sâmbătă, 14 februarie 2015

10 Lucruri Pe Care E Bine Sa Eviti Sa Le Faci.

In timp ce o lista cu lucrurile de facut - "to do list" poate fi buna, o lista cu "not to do" poate fi de fapt si mai buna, deoarece daca o urmezi iti va elibera timpul si energia, si vei fi mai productiv.

Daca faci ceea ce face toata lumea nu vei castiga un avantaj, si nu vei avea rezultate diferite de ale celorlalti. Iti propun un altfel de actiune.

O lista cu 10 lucruri pe care sa nu le mai faci:

1. Amanarea.

Avem timp suficient. De ce ai vrea vreodata sa-l pierzi? Aici este locul in care lista "to do" te poate ajuta sa te concentrezi si sa iei o hotarare.

Citeste si Cum Sa Iti Stabilesti Corect Un Obiectiv Eficient?
Citeste si Setarea Unui Obiectiv Inteligent.

2. Asteptarea.

Fratele mai mic al amanarii. Nu se intampla nimic in timp ce astepti sa sune telefonul. Luati masuri.

3. Ceilalti iti stabilesc viata.

Este mai usor ca ceilalti sa iti stabileasca ce sa faci. De ce sa ramai pasiv? Ia initiativa. Mai exact, fa un pas mic spre obiectivul tau si vezi ce se intampla. Acesta este antidotul pentru amanare si asteptare.

4. Pozitia de victima.

Nimeni nu trece prin viata neatins. Toti avem probleme. Vorbind despre ele, acestea nu vor disparea si mai rau este doar un pas catre sentimentul de victima.

5. Presupunerea ca totul va fi la fel pentru totdeauna.

Daca sunteti intr-un loc bun, cautati constant o cale de a face lucrurile sa mearga si mai bine. Daca sunteti intr-o situatie nu prea buna, nu presupuneti ca asa va fi pentru totdeauna. Cautati o iesire.

6. Planificarea - atunci cand nu este posibila.

Acesta este egal cu asteptarea si este la fel de rau. Exista unele situatii in care planificarea este o idee buna. De exemplu, un plan detaliat are sens daca doriti sa introduceti un produs existent pe o piata similara cu cea in care sunteti deja. Dar cele mai multe situatii nu sunt previzibile. Cand va confruntati cu necunoscutul, nu planificati. Actionati. Faceti pasul mic despre care am vorbit la punctul 3 si vedeti ce se intampla.

Citeste si 11 Lucruri Pe Care Trebuie Sa Le Faci In Afaceri.
Citeste si 15 Obiceiuri Care Te pot Face Cu Adevarat Inteligent In 2015.

7. Eliminati stresul.

Intotdeauna ai prea multe lucruri de facut. Prea multe intalniri. Prea multe email-uri. Prea multe lucruri pe care trebuie sa le verificati de pe lista. Iar lucrurile dincolo de controlul tau, vor merge prost. Vor anula cursa. Computerul are o eroare. Va fi un trafic imens in timp ce incerci sa ajungi la intalniri. Aceste lucruri sunt inevitabile. Nu lasati lucrurile la voia intamplarii. Elimina fiecare variabila pe care poti.

8. Mergi prea repede.

Faci lucrurile prea repede. Pentru ca exista prea multe lucruri de facut, te grabesti si nu esti atent la detalii. Acestea te vor costa.

9. Prea negativ. Separa-te De Multimea Care Se Vaita.

Sunt deja destul de multi oameni in jurul nostru care doresc sa se planga. Nu fi unul dintre ei. Niciodata nu e productiv.

10. Singur.

Incerci sa faci toate lucrurile singur. Exista alte persoane inteligente in univers. Alatura-te lor. Cere-le ajutorul si suportul.

Nu exista nici-o garantie ca eliminarea unuia dintre aceste obstacole iti va aduce succesul. Dar daca le vei adauga pe lista ta de lucruri care nu trebuie facute, promit ca te vor face mai fericit.

In final vreau sa te intreb care ti-a placut cel mai mult si de ce?

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".

8 comentarii:

  1. Amanarea este cea mai rea dintre toate. Daca tot amai si lasi pe maine si spui nu azi, nu azi si tot asa... nu apuci sa faci nimic. Eu cred ca e mai bine sa faci ceva, un pas cat de mic, decat sa nu faci nimic. Azi un pas, maine un pas si tot asa pana ajungi acolo unde iti doresti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Asa este. Metoda pasilor mici. E foarte adevarat ce ai spus, mai bine sa faci cate un pas dar constant decat sa nu faci nimic.

      Ștergere
  2. Toate sunt importante. Pentru ca toate lucreaza pentru obtinerea succesului. Este o lista buna a lucrurilor care trebuie evitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceste lucruri nu fac decat sa iti consume energia si puterea. Ele nu te lasa sa mergi mai departe, acolo unde iti doresti. Trebuie eliminate treptat din stilul de viata, astfel incat sa devii mai productiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andreea. Ele nu sunt decat niste piedici, ziduri, in cale drumului tau spre succes. De aceea trebuie evitate pe cat posibil si eficientizat timpul.

      Ștergere
  4. Lucrurile se leaga unele de altele. Daca tot astepti incepi sa amani, apoi incepi sa faci totul de unul singur in graba si nu mai dai atentie detaliilor, ajungi in pozitia de victima si esti stresat, si nu mai gandesti pozitiv. Este foarte interesant cum privesti lucrurile. Dar si mai interesant este sa le cunosti si sa le eviti. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alice. Asa este, nu m-am gandit din perspectiva asta. Interesanta corelatia si adevarata.

      Ștergere