duminică, 20 aprilie 2014

Cum Sa Fii Perseverent: 8 Principii De Urmat.

Perseverenta este o stare de spirit si, de aceea, ea poate fi cultivata. Ca toate starile de spirit, perseverenta se bazeaza pe cauze clare.

Perseverenta nu poate exista fara vointa. Oamenii care acumuleaza averi imense dau impresia, in general ca sunt oameni reci si duri. Acestia sunt intelesi gresit. Ei au foarte multa vointa pe care o combina cu perseverenta pentru a se asigura ca isi ating obiectivele pe care si le-au propus.

Orice om poate invata sa fie perseverent. Orice om care isi doreste sa obtina libertatea financiara trebuie sa fie perseverent. Cei mai multi oameni sunt gata sa renunte la obiectivele lor la primul semn de opozitie sau de nenoroc. Putini sunt cei care merg inainte, in ciuda tuturor obstacolelor, pana ajung sa obtina ceea ce-si doresc. Dorintele mai putin intense aduc rezultate mai slabe.

Citeste aici Educatie Financiara Pentru Copii - Poveste: Conducta De Milioane.

Lipsa perseverentei este una dintre cauzele majore ale esecului. Experienta a mii de oameni a demonstrat ca lipsa perseverentei este o slabiciune destul de comuna. Punctul de plecare al tuturor realizarilor este dorinta. Perseverenta dvs. se va transforma intr-o putere care va creste constant.

8 principii pentru a fii perseverent:

1. Un obiectiv bine definit.
Sa stiti ce va doriti este primul pas si, probabil cel mai important in dezvoltarea perseverentei. O motivatie puternica il obliga pe individ sa depaseasca multe dificultati.

2. Dorinta.
Este mult mai usor sa deveniti si sa ramaneti perseverent atunci cand va urmariti scopul cu ardoare.

3. Increderea in sine. Citeste aici Cum Sa-Ti Maresti Increderea In Tine Prin Gandirea Pozitiva.
Credinta in propria abilitate de a duce la bun sfarsit un plan il incurajeaza pe individ sa urmeze acel plan cu perseverenta.

4. Planuri bine organizate.
Planurile bine organizate, chiar daca sunt firave, dezvolta perseverenta.

5. Corectitudinea cunostintelor.
Cunoasterea faptului ca planurile unui individ sunt solide, bazate pe experienta, incurajeaza cultivarea perseverentei. Presupunerea in loc de cunoastere, distruge perseverenta.

6. Cooperarea.
Compasiunea, intelegerea si cooperarea armonioasa cu ceilalti dezvolta perseverenta.

Citeste aici Ce Este Cadranul Banilor?

Citeste aici Obstacole Pe Care Trebuie Sa Le Depasesti Pentru A Obtine Libertatea Financiara.

7.Vointa.
Obiceiul de a va concentra asupra construirii acelui plan care va va ajuta sa va atingeti obiectivul bine definit conduce la perseverenta.

8. Obisnuinta.
Perseverenta este rezultatul direct al obisnuintei.

Inainte de a incheia discutia despre perseverenta, faceti un inventar personal si determinati in ce masura va lipseste, in cazul in care va lipseste, aceasta calitate esentiala. Ti-a placut acest articol? Daca da, spune-le si prietenilor tai despre acest articol printr-un like sau share. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.
Nu uita "Knowledge is Power".

10 comentarii:

  1. Perseverenta, la fel ca si vointa si increderea in sine sunt lucruri necesare oricarei persoane care si-a propus un scop si doreste sa-l obtina, sa ajunga la el. Perseverenta este foarte importanta si cele 8 principii pe care le-ai enumerat sunt perfect adevarate.
    Asa cum ai spus si tu "Lipsa perseverentei este una dintre cauzele majore ale esecului." De multe ori te opresti si nici nu ai idee cat de aproape este de telul propus. Odata ce ai ales un drum mergi mai departe no matter what. Keep walking.
    Sarbatori fericite and keep going.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt de parere ca trebuie sa fii perseverent in tot ceea ce faci daca vrei sa reusesti. Pot aparea multe obstacole pe parcurs, asta nu inseamna ca nu se pot rezolva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Never give up, this is the way. Sau fii perseverent. Foarte educativ articolul. Sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Gabriel !
    Un subiect cat se poate de important in educatia Financiara si in orice scop pe care il dorim sa-l avemindeplinit. Pasii pe care i-ai enumerat sunt corecti si asezati intr-o ordine fireasca pentru inceperea oricarei realizari ; primul pas fiind DORINTA.
    Perseverenta reprezinta un factor important in transformarea dorintei in realitate si ea poate fi sustinuta de intensitatea dorintei. Daca dorinta nu este cea pe care o dorim cu adevarat si nu reprezinta menirea noastra in aceasta lume, atunci punctul de plecare v-a avea un traseu gresit.
    Cu ajutorul dorintei arzatoare si a celorlalti pasi alaturi de dorinta, vom invinge.
    Zi de Paste minunat iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  5. @alla sally
    Buna Alla. Asa este, perseverenta este "cheia" daca vrei in obtinerea succesului pe termen lung. Atunci cand ai un scop si o dorinta, perseverenta ar trebui sa vina de la sine. Multumesc pentru urari, sarbatori fericite si tie alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mihai
    Salu Mihai. Nu pot decat sa te aprob. :) Orice obstacol vine, poate fi depasit, atunci cand stii sigur ce-ti doresti. Vointa+perseverenta=Succes.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Andreea26
    Buna Andreea. Ma bucur ca ti-a placut articolul si iti multumesc pentru aprecieri. Te mai astept pe site.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Corect. Dorinta este punctul de pornire, primul pas asa cum ai spus si tu. Iar pentru ca dorinta noastra sa devina realitate si sa o punem in practica avem nevoie de vointa, de incredere si de perseverenta. S-ar putea ca lucrurile sa nu iasa cum ne dorim din prima. Tocmai de aceea nu trebuie sa ne dam batuti. Si aici intervine perseverenta.
    Multumesc pentru urari, sarbatori fericite si tie alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte interesante articole si demne de aplicat. Eu ma ghidez dupa un motto a lui W.E.HENLEY

    "De-ar fi pedeapsa cat de grea,

    Si viata toata uragan,

    Eu sunt stapan pe soarta mea,

    Si-al sufletului capitan."

    Gasesc ca numitor comun aici este perseverenta si încrederea de sine.
    Multumesc si la mai multe articole.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Laura
    Buna Laura. Foarte bun citatul, exact despre asta este vorba. Noi suntem "capitanul" propriei corabii, pe care o indreptam in directia pe care o dorim. Ma bucur ca iti plac articolele si iti multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere