sâmbătă, 17 ianuarie 2015

11 Lucruri Pe Care Trebuie Sa Le Faci In Afaceri.

Oamenii iau decizii in fiecare zi. Aceste decizii pe care le iei in fiecare zi, fie te fac o persoana mai buna, fie iti fac drumul mai dificil pentru a-ti atinge obiectivele.

Luarea deciziilor este o abilitate pe care trebuie sa o stapaniti in afaceri. Nu vrei sa-ti petreci cea mai mare parte a timpului cu idei si apoi sa iei decizii care ar putea sa-ti saboteze eforturile.

Din pacate nu orice decizie luata, lucreaza in favoarea business-ului. Nu stii niciodata ce se poate intampla atunci cand schimbi directia business-ului. Dar poti sa gestionezi intotdeauna riscurile. In realitate, decizii diferite necesita abilitati de gandire diferite. Aceste decizii pot avea un impact major asupra cresterii generale.

Vom angaja mai multi oameni? Ne vom extinde pe alte piete? Vom oferi mai multe produse sau servicii? Unii lideri au curajul sa ia decizii nepopulare care se dovedesc a fi decizii inteligente in afacerile respective. Altii iau decizii populare, care fac lucrurile mai rele decat erau inainte.

Citeste si 15 Obiceiuri Care Te pot Face Cu Adevarat Inteligent In 2015.
Citeste si Cele Mai Bune Articole De Educatie Financiara Pe Care Le-ai Pierdut.

Aici sunt 11 lucruri de care e bine sa tineti cont atunci cand doriti sa luati o decizie.

1. Renunta sa te tot pregatesti si actioneaza.
Daca intentionezi sa incepi o afacere acest an, incepe si actioneaza pentru a primi feedback. Nu mai amana decizia de a incepe.

2. Daca lucrezi la un produs nou, trebuie sa actionezi rapid.
Termina-l si lanseaza-l. Obtine feedback-ul si repeta rapid pasul 1. Daca nu poti sa faci aceste lucruri repede, vei termina foarte incet.

3. Asigurati-va ca luati decizii care va maresc veniturile.
Puteti sa reduceti costurile, sa lucrati eficient, sa fiti plin de idei, dar veti esua mereu daca nu aveti venituri.

4. Incepe sa vinzi valoare in loc de produs.
Pune valoare in produse.

5. Invata sa vorbesti in public.
Pentru a fi capabil sa iti vinzi ideea, trebuie sa ai curajul si sa stii sa vorbesti.

6. Angajeaza oameni care sunt mai destepti decat tine.
Gasirea persoanelor potrivite este cheia. Nu exista rusine atunci cand angajezi pe cineva mai destept decat tine. Ei vor face afacerea mai buna.

7. Trateaza-ti clientii mai bine decat anul trecut.
Bine nu este de ajuns. Fii obsedat despre clienti, nu despre colegi sau concurenti. Este treaba ta ca in fiecare zi sa imbunatatesti experienta clientului.

8. Mentine echilibrul.
Doar pentru ca poti lucra 24 de ore pe zi, nu inseamna ca ar trebui. Daca nu poti sa lucrezi eficient, pentru ca esti obosit, esti terminat. Clientilor nu le pasa cat de mult timp ai petrecut asupra produsului. Ei vor sa vada un produs eficient, pe care sa-l cumpere.

9. Schimba modul in care faci afaceri, intr-un mod care sa iti stimuleze performanta eficient.
Schimba total experienta clintilor: fa-o simpla, mai rapida si mai avantajoasa pentru clientii care cumpara de la tine.

Citeste si Ce Inseamna Sa Fii Un "Vanzator Bun"?
Citeste si 5 Lucruri Pe Care Fiecare Antreprenor Ar Trebui Sa Nu Le Faca.

10. Oamenii vor schimba modul in care fac lucrurile in fiecare zi, doar daca este destul de clar ca le imbunatateste viata.
Daca doresti sa atragi mai multi clienti si sa vinzi mai mult, schimba perceptia si fa-o sa reflecte valoare. Valoare pe care tu o oferi. Ce vinzi ar trebui sa fie evident.

11. Fii lider actual.
Leadership-ul traditional nu iti garanteaza succesul in zilele noastre. Adapteaza-te la schimbare si la noul marketing. Fii mereu la curent cu ce e nou si documenteaza-te constant in domeniul tau.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".

6 comentarii:

  1. Foarte buni acesti pasi care ii poti pune in practica si in viata de zi cu zi nu numai in afaceri. Deciziile pe care le iei sunt cele care iti schimba viitorul. De aceea conteaza foarte mult ceea ce stii, si ce gandesti pentru ca pe baza acestor lucruri vei lua poate cele mai importante decizii care vor face diferenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Deciziile pe care le luam in fiecare zi sunt cele care ne aduc mai aproape de ceea ce ne dorim. In functie de aceste decizii ne croim viitorul.

      Ștergere
  2. Pasul 1 mi se pare cel mai important. Daca tot amani si amani nu mai apuci sa faci nimic. Este adevarat ca nici sa te grabesti si sa lansezi ceva neterminat nu este cea mai buna varianta. Dar asa cum ai punctat si tu cred ca e bine sa grabesti putin lucrurile si sa actionezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa ai un termen limita, si sa iti propui pe etape sa ajungi de fiecare data pana la un punct. In acest fel ai situatia sub control, si stii cand vei ajunge sa lansezi produsul. Asta implica un plan si termene limita care trebuie respectate.

      Ștergere
  3. Eu cred ca valoarea este foarte importanta pentru o companie. Dar din cauza costurilor si a pretului ridicat al produselor, majoritatea prefera sa scada pretul si asta duce automat la o valoare mai mica. Si atunci intervine echilibrul. Sa mentii un raport investitie calitate castig este un atuu. Sa gasesti cea mai eficienta solutie si pentru tine si pentru clientii tai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut George. Valoarea este la fel de importanta ca si celelalte principii. Insa trebuie tinut cont de toate aspectele si lucrat concomitent la ele. Valoarea pe care o atribui unui produs este vizibila in timp.

      Ștergere