luni, 6 octombrie 2014

Diferenta Dintre Bogati Si Saraci.

Termenul de "bogat" si "sarac", este folosit pentru a descrie oameni de pe laturi opuse ale spectrului.

Cei bogati au bani si avere, prin urmare ei isi pot permite sa-si petreaca timpul altfel, decat cheltuind pentru nevoile lor de baza, cum ar fi hrana, imbracamintea si adapostul.

Cei saraci pe de alta parte, nu dispun de bani, si prin urmare, se lupta sa-si satisfaca nevoile de baza.

In societatea actuala, este o mare diferenta intre cei bogati si cei saraci. Cei bogati sunt foarte bogati, iar cei saraci si mai saraci.

Citeste si Munciti Din Greu Si Ii Imbogatiti Pe Altii?
Citeste si Actiunea Invinge Inactiunea.

Aproape ca nu mai exista clasa de mijloc. Cei saraci reprezinta cea mai mare parte din populatie, aproximativ 85%. Care este, pana la urma diferenta dintre bogati si saraci?

In urma cu cativa ani, a fost realizat un studiu privind bogatii si saracii din intreaga lume. Autorii studiului au dorit sa afle cum reusesc unii oameni nascuti in saracie sa se imbogateasca. Studiul a relevat ca acestia, indiferent de tara din care traiau, dispuneau de trei calitati.

Acestea sunt:

1. Se ghidau dupa un plan si o viziune pe termen lung.
2. Credeau in recompensa intarziata.
3. Stiau sa foloseasca forta acumularii, spre binele propriu.


Studiul a concluzionat ca aceste persoane gandeau si isi planificau actiunile pe termen lung, stiind ca, in cele din urma, daca nu vor renunta la visul sau viziunea lor, vor obtine succesul financiar. Pentru a obtine reusite pe termen lung, erau dispusi sa faca sacrificii pe termen scurt - temelia gratificarii intarziate.

Albert Enstein era uimit de cum puteau fi inmultiti banii doar prin forta adunarii treptate. Considera acumularea banilor ca fiind una dintre cele mai uimitoare inventii ale omului.

Studiul a dus, insa, acumularea la un alt nivel, dincolo de strangerea banilor, subliniind importanta actiunii si a pasilor mici, caci fiecare pas mic facut in procesul de invatare se alatura celor adoptati de-a lungul anilor. Cei care au ramas pe loc, asteptand sa faca Marele Salt, n-au beneficiat de mecanismul de parghii al acumularii, care ofera la fiecare pas cunostinte noi si un plus de experienta.

Totodata, studiul a descoperit cauzele pentru care unii bogati ajung sa saraceasca. Exista multe familii instarite care-si pierd o parte din averi dupa doar trei generatii. Deloc surprinzator, autorii studiului au constatat ca acesti oameni au urmatoarele trei caracteristici:

1. Viziunea lor e una pe termen scurt.
2. Doresc sa beneficieze de o recompensa imediata.
3. Abuzeaza de forta acumularii.


Oamenii nu agreeaza ideea de a gandi pe termen lung. Multi cauta cu disperare solutii pe termen scurt, intrucat au probleme financiare care trebuie rezolvate astazi... probleme precum datorii de consum si lipsa unor investitii, cauzate de dorinta lor incontrolabila de a obtine rapid recompense.
Principiul dupa care se ghideaza acesti oameni este: traieste acum. Prin urmare, ei abuzeaza de forta acumularii, ceea ce duce la datorii de-o viata, si nu la averi pe termen lung.

Citeste si Cum Sa Scapi De Datorii?

In loc sa afle "cine trebuie sa fie" pentru "a face" ceea ce este necesar in vederea acumularii unei averi mari, ei vor solutii pe termen scurt pentru probleme pe termen lung. Cu alte cuvinte, prea multi oameni se lasa calauziti in viata de filosofia care promoveaza ideea "imbogatirii rapide".

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.
Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.

Nu uita "Knowledge is Power".

8 comentarii:

  1. Buna Gabriel!
    Mi-a placut articolul si as vrea sa mentionez ca oamenii saraci au devenit bogati prin aplicarea principiilor pe care toti care au fost genii au aplicat aceste principii si anume: o dorinta arzatoare, credinta, au aplicat autosugestia, cunoasterea de specialitate, un plan bine organizat si cel mai mult perseverenta.
    Sunt oameni care acumuleaza bani fara sa se gandeasca la ei. Ei ofac pur si simplu din placere. Fac afaceri din placere fara saalergedupa bani. Este si asta un principiu. Cu cat ne gandim la ceva din perspectiva lipsei, cu atata vom avea o lipsa mai mare.
    Daa, ai dreptate!Cand ne dorim ceva ( bani) sa ne dorim scopul propus pe un termen lung!
    Seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabriela. Asa este. S-au ghidat dupa niste principii si reguli foarte clare. Si in plus au aplicat aceste lucruri pe termen lung, nu s-au gandit la recompensa imediata. Multumesc pentru aprecieri. O seara frumoasa si tie.

      Ștergere
  2. Din pacate diferentele sunt tot mai mari si prapastia tot mai adanca. Daca toti ar incerca sa faca ceva, cat de mic, s-ar schimba situatia. Dar asa cum ai spus si tu, toti, sau aproape toti vor recompensa imediata, si din acest motiv nu se mai apuca de nimic. Este trist ca se intampla asa. Un articol binevenit si folositor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta ca lucrurile s-ar schimba. Fiecare cu o contributie cat de mica, isi poate schimba viata. Singurii care au de pierdut sunt tot ei.

      Ștergere
  3. Salut. Asa este, multa lume vrea rezultate imediate, dar nu se gandeste ca e nevoie de timp pentru a construi ceva durabil. Nu poti sa pui bazele unui business cat ai bate din palme. E nevoie de timp si multa munca. Iar pentru efortul depus, rezultatele apar in timp. Un lucru e sigur, cheia succesului este perseverenta. O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti invata sa mergi pe bicicleta cat ai clipi. Cu atat mai mult, pune bazele unui business. Fiecare lucru necesita un timp pentru a fi invatat, in functie de gradul de dificultate. Daca nu esti dispus sa investesti, nici nu ai cum sa aduni rezultatele. Asa este ordinea fireasca a lucrurilor.

      Ștergere
  4. Traim in secolul vitezei si poate din acest motiv nimeni nu mai are rabdare. Informatia circula atat de repede, incat ai impresia ca stii totul, dar de fapt... E un lucru important sa gandesti in perspectiva si sa ai o viziune pe termen lung, nu doar sa vezi in 2 m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vlad. Nu trebuie sa uiti unde esti, dar trebuie mereu sa stii unde vrei sa ajungi. Informatia este peste tot acum, ai dreptate, dar trebuie sa o si folosesti pentru a beneficia de pe urma ei. Nu te ajuta cu nimic doar ca este. Trebuie sa vezi cum poti sa castigi de pe urma ei.

      Ștergere