vineri, 7 noiembrie 2014

Ce Este Self Mentoring-ul? Cum Sa Te Autoeduci?

Self-Mentoring-ul nu este o arta sau un lucru greu de invatat. Acesta este de fapt o disciplina usor de invatat si una dintre cele mai bune abilitati pe care le poti avea. Ca un Self-Mentor, va trebui sa citesti carti, sa participi la cursuri si sa iti indeplinesti obiectivele.

Ca si cursant va trebui sa va finalizati sarcinile, acestea fiind necesare pentru a va atinge obiectivele setate ca si Self-Mentor, iar pentru acest lucru aveti nevoie sa deveniti extrem de educat si sa va dezvoltati noi abilitati care vor raspunde asteptarilor si va vor conduce mai aproape de obiectivele dvs. iar apoi, mai tarziu, catre visele dvs.

Citeste si Negocierea In Afaceri: De Ce Negociem?

Ca si cursant va puteti gandi la aptitudinile persoanelor pe care le admirati, iar ca Self-Mentor le puteti lua in considerare pentru a va planifica singur sarcinile. Amintiti-va sa adaugati un termen limita pentru a va revizui progresul facut de dvs. si pentru a sarbatorii evenimentul.

Cand dvs. si mentorul sunteti una si aceeasi persoana, nu exista nici un argument, nici o bariera, si nici un motiv pentru tine ca si mentor, sa nu fiti extrem de motivat sa stabiliti si mai multe obiective de indeplinit in timpul calatoriei dvs. spre succes.

Ca si Self-Mentor, trebuie sa va amintiti sa impingeti mai departe cursantul din dvs. spre dezvoltarea de abilitati noi, care va vor conduce pe drumul spre realizarea viselor dvs. Ca si cursant, trebuie sa stiti ca nu exista nici o scurtatura sau cale rapida de a va indeplini visele. Acesta este motivul pentru care Self-Mentoring-ul ar trebui sa fie o calatorie distractiva, interesanta si plina de exercitii provocatoare, care va vor arata drumul pentru a devenii extrem de educat si a obtine un set de abilitati pe care le are persoana pe care o admirati.

Aici este ceea ce trebuie sa faceti pentru a va autoeduca:

1. Descrieti lucrurile pe care le aveti in viziunea dvs. Acestea sunt visele dvs. Nu va grabiti. (pana la 5)

2. Scrieti scopul. La persoana intai si folositi timpul prezent. (doar 1 singur scop) Ganditi-va un minut. Acest obiectiv ar trebui sa fie de asa natura, astfel incat atunci cand il realizati, sa va permita sa obtineti primul punct din lista dvs. de vise. In plus, in timpul calatoriei dvs. amintiti-va sa actionati ca si cum le-ati realizat deja.

3. Notati abilitatile si calitatile pe care trebuie sa le aveti. Acestea va vor duce catre obiectivele dvs. si mai tarziu catre visele dvs. (pana la 5)

4. Notati lucrurile pe care trebuie sa le faceti pentru a stapani calitatile si aptitudinile pe care doriti sa le aveti. Acestea vor fi sarcinile dvs.

Aveti nevoie de un management bun al timpului si de prioritizare, care vor cere sa faceti sacrificii pentru unele lucruri pe care iti place sa le faci, dar nu aduc nici o valoare pentru dezvoltarea ta personala, cum este timpul petrecut in fata televizorului, calculatorului, sau telefonului fara nici un scop exact. Acest lucru inseamna de asemenea sa renuntati la email-uri sau mesaje care va intrerup si va distrag atentia in timpul zilei. Pun pariu ca daca aveti un smart phone stiti foarte bine despre ce vorbesc.

Citeste si Focalizarea Pe Avantajele Clientului.
Citeste si Puterea De A Spune "NU".

Concentrarea este cea mai importanta abilitate la care trebuie sa lucrati. Este foarte usor sa va pierdeti concentrarea si focusarea asupra obiectivului principal. Este usor sa fiti atrasi de noi oportunitati si sa renuntati la scopul original neatins inca. Totusi, singura modalitate prin care va puteti atinge visele, este prin a dedica timp si energie sarcinilor pe care le-ati stabilit.

Daca intr-o zi simtiti ca va pierdeti concentrarea, va sugerez sa va pregatiti niste afirmatii puternice.

In cele din urma amintiti-va ca, cu cat va plac mai mult calitatile pentru care lucrati din greu sa le dezvoltati, cu atat va veti simti mai bine in timp ce invatati o noua abilitate. Self Mentoring-ul pentru realizarea viselor dvs. incepe acum. Sunteti pregatit?

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.

Nu uita "Knowledge is Power".

6 comentarii:

  1. Self mentoring-ul asa cum ii spui tu este autoeducare. Pentru a te auto ghida e nevoie de disciplina si de dorinta de a invata. Fara aceasta dorinta, nu poti avansa si nu poti avea rezultate. Este un subiect interesant si cred ca mai multe articole de acest gen ar fi folositoare. Succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Totul incepe cu TINE. Daca tu iti doresti, si vrei cu adevarat poti. Este nevoie de disciplina si organizare, plus o dorinta puternica.

      Ștergere
  2. Un articol foarte interesant. Din lipsa de mijloace, in ultima perioada tot mai multi oameni apeleaza la acest tip de educatie. Sa te autoeduci este un lucru bun, dar este si greu. Trebuie sa iti faci un program si sa il respecti. Majoritatea oamenilor au nevoie de un mentor, de cineva care sa la spuna ce sa faca, sa le arate, sa le explice. Dar cu site-urile de specialitate(care sunt din ce in ce mai multe) si impreuna cu ajutorul vostru(al celor care creati continut), oamenilor le este mai la indemana si mai accesibil, sa devina proprii lor mentori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andreea. Asa este, sunt tot mai multi cei care posteaza pe diverse teme, ceea ce este un lucru bun. Informatia este prezenta si mult mai accesibila decat in urma cu cativa ani. Asta nu poate decat sa ma bucure si sa ma incurajeze pentru proiectele urmatoare. Multumesc pentru aprecieri.

      Ștergere
  3. Intr-adevar un articol mult asteptat. Este bine ca ai atins acest subiect, si ca ai punctat elementele care trebuie luate in considerare, pentru a devenii propriul mentor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alla. Ma bucur ca ti-a placut acest subiect. Voi mai publica articole asemanatoare. O seara buna.

      Ștergere