sâmbătă, 2 august 2014

Obiceiurile Proaste Ucid Succesul.

Invocarea pretextelor, pentru a explica esecul, este un fel de sport national. Obiceiul este la fel de vechi ca rasa umana si poate ucide succesul.

De ce se agata oamenii de justificari? Raspunsul este evident. Isi apara justificarile deoarece ei le-au creat. Este in natura umana sa-ti aperi roadele propriului creier.

Oamenii care esueaza au o trasatura comuna. Ei cunosc toate motivele esecului si apeleaza la ceea ce cred a fi scuze ideale prin care sa-si poata explica nereusitele. Unele dintre aceste scuze sunt inteligente, iar altele sunt justificabile prin fapte. Insa justificarile nu tin loc de bani.

Inventarea de alibiuri este un obicei bine inradacinat. Renuntam greu la obiceiuri, mai ales cand acestea ne justifica actiunile.

Citeste si IQ Financiar - Entrepreneurs World Magazine

Citeste si Iresponsabil Financiar Sau Consumator De Succes?

Teama este un sentiment destul de des intalnit si, in general, multe dintre fricile oamenilor sunt justificate. Insa ele pot prinde radacini in mintea dumneavoastra si pot creste fara ca macar sa va dati seama.

Controlul mental conteaza enorm.
Aveti control absolut asupra tuturor lucrurilor, mai putin asupra unuia, si anume gandurilor dumneavoastra. Daca esuati in controlarea propriei minti, puteti fi sigur ca nu veti controla nimic altceva. Mintea este comoara dumneavoastra cea mai de pret.

Oameni care aveau ganduri negative au incercat sa-l convinga pe T. Edison ca nu putea construi o masinarie care sa inregistreze si sa reproduca vocea umana, deoarece, spuneau ei: "nimeni nu a produs vreodata un astfel de dispozitiv". Edison i-a ignorat. El stia ca mintea poate transforma in realitate orice idee. Acest lucru l-a ridicat pe Edison deasupra oamenilor obisnuiti.

Cat timp pe zi acordati pentru:

1. Profesia dumneavoastra.
2. Un scop si un obiectiv bine definit.
3. Somn.
4. Relaxare.
5. Dobandirea de cunostinte folositoare.
6. Pierderea de vreme.

Raspundeti cu sinceritate.
Dupa aceasta examinare, veti sti mai multe despre dumneavoastra. Daca simtiti ca nu puteti fi un judecator impartial in aceasta autoexaminare, cereti-i cuiva care va cunoaste bine sa va ajute. Va aflati in cautarea adevarului.

Citeste si Angajatul Prins In Capcana Unei Slujbe Sigure.

Controlul mintii este rezultatul autodisciplinei si al obisnuintei. Ori va controlati mintea, ori va controleaza ea. Cea mai practica dintre toate metodele de supunere a mintii este obiceiul de a o tine ocupata cu un obiectiv bine definit, sustinut de un plan bine determinat. Fiecare om care a dobandit un succes notabil, a detinut controlul asupra propriei minti si l-a directionat spre atingerea obiectivelor bine definite.

4 comentarii:

  1. Foarte folositor articolul. Cei mai multi se plang in speranta ca asa vor scapa de probleme... dar de fapt se mint pe ei insisi. Obiceiurile proaste duc la un stil de viata nesanatos si la rezultate slabe. Nu ai mai postat de ceva timp, bine ai revenit. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei.
      Ai perfecta dreptate cand spui ca obiceiurile proaste duc la rezultate slabe sau nule. Timpul este foarte pretios. Multumesc pentru comentariu.

      Ștergere
  2. Buna Gabriel!
    Mi-a placut articolul si este bine de stiut ca esecul poate sa fiedin lipsa de motivatie, din lipsa de un scop, lipsa de perseverenta etc.
    Justificarile si obiceiurile proaste s-i le inoculeaza oamenii ei insisi. Teama este principalul motiv de a avansa intr-o directie.Din cauza ei, creierul nu mai creaza, nu mai raspunde celorlalte ganduri pozitive.
    In concluzie controlul mental este cel mai important proces in dezvoltare personala, in diferite domenii de activitate!
    Thomas Edison a facut tot ce i-a stat in puteri pentru a-si indeplini visul si mai sunt si alti genii care au stiut sa-si foloseasca mintea.Daaa, de aceea geniile se numesc genii, penyru ca erau diferiti de oamenii obisnuiti.
    In ultima concluzie, gandurile ne modeleaza viitorul.
    Iti doresc o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabriela. Asa este, mintea este cel mai important activ pe care il avem. Depinde doar cum o folosim si in ce directie o indreptam NOI. Trebuie sa fim mereu constienti ca suntem pe deplin respunzatori de controlul ei. Intr-o directie pozitiva urmata de perseverenta si de o dorinta arzatoare, poate duce la rezultate neasteptate.
      Ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc pentru idei.

      Ștergere