca acestia se concentreaza asupra activelor. Ei fac mai multi bani decat ceilalti oameni pentru ca investesc in active. Ei nu lucreaza pentru bani, isi pun banii sa lucreze pentru ei.

In timp ce majoritatea oamenilor lucreaza pentru bani. Acestia sunt angajatii, care au un salariu fix. Ei lucreaza contra unui venit regulat, sau al unui comision si sunt platiti cu ora.

Motivul pentru care majoritatea angajatilor sunt saraci este pentru ca au un singur venit, si acela de obicei este fix. Ei nu au mai multe surse de venit.

Citeste si De Ce Masina Pe Care O Ai, Nu Este O Investitie?

Oamenii bogati sau investitorii lucreaza pentru achizitionarea activelor care produc bani sau capital. Cu cat construiesti mai multe active ca antreprenor si achizitionezi active ca investitor iti maresti veniturile considerabil. Investitorii cunosc diferenta dintre active si pasive. Citeste aici Ce sunt activele?.

Intr-un articol recent iti spuneam ca este bine sa ai mai multe optiuni in vedere decat una singura pentru ca aceasta te limiteaza. La fel se intampla si in cazul veniturilor. Este mult mai bine sa ai mai multe surse de venit (mai multe active) decat sa ai o singura sursa de venit si aceea sa fie fixa, in cazul angajatilor - salariul. Cu alte cuvinte angajatii se concentreaza asupra unui singur venit, iar investitorii se concentreaza asupra activelor. Oamenii bogati devin si mai bogati pentru ca au educatie financiara si au un IQ Financiar mai mare.

Un alt motiv pentru care oamenii saraci si cei din clasa de mijloc se lupta sa supravietuiasca este ca lucreaza pentru bani si au un salariu fix. Acest lucru nu este inteligent din punct de vedere financiar. Cand muncesti pentru bani si vrei sa castigi mai bine si sa ai venituri mai mari, trebuie fie sa muncesti mai mult si un timp mai indelungat, fie sa maresti tariful serviciilor oferite. Sa muncesti mai mult si o perioada mai mare de timp este problematic din punct de vedere fizic, pentru ca noi oamenii avem o cantitate finita de timp si de energie.

Investitorii nu lucreaza pentru bani. Angajatii lucreaza ca sa fie platiti si sunt platiti ca sa munceasca. Angajatii lucreaza pentru bani. Ca regula generala, ei nu muncesc pentru a construi sau pentru a achizitiona active. Multi oameni care sunt angajati sau liber profesionisti nu au o afacere, au o slujba. Daca acesti oameni nu mai muncesc, venitul lor nu mai exista sau scade, pentru ca este singura sursa de venit. Prin definitie un job, nu este un activ. Activele iti aduc bani, fie ca muncesti fie ca nu.

Unul dintre motivele pentru care bogatii devin si mai bogati, este ca in fiecare an ei muncesc sa construiasca sau sa achizitioneze si mai multe active. Pentru a achizitiona mai multe active nu trebuie sa muncesti mai mult sau o perioada mai mare de timp. Cu cat este iq-ul financiar mai mare al unei persoane, cu atat acesta munceste mai putin ca sa achizitioneze mai multe active si de o calitate mai buna.
Activele muncesc pentru oamenii bogati producand un venit pasiv.

Citeste si Fiecare Obiectiv Are Un Proces De Desfasurare.

Angajatii doresc si isi propun ca scop sa faca mai multi bani. Pentru asta trebuie sa lucreze mai mult si uneori mai greu. Oamenii bogati nu isi stabilesc ca scop principal sa faca mai multi bani. Acestia isi stabilesc obiective cu privire la cat de multe active sa achizitioneze. Cu cat au mai multe active in portofoliu, cu atat veniturile lor cresc mai mult.

Ti-a placut acest articol? Daca da, ajuta-ma sa-l promovez si spune-le si prietenilor tai.
Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.

6 comentarii:

  1. Cu cat ai mai multe venituri e normal sa ai mai multi bani... Daca esti angajat ai un singur venit. Asa este bogatii devin si mai bogati pentru ca stiu unde sa investeasca si ce sa faca cu banii... Trebuie sa recunosc ca este un articol foarte bun. NO COMMENT :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Gabriel !
    Un articol foarte bun.
    Am o carte care se numeste "Te-ai nascut bogat ". Ea se refera ca orice om se naste bogat, ca singura diferenta este ca unii au mai putini bani decat ceilalti, exact ca in articolul tau.
    Ca si articolul tau, incepem cu "Ce ne dorim de la viata?" Unii mai putin, iar altii mai mult ne gandim la lucrul asta.
    Singura solutie este sa facem ceva, sa investim in ceva profitabil in care sa avem cunostinte despre domeniul respectiv.
    Un articol de nota 10 !
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si poza parca se potriveste cu articolul :)) Daca investim mai mult in lucrurile care ne aduc bani, in active asa cum le spui tu, acestea produc mai multi bani. Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  4. @alla sally
    Buna Alla. Asa este, am vrut ca poza sa reflecte exact subiectul articolului. Daca uzi radacinile care trebuie, acestea vor da roade. ACeste plante reprezinta activele, in care daca investesti acestea vor produce bani. :) Sper ca ti-a placut metafora.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihai
    Salut Mihai. Sunt de acord cu tine, dar ca sa stii unde sa investesti asa cum spui tu trebuie sa ai un IQ Financiar bun, care ti-l maresti printr-o educatie financiara buna. Aceasta educatie este baza investitiilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este toti suntem bogati. Trebuie doar sa lucram putin pana ce descoperim cum merg lucrurile. Pasiunea este pe primul loc, aceasta ne da puterea sa invatam mai multe in domeniul nostru si sa avem mai multe rezultate. E mult mai bine sa faci bani din pasiune decat dintr-un alt lucru care nu-ti place. Atunci cand faci ce-ti place, o faci cu drag, din inima. Multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere