duminică, 9 martie 2014

Expresii Care Va Vor Face Clientii Mai Fericiti.

Serviciul pentru clienti are un rol foarte important intr-un business si este bine sa aplicati cateva principii in tot ceea ce faceti si ce spuneti. Exista anumite "cuvinte magice" pe care clientii doresc sa le auda de la dvs. si de la angajatii dvs. Asigurati-va ca toti angajatii inteleag importanta acestor cuvinte cheie:

1. "Cu ce va pot ajuta?"
Clientii doresc sa aiba posibilitatea sa explice in detaliu ceea ce isi doresc si au nevoie. De multe ori proprietarii de afaceri vor sa ghiceasca ceea ce isi doresc clientii lor, mai degraba decat sa aiba rabdare si sa asculte cu atentie ceea ce le spune clientul. Prin aceasta intrebare incepi dialogul intr-o nota pozitiva, si utilizand o intrebare deschisa il inviti la discutie.

Citeste si 11 Lucruri Pe Care As Fi Vrut Sa Le Stiu Inainte Sa-Mi Incep Propria Afacere.

2. "POT rezolva aceasta problema."
Cei mai multi clienti, mai ales cei din zona de business to business, cauta sa cumpere solutii. Ei apreciaza raspunsuri directe, intr-o limba pe care o inteleg. Cauta sa te pliezi dupa nevoile clientului.

3. "Nu stiu, DAR voi afla."
Atunci cand va confruntati cu o intrebare cu adevarat dificila, care necesita cercetare din partea dvs. cel mai indicat este sa recunoasteti ca nu stiti raspunsul. Sunt putine lucrurile care distrug credibilitatea mai repede decat incercarea de a raspunde la o intrebare, atunci cand nu sunteti sigur de toate faptele. Cumparatorii priceputi va pot testa cu o intrebare la care stiu ca nu le puteti raspunde si apoi asteapta linistiti sa vada cum incercati sa falsificati un raspuns pe care nu-l cunoasteti. Un raspuns sincer va imbunatateste integritatea.

4. "Imi asum responsabilitatea."
Spune-i clientului tau ca iti dai seama ca este responsabilitatea ta sa asiguri un raspuns satisfacator pentru tranzactie. Asigura clientul ca stii ceea ce el se asteapta sa primeasca si ca vei livra produsul sau serviciul la pretul stabilit. Nu vor exista schimbari neasteptate sau cheltuieli extra, pentru a rezolva problema.

5. "Va voi tine la curent."
Chiar daca afacerea dvs. este bazata pe vanzari directe, probabil impune programarea si coordonarea anumitor evenimente. Cu cat timpul este mai mare, cu atat mai important este. Clientii au cea mai mare incredere atunci cand sunt la curent cu situatia, chiar daca sunt vesti bune sau rele.

6. "Voi livra la timp."
O data care a fost convenita de comun acord, este o promisiune care trebuie pastrata.

7. "Luni inseamna luni."
Prima saptamana din Decembrie, inseamna prima saptamana din Decembrie, chiar daca aceasta contine o sarbatoare. Clinetii dvs. se asteapata sa va auda spunand: "Voi livra la timp." Furnizorul care face acest lucru in mod constant va fi tinut minte.

8. "Va fi exact ceea ce ai comandat."
Acesta nu va fi "similar" sau "mai bun" decat ceea ce a fost comandat. Acesta va fi exact ceea ce a fost comandat. Chiar daca credeti ca un inlocuitor ar fi mai bun pentru interesele clientului, nu decideti pe cont propriu. Clinetul stie mai bine motivul pentru care a comandat.

9. "Lucrarea va fi completa."
Asigura clientul ca nu va mai trebui sa astepte pentru o ultima parte din proiect sau un ultim document.

Citeste si Sarcina Liderului Este Sa Uneasca Si Sa Focalizeze Intreaga Echipa.

10. "Multumesc pentru comanda."
In acest fel arati o apreciere sincera si reala fata de client, care implica un sentiment reciproc, daca totul s-a desfasurat intr-un mod satisfacator.

Neglijarea oricarei dintre aceste etape transmite impresia ca ati fost interesat de persoana numai pana ce vanzarea a fost facuta. Acest lucru ii lasa sentimentul cumparatorului ca a fost inselat si folosit, lucru care va duce la publicitate negativa. Sinceritatea demonstreaza ca va pasa de clientii dvs. care conduc la recomandari si la vanzari repetate.

Ti-a placut acest articol? Daca da, spune-le si prietenilor tai despre acest articol printr-un like sau share. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".

8 comentarii:

  1. Buna Gabriel !
    Ai deschis un subiect foarte important !
    Pasii pe care i-ai enumerat sunt foarte importanti de aplicat in vanzari directe si in alte afaceri.Desi nu multi aplica aceste etape.
    Clientul intotdeauna asteapta aprecieri cum ai zis, sa fie ajutati, asteapta sinceritate din partea patronului sau a celui care isi vinde serviciile. Conteaza foarte mult mediul in care se desfasoara activitatea si in care un client vine si asteapta sa-l servesti cum se cuvine si sa plece multumit.
    Si noi ca patroni trebuie sa invatam sa ne exprimam corect aprecierea fata de client, sa-i ajutam si sa-i sprijinim intr-un mod pozitiv, iar ei la randul lor vor fi multumiti si vor aprecia si ei la randul lor serviciile noastre.
    Seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este. Daca te porti frumos cu un posibil client poti sa-l castigi si sa-l faci client fidel. Este si o vorba: client odata, client pentru totdeauna. Vorba dulce, mult aduce. Daca intelegem nevoile clientului si nu incercam sa le ghicim asa cum ai spus, avem un punct in plus. Ascultarea este un dar. O zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu clientul trebuie sa stabilesti o relatie durabila. Nu sa ii dai sentimentul ca ai nevoie de el doar ca sa ii iei banii, si apoi nu te mai intereseaza. E bine sa arati ca iti pasa de el si ca ai inteles care este nevoia lui cu adevarat. Faptul ca nu il minti atunci cand nu stii un lucru si ca il tii la curent atat cu bune cat si cu rele, este un lucru care dovedeste sinceritatea si respectul, si impreuna aceste lucruri intaresc si mai mult increderea lui. Atunci cand un client se simte in siguranta, va veni sa cumpere de la tine, pentru ca are incredere in produsele si serviciile tale si stie ca esti un brand serios, ce isi tine cuvantul dat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru client trebuie sa-ti faci timp. El este cel care intretine motorul pornit si il alimenteaza. Sa intelegi clientul si sa ii oferi ce are EL nevoie nu ce vrei tu sa ii vinzi e punctul forte al unui business.

    RăspundețiȘtergere
  5. @alla sally
    Buna Alla. Asa este, putem sa castigam un client pentru totdeauna daca il "ascultam".

    RăspundețiȘtergere
  6. @George
    Salut George. Un brand se construieste prin fiecare client pe care il castigi. Clientul il castigi prin incredere si seriozitate. Asa cum ai spus trebuie sa fii sincer cu el si sa nu il minti. In acest fel ii arati respect.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dan
    Salut Dan. Asa este fara client nu ar exista afaceri. El este elementul cheie care pune in miscare tot organismul unui business.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. De mult vroiam sa scriu un articol legat de clienti. Si sunt multe lucruri de spus. In primul rand acestia fac parte din viata oricarui antreprenor si al oricarui business. Avem nevoie de clienti ca sa supravietuim si sa ne extindem. Pentru asta trebuie sa stim CINE este clientul nostru, UNDE il gasim, si ce anume DORESTE el. Ma bucur ca ti-a placut articolul si iti multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere