luni, 13 iulie 2015

7 Greseli Financiare Pe Care Oamenii Le Fac Atunci Cand Imprumuta Bani.

Atunci cand este utilizat in mod responsabil, creditul este un mod convenabil pentru a face o achizitie. Cu toate acestea, utilizarea abuziva a creditelor va poate distruge sanatatea financiara si impiedica foarte mult capacitatea de a asigura o viata linistita.

Daca vreti sa stati departe de probleme, aveti nevoie sa tineti sub control cheltuielile si sa va monitorizati obiceiurile. Puteti sa aveti surprize daca nu sunteti responsabil pentru lucrurile pe care alegeti sa le faceti. Asa ca nu fiti neglijent atunci cand vine vorba de credite. Multi oameni fac aceleasi greseli obisnuite si nici nu-si dau seama.

Aici sunt 7 greseli financiare legate de credit pe care e bine sa le evitati.

1. Mentalitatea de "bani gratis".

Mentalitatea de "free money" este cea mai grava atitudine financiara pe care e posibil sa o aveti atunci cand vine vorba de credite. Vizualizarea unui credit in acest fel ii va duce inevitabil pe oameni sa faca achizitii fara sa ia in considerare cand si cum au de gand sa plateasca. Multi posesori de carduri de credit neexperimentati nu reusesc sa inteleaga cat de repede cresc taxele si sunt socati de cat de mult au cheltuit atunci cand primesc factura lunara.

Citeste si Pretul - O Masura Eficienta De Manipulare.
Citeste si 10 Motive Pentru Care Ar Trebui Sa Economisesti Bani.
Avand in vedere faptul ca taxele pe care trebuie sa le plateasca sunt prea mari, pentru a le achita integral, recurg ocazional pentru a depune suma minima de plata lunara, in timp ce continua sa foloseasca cardul de credit ca si cum ar fi o sursa nesfarsita de bani. Acesta este un ciclu periculos, care va duce in cele din urma la munti de datorii si la un scor de credit patat.

2. A trai peste posibilitati.

Este o greseala comuna de a folosi cardul de credit pentru a face achizitii, pe care in mod normal nu vi le puteti permite. Chiar si cei mai responsabili utilizatori ale cardurilor de credit vor ceda ocazional pentru a cumpara lucruri pentru care nu au bani pentru a le plati. Chiar daca aveti cele mai bune intentii de achitare ale soldului cat mai repede posibil, totul este prea usor pentru a permite unui "moment" de rasfat pentru care cardul de credit sa devina o rutina obisnuita de acumulare a datoriei.

Citeste si Urmarirea Cheltuielilor Si A Consumului.
Trucul pentru a evita datoriile cardului de credit este de a utiliza cardul exact in acelasi mod in care utulizati cardul de debit sau numerarul pentru a face achizitii numai pentru care aveti bani. Daca considerati aceste cheltuieli destul de dificile , incepeti sa folositi cardul de credit doar pentru achizitii mici, care sunt 100% necesare, cum ar fi gazele, curentul, sau alimentele.

3. Plati lipsa.

Stabilirea obiceiurilor pentru a cheltui sanatos este un prim pas important pentru a deveni un utilizator de card de credit responsabil. Cu toate acestea, daca nu reusiti sa faceti platile la timp, creditul dumneavoastra va continua sa se scufunde. Acest lucru va afecteaza si scorul FICO al creditului. Acest lucru va poate ridica chiar rata dobanzii. Daca sunteti intr-o problema financiara, lipsa unei plati va face lucrurile si mai rele si poate avea un impact negativ pe termen lung asupra scorului dvs. de credit.

O modalitate foarte buna de a evita lipsa unei plati este de a crea plati automate pentru cardul de credit. Prin online banking sau prin contactul etitentului cartii de credit, puteti seta plati lunare automate din contul dvs. bancar pentru a plati soldul cardului de credit.

Citeste si 5 Motive Pentru Care Sa Folosesti Online Banking.

4. Folosirea la limita.

Un alt factor important care va poate afecta viitorul financiar si de care multi posesori de carduri nu sunt constienti este utilizarea creditului. Mai simplu spus, utilizarea creditului se refera la valoarea creditului pe care il utilizati, fata de cantitatea pe care o aveti disponibila pe card. Doar pentru ca sunt niste bani pe card, nu inseamna neaparat ca trebuie sa-i si cheltuiti. Spre exemplu, daca aveti un credit pe card de 5000 lei si cheltuiti 2000 lei, utilizarea dvs. de credit este de 40%. In scopul de a mentine un scor cat mai sus, este important sa pastrati o utilizare a dvs. de credit sub 30%. Cu cat mai mic, cu atat mai bine!

Citeste si Esti Dependent De Cumparaturi?
Multi oameni nu vad nici o problema cu cheltuielile pana la limita pentru cardurile lor de credit, atata timp cat acestea nu depasesc limita. Dar in mod clar, utilizarea la maxim a cardului de credit nu este un lucru inteligent financiar si nici sanatos pentru viitorul dvs.

Urmatorul articol contine inca 3 greseli grave pe care le fac oamenii atunci cand imprumuta bani.
Citeste AICI partea a II-a.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.

Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".



21 de comentarii:

  1. Am un prieten care exact mentalitatea asta o are: cand imprumuta bani spune ca sunt bani pe gratis, de parca n-ar trebui sa-i plateasca inapoi. Cred ca acest lucru se datoreaza datorita unei slabe pregatiri si a lipsei cunostintelor in domeniul financiar. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vlad. Sunt multi oameni care gandesc in acest fel, pentru ca este foarte raspnadit acest concect, fiind unul total gresit. Acei bani nu sunt deloc gratis, si chiar costa foarte mult uneori.

      Ștergere
  2. Educatia financiara este foarte importanta si de aceasta data. Chiar si pentru cei experimentati este greu de rezistat in fata anumitor tentatii. Pentru ca pana la urma totul este matematica in domeniul financiar. Daca stai si aduni/scazi e foarte simplu ce iti permiti si ce nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Daniela. In domeniul financiar ca si in matematica este vorba despre cifre. Acestea sunt cele care conteaza.

      Ștergere
  3. Sa fii modest este cheia. Daca cheltui atat cat este nevoie pentru lucruri pentru care ai nevoie 100% esti in carti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andreea. Asa este. Am scris un articol despre ce inseamna sa fii modest, in care am detaliat si explicat pe larg acest concept.

      Ștergere
  4. Pana in anii '90 romanii nu apelau la imprumuturi decat foarte rar si pentru lucruri importante, mobilarea unui apartament, ratele unui apartament sau pentru o masina, si cam atat. Acum s-a ajuns ca faci credit si pentru un telefon, daca vrei sa ai ultima fita. Educatie financiara lipsa si ca atare se vad rezultatele. Tara s-a vandut in 20 de ani si s-a ajuns sa nu mai ai resurse la tine in tara. Respect pentru articolele de pe site si pentru munca pe care o depuneti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Raluca. Pana in anii '90 era alta mentalitate si lumea era educata in alt sens sa-si desfasoare viata. Dupa '90, fiecare a inceput sa faca ce crede ca e bine, si in lipsa unei educatii puternice, s-a ajuns acolo unde suntem. Daca nu cunosti regulile acestui joc, este greu sa-l castigi.

      Ștergere
  5. Exista un coeficient de calculare a scorului de credit, mai bine zis un punctaj. Sunt mai multe variabile in functie de care daca cheltui mai multi bani din imprumut, perioada pe cat e acordat creditul, contribuie in final la stabilirea numarului. Poate scrieti un articol pe aceasta tema sa explicati si pentru cei care nu stiu aceste lucruri. Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Exista o metoda de calcul mai complexa prin care se obtine acest coeficient.

      Ștergere
  6. Un articol interesant si educativ. E bine de stiut ce sa faci si ce sa nu faci atunci cand iei imprumuturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alice. Multumim pentru aprecieri. Te asteptam in continuare pe site cu articole la fel de educative.

      Ștergere
  7. Trebuie sa invatam cum sa ne folosim de bani si cum sa facem sa ii inmultim. Asta e scopul principal. De cheltuit bani este foarte usor. Aceste lucruri ne invata cum sa evitam problemele din domeniul financiar. Foarte buna articolul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Trebuie sa ne dedicam putin timp pentru a studia educatia financiara, pentru a intelege cum functioneaza sistemul si ce trebuie sa facem ca sa ne fie bine si sa ne asiguram un viitor sanatos din punct de vedere financiar.

      Ștergere
  8. Nicoleta Marinescu13 iulie 2015 la 15:12

    Cineva spunea odata ca pentru a imprumuta bani de la banca, trebuie sa ii convingi ca nu ai nevoie de bani si atunci iti acorda imprumutul :)) Cel mai bine este sa stai departe de banci si de credite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Nicoleta. Asa este. Nu uita banca nu este prietenul tau cel mai bun. Dar exista si situatii in care daca stii sa le folosesti in avantajul tau, te poti folosi de serviciile bancilor.

      Ștergere
  9. Constantin Radu13 iulie 2015 la 15:15

    E bine sa stii care iti este limita si sa ai in primul rand o limita, nu sa te arunci sa cumperi tot ce vezi chiar daca n-ai o importanta nevoie de respectivele lucruri. Banii trebuie respectati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Radu. Munca trebuie apreciata si respectata, si in acest fel apreciezi si banii.

      Ștergere
  10. Cristina Tabacu13 iulie 2015 la 15:16

    Nota 10 pentru articol. De astfel de articole avem nevoie pentru a nu ne mai lasa pacaliti de straini la noi in tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristina. Incercam sa facem ce putem noi mai bun pentru a oferi articole de calitate si informatii valoroase cititorilor nostri. Ne bucuram sa te avem printre noi. Multumim pentru aprecieri.

      Ștergere