luni, 28 aprilie 2014

De Ce Nu Exista Mai Multi Investitori?

Cadranul antreprenorilor este cadranul in care se munceste mai putin, se castiga mai multi bani si se platesc mai putine impozite. Daca lucrurile stau in acest fel, de ce nu se fac toti oamenii antreprenori? Din aceeasi cauza pentru care multi nu-si lanseaza propria afacere. Totul poate fi rezumat printr-un singur cuvant: "Risc".

In general, oamenii nu agreeaza ideea de a-si investi banii castigati cu multa truda, riscand sa nu-i mai vada niciodata. Multi se tem atat de tare de esec, incat refuza din start ideea de investitie sau de incepere a unei afaceri... indiferent de cat de multi bani ar putea castiga in schimb.

Citeste si Cum Sa Fii Perseverent: 8 Principii De Urmat.

Pe langa beneficiile evidente ale stiintei de a face bani din bani, exista si multe avantaje privind taxele, la care oamenii nevoiti sa munceasca pentru bani nu au deloc acces. Oamenii care muncesc pentru bani nu numai ca platesc deseori, impozite mult prea mari, dar mai si sunt deposedati de o anumita parte din salariu, fara a vedea vreodata acei bani.

Teama de a pierde bani pare sa-i imparta pe investitori in patru mari categorii:

1. Oameni care evita riscul si care nu fac altceva decat sa mearga la sigur, pastrandu-si banii in banca.

2. Oameni care lasa responsabilitatea investitiei in seama altcuiva, cum ar fi de pilda un consultant financiar.

3. Pasionatii de jocurile de noroc.

4. Investitorii.

Diferenta dintre un pasionat de jocuri de noroc si un investitor este urmatoarea: Pentru jucator, investitia inseamna un joc al sortii. Pentru un investitor, investitia este un joc al inteligentei. Pentru cei care lasa responsabilitatea investitiei in seama altcuiva, investitia este, cel mai adesea, un joc pe care nu doresc sa-l invete. In cazul acestora, important e sa-si aleaga cu multa grija partenerul de afaceri.

Vestea buna despre investitii este aceea ca riscul poate fi mult minimalizat sau chiar eliminat complet, avand sansa sa obtineti o multime de bani, cu o singura conditie: sa cunoasteti jocul. Un adevarat investitor isi doreste sa stie cat de repede isi va primi banii investiti inapoi. Teama de a nu pierde bani este factorul care ii determina pe multi sa caute siguranta financiara. Aptitudinile necesare unui antreprenor pot fi invatate de cei care isi doresc sa obtina succesul, cu conditia sa-si rezerve timp in acest sens.

Oamenii trebuie sa devina antreprenori. Ce Trebuie Sa Stii Ca Sa Devii Antreprenor.
Pe masura ce avansam in era informationala, rezultatul este acela ca fiecare individ trebuie sa fie responsabil din punct de vedere financiar pentru sine insusi. Prea multi oameni isi pun baza in guvern. Una dintre probleme este aceea ca mult prea multi oameni au devenit dependenti de guvern, asteptand de la acesta sa le rezolve problemele. Astazi ne confruntam cu probleme si mai mari, intrucat am ajuns sa delegam guvernului responsabilitatea noastra financiara.

Citeste si Educatie Financiara Pentru Copii - Poveste: Conducta De Milioane.

Asumati-va riscul.
Persoanele care stiu sa riste schimba lumea. Sunt putini aceia care s-au imbogatit fara sa riste. Riscurile pot fi, prin educatie, eliminate. Multi oameni cauta libertatea si fericirea. Problema este ca oamenii, in cea mai mare parte a cazurilor, nu au fost instruiti sa devina antreprenori, sa-si deschida propria companie si sa lucreze in cadranele "E" si "I". Din pricina acestui deficit de pregatire, a programarii lor pentru siguranta unei slujbe si a datoriilor tot mai mari, majoritatea oamenilor isi limiteaza cautarea libertatii financiare in partea de jos a Cadranului Banilor. Din nefericire pentru ei, siguranta si libertatea financiara pot fi gasite rareori in segmentele "A" si "L", Siguranta reala si adevarata libertate se gasesc numai in partea de sus a Cadranului.

Ti-a placut acest articol? Daca da, spune-le si prietenilor tai despre acest articol printr-un like sau share. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power". Ai nevoie de educatie financiara pentru a atinge libertatea financiara.

10 comentarii:

  1. Ar fi mult mai bine daca ar exista mai multi antreprenori. Antreprenorii sustin economia, ei sunt motorul unei tari. In conditiile actuale s-ar imbunatati considerabil traiul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un subiect foarte bun, dar delicat. Teama sau riscul este unul dintre motive, dar nu singurul. Lipsa experientei, a educatiei si a resurselor sunt de asemenea motive bune de luat in seama.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Gabriel !
    Ai prezentat un articol foarte bun. Riscul inseamna responsabilitate, de aceea multi se tem de a-si lua un angajament fata de ceva !
    Acel risc poate sa fie chiar muchia de cutit !
    Iti doresc o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Andrei
    Salut Andrei.Antreprenorii sunt cei care creeaza locurile de munca, si cei care pun in miscare economia. Asa cum ai precizat si tu Cu cat ar exista mai multi antreprenori cu atat s-ar imbunatati situatia.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihai
    Salut Mihai. Sunt multe motive, dar cel care ii tine pe loc pe multi oameni este frica de necunoscut. Daca ai lucrat "Angajat" o parte din viata, este foarte probabil sa-ti fie teama sa risti pentru a-ti deschide propria afacere. Cei care cauta siguranta, sunt de obicei cei carora le este teama de ceva nou, de care nu cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Da asa este. Din pacate teama este cea care ii retine pe multi din a actiona. Dar riscurile pot fi eliminate daca depui energie in acest sens. Este ca un joc, pe care daca nu-l cunosti n-ai cum sa-l castigi. 

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut, Gabriel!

    Intamplare face ca am publicat si eu recent un articol in care spuneam acelasi lucru: frica omoara spiritul antreprenorial din fasa!

    Doar ca eu sunt de parere ca intre antreprenori si investitori este o mica diferenta, primii fiind mai dispusi sa-si asume riscuri decat ultimii.

    De aceea cred ca sunt destul de multi investitori, dar antreprenorii sunt cei care lipsesc cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Paul Melinte
    Salut Paul. Este o diferenta intre antreprenori si investitori, pentru ca nu toti antreprenorii ajung investitori. Investitorii fac parte din ultima clasa a cadranului banilor si este cea mai grea de atins. Pe un investitor il intereseaza cat de repede isi recupereaza banii investiti si ce profit ii vor aduce acestia, pe cand un antreprenor este mai mult un idealist. Antreprenoriatul este inca la inceput la noi si posibil ca acesta sa fie un motiv pentru care sunt atat de putini.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca cand spui investitor te referi la perspectiva din care prezinta Kiyosaki lucrurile, da nu toti antreprenori vor ajunge investitori. Dar realitatea este un pic mai nuantata. Asa cum spui si tu antreprenorii sunt mai idealisti si de aceea cred ca este mai usor sa ajungi investitor decat antreprenor. Eu nu vad de ce ar fi mai greu de ajuns in ultimul cadran. Din punctul meu de vedere, orice om se poate situa ( si de multe chiar se situeaza ) in acelasi timp in mai multe cadrane. Ce te impiedica sa fii in acelasi timp si angajat si investitor?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Paul Melinte
    Asa este, ai dreptate un om poate fi in mai multe cadrane in acelasi timp si chiar e indicat acest lucru. Nu te impiedica nimic, sa fii si angajat si investitor, dar cu cat activezi mai mult intr-un domeniu este greu fizic sa faci fata in mai multe locuri. Depinde de cum considera fiecare o investitie si ce inseamna pentru fiecare a face o investitie. Daca intrebi 5 oameni diferiti ce inseamna o investitie , nu vei primi 2 raspunsuri la fel.

    RăspundețiȘtergere