sâmbătă, 23 august 2014

10 Lucruri Pe Care Oamenii De Succes Le Fac Dimineata.

In articolul trecut iti spuneam ca Obiceiurile Proaste Ucid Succesul si ca trebuie sa-ti schimbi obiceiurile pentru a obtine succesul. In acest articol vreau sa vedem care sunt cele 10 obiceiuri preferate ale oamenilor de succes pe care le fac in fiecare dimineata.

Diminetile sunt un moment potrivit pentru a incepe ziua intr-un mod cat mai productiv. Este mai putin probabil sa fii intrerupt, decat mai tarziu pe parcursul zilei. Sursa de energie si vointa sunt intr-o stare buna dupa un somn linistit.

Dimineata oamenii tind sa fie mai optimisti si pregatiti sa abordeze sarcinile dificile. Oamenii de succes investesc in primele ore ale zilei in prioritatile lor, inainte de a investi in prioritatile celorlalti oameni.

Citeste aici Schimba-ti Obiceiurile Pentru A Obtine Succesul.

Deci, ce fac oamenii de succes si antreprenorii dimineata cand sunt odihniti? 10 Lucruri Pe Care Oamenii De Succes Le Fac Dimineata:

1. Se trezesc devreme.
Oamenii de succes stiu ca timpul este un bun pretios. Orele diminetii sunt sub controlul lor. De aceea, multi oameni se trezesc inainte sa rasara soarele si profita cat mai mult de acest timp.
De retinut: Diminetile productive incep inainte de rasarit.

2. Isi analizeaza timpul.
Isi dedica o parte din timp, pentru a stii cum isi ocupa timpul in prezent. Solutia dilemelor de dimineata de multe ori se afla in alte momente ale zilei. Daca te uiti cum iti petreci ziua, vei observa ca nu faci nimic urgent.
De retinut: Poti fi organizat, dar nu-ti ocupi timpul cu ce trebuie.

3. Isi fac un plan si o strategie in timp ce sunt odihniti.
Planificarea zilei, a saptamanii sau a lunii este un instrument important de gestionare a timpului pentru a te mentine pe drumul cel bun. Folosind dimineata pentru a obtine a big-picture a zilei, te ajuta sa stabilesti prioritatile si traiectoria zilei.

4. Se gandesc la Logistica.
Isi petrec primele ore ale diminetii, pentru a stabili activitatile importante, si pentru a evita sa aloce mai mult timp decat au nevoie unei activitati. Ei fac o harta a programului de dimineata. De cat timp au nevoie pentru o anumita activitate si cat timp le ramane dupa. In ce fel pot obtine aceleasi rezultate, cu mai putine resurse? Ce le usureaza munca?
De retinut: Este mai usor sa credem in propriile scuze, mai ales daca acestea sunt unele foarte bune.

5. Fac exercitii inainte de a incepe programul.
Una dintre activitatile de top, ale oamenilor bogati si puternici par sa fie exercitiile dis de dimineata, inainte de inceperea programului de lucru. Exercitiile ajuta la reducerea stresului pe parcursul zilei, contracareaza efectele dietei bogate in grasimi, si imbunatateste somnul.

6. Ei lucreaza pe un proiect de afaceri de top-prioritate.
Linistea orelor de dimineata poate fi momentul ideal sa te focusezi pe un proiect important, fara a fi intrerupt. Ce este mai important, petrecerea timpului asupra lui la inceputul zilei, va asigura ca acesta va atrage atentia inaintea de a o consuma cu celelalte lucruri.
De retinut: Puterea de concentrare este mult mai mare.

7. Lucreaza la un proiect personal.
Poti sari usor peste un proiect personal atunci cand ai fost la intalniri toata ziua. De aceea multi oameni de succes lucreaza pe proiectele lor personale inainte de a incepe oficial ziua.
De retinut: Proiectul personal este o prioritate.

8. Mediteaza pentru a-si limpezi mintea.
Pentru multi oameni stresati este dificil sa se deconecteze mental de la a face liste si a-si calma mintea. Multi oameni de succes se dedica meditatiei pentru a-si limpezi mintea pentru ziua ce urmeaza sa inceapa.

9. Isi stabilesc un obicei.
Acest lucru este cel mai important pas. Transpunerea unei dorinte intr-un ritual necesita vointa. Pentru a construi un nou obicei este nevoie de efort.
De retinut: Incepe incet. Monitorizeaza-ti energia. Verifica progresul.

10. Se poarta ca si cum este necesar.
Viata se schimba. Uneori trebuie sa ne regrupam, dar scopul este sa inlocuim orice obicei care nu mai lucreaza pentru noi, cu altele noi, care te fac sa te simti ca fiecare zi este plina de posibilitati.
De retinut: Schimba-ti Obiceiurile Pentru A Obtine Succesul.

Citeste si Obiceiurile Proaste Ucid Succesul.
Citeste si IQ Financiar - Entrepreneurs World Magazine

O victorie inscrisa, creeaza o cascada de succes. Orele de dimineata sunt prea pretioase pentru a fi irosite pe activitati fara importanta. Puteti face o multime cu aceste ore. Aceste ore sunt disponibile pentru fiecare dintre noi, daca alegem sa le folosim.

Deci, cum ai vrea sa-ti folosesti diminetile? Aceasta intrebare importanta necesita o gandire atenta. Dar, odata ce te decizi, obiceiurile mici pot realiza lucruri mari.
Atunci cand va controlati diminetile, va puteti controla viata. Asta este ceea ce stiu cei mai multi oameni de succes.

Ti-a placut acest articol? Daca da, spune-le si prietenilor tai despre acest articol printr-un like sau share. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.
Nu uita "Knowledge is Power". Ai nevoie de educatie financiara pentru a atinge libertatea financiara.

8 comentarii:

  1. Umpic mai greu cu trezitul. Adevarul este ca majoritatea lucrurilor se stabilesc dimineata cand esti odihnit si poti sa iei o hotarare pentru intreaga zi. Atunci pui pe foaie planul ce urmeaza, stabilesti sarcinile, delegi sarcini, stabilesti obiectivul, pasii necesari, resursele etc. Interesant articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Dan. Trezitul este primul pas...Nu trebuie sa te trezesti din prima la ora 5 sau 6... daca iti este greu poti incerca sa faci acest lucru treptat. Nu uita ca este primul pas si cel mai important pentru a ajunge la urmatorul pas.

      Ștergere
  2. Dimineata esti cel mai productiv. Atunci poti sa-ti asezi gandurile pe hartie si sa faci un plan. Sa lucrezi la un proiect personal. Este foarte buna gandirea si majoritatea oamenilor care au ajuns undeva fac aceste lucruri asa cum ai spus si tu in mod natural, ca si cum ar fi ceva normal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Asa este, trebuie sa devii acest lucru, sa fii tu, sa faca parte din tine.

      Ștergere
  3. Buna Gabriel!
    Un articol minunat. Conteaza foarte mult cum ne trezim. Atunci este perioada cea mai pozitiva a noastra in care putem sa ne concentram calmi pentru ziua in curs..
    Da, ai dreptate. Oamenii de succes investesc in ei mai intai, se trezesc cu o ora mai devreme(ceea ce incerc sa fac si eu ;)) )
    Corect tot ce ai spus. La fel zic si eu. Trezitul mai devreme dimineata este un factor important de a-si evalua sarcinile pentru ziua in curs, ziua va fi mai lunga din punct de vedere al timpuli, iar daca acest timp il folosim corespunzator si eficient, vom fi in avantaj, pentru ca deja s-a creat punctul de plecare de cand ne-am trezit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabriela. Este important sa avem timp pentru noi si sa investim in noi, in prioritatile noastre, pentru ca de obicei ne facem timp pentru toti ceilalti din jurul nostru, mai putin pentru noi. Iar dimineata este un prilej favorabil, incat nu suntem deranjati si suntem si odihniti, deci putem sa ne punem ordine in ganduri si in planuri. Avem dreptul sa alegem cum vrem sa ne petrecem ziua care tocmai a inceput. Putem incepe fiecare zi in acest fel, investind in noi.

      Ștergere
  4. Buna Gabriel. Foarte bun si folositor articolul. Ai punctat un lucru foarte important. Timpul este o resursa pe care toti o avem la dispozitie si pe care nu trebuie sa o irosim. Daca ne folosim de "Logistica" ca sa te citez umpic, vom deveni mult mai eficienti si mai productivi. Timpul pe care il avem la dispozitie dimineata este valoros si nu-l mai putem recupera. Iar daca intelegem acest principiu, apoi ceilalti pasi vin de la sine. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alla. Timpul este o resursa neregenerabila. Timpul inseamna bani, dar nu pentru toata lumea. Cu banii poti face alti bani, dar cu timpul nu poti castiga timpul pierdut. De aceea este foarte important cum alegem sa ne petrecem timpul pe care il avem la dispozitie. Ma bucur ca ti-a placut articolul si iti multumesc pentru aprecieri. O zi frumoasa.

      Ștergere