sâmbătă, 14 noiembrie 2015

10 Lucruri Pe Care Bancile Nu Vor Sa Le Stii Niciodata.

Bancile, comerciantii si companiile care ofera carduri de credit nu se grabesc sa iti spuna aceste informatii in mod voluntar, dar este important pentru consumatori sa stie cat mai multe lucruri despre aceasta industrie misterioasa care valoreaza cateva miliarde de euro si care detine atat de multa putere.

Bancile si comapaniile care ofera carduri de credit fac o multime de lucruri dubioase pe care e bine sa le stiti. Aici sunt unele dintre multele cazuri in care banca prefera ca tu sa ramai ignorant. Bancile te exploateaza prin cardurile de credit pe care ti le ofera, si ele cunosc acest lucru. Aceste "secrete" ale bancilor, te vor ajuta atunci cand te vei decide sa faci urmatoarele cumparaturi. Cardul de credit este raspunderea dvs. si folosit fara discriminare, poate deveni cu usurinta un pasiv. Ce sunt activele?

Acum, stiu ca probabil nu vrei sa auzi asta, dar toate bancile si companiile care ofera carduri de credit, nu isi doresc sa le platiti creditele luate cat mai repede posibil. Acestia vor ca dvs. sa intarziati cu plata ratelor, pentru a va putea percepe o rata a dobanzii mult mai mare. Pentru aceste companii nu sunteti decat o masina de facut bani, in loc de un client minunat.

De fapt, ai fost tinut in intuneric cu privire la aceste lucruri "secrete", deoarece beneficiul tau financiar devine pierdere in bugetul celui care a emis creditul. Citeste mai departe pentru a afla unele dintre lucrurile pe care bancile nu vor ca tu sa le stii niciodata:

1. Tu esti seful.

Banca lucreaza pentru tine, nu invers. Ai mai multa putere decat crezi. Chiar ai. Si cu cat scorul de client este mai mare, cu atat ai mai multa putere. Daca nu iti place ceva, actioneaza. Purtati o discutie serioasa cu cineva despre preocuparile pe care le aveti. Chiar si atunci cand nu aveti o reputatie de client buna, sunteti inca la comanda. Nu aveti la fel de multa putere ca cei care au o reputatie excelenta de client si un scor bun, dar sunteti responsabil pentru viata dvs. financiara si dvs. sunteti cel care alegeti modul in care obtineti un credit de nevoi personale.

Citeste si Cum Sa Iti Transformi Visele In Realitate In 7 Pasi.
Citeste si Ce Ai Facut Azi Pentru Visul Tau?

2. Si tu ai posibilitatea sa alegi cu cine lucrezi.

Tu esti seful, nu uita. Deci, daca ai fost un client loial si responsabil, poti sa vorbesti si sa iti negociezi rata dobanzii. Poti sa le amintesti de cat de "curat" este dosarul tau (plati complete si la timp), si sa le ceri frumos o reducere a ratei dobanzii. Poti chiar sa le spui de rata actuala a concurentei. Sau poti sa le spui de ofertele pe care le-ai primit din partea lor. Spune-le ca iti doresti cu adevarat sa pastrezi cardul, dar in cazul in care acestia nu iti pot oferi conditii mai bune, s-ar putea sa fii "fortat" sa te muti. Nu strica sa incerci acest lucru.

3. Ei au mai multa nevoie de tine, decat ai tu de ei.

Concurenta pe aceasta piata este mare. Acesta este motivul pentru care vezi o gramada de reclame ispititoare peste tot. Acesta este motivul pentru care primesti oferte pentru cardul de credit pe mail. Tot pentru acest lucru un reprezentant bine imbracat va ofera brosuri si va solicita informatiile de contact. Toate aceste lucruri sunt in avantajul tau si dovedesc un singur lucru: ei au mai multa nevoie de tine, decat ai tu de ei.

4. Oferta nu este permanenta. Pretul - O Masura Eficienta De Manipulare.

Luarea unui credit este ca o casatorie. In prima faza, esti atat de fericit si de multumit de partenerul tau, totul despre el este perfect! Dupa 6 luni, totul se schimba... Aceasta este reclama pe care bancile o fac, atunci cand va spun "Inscrie-te acum!". La inceput te vei bucura de ratele scazute ale dobanzilor. Dupa 6 luni, cand deja ai un contract semnat, ratele vor creste simtitor. Desigur, nu poti sa protestezi pentru ca acest lucru este trecut extrem de mic in contractul pe care l-ai semnat.

5. Platile minime sunt pentru beneficiul lor, nu al tau.

In prezent minimul platilor pe care trebuie sa-l faci este intre 2-5%. Acest lucru poate fi atractiv pentru client. Dar ceea ce nu stii este ca va dura mult mai mult sa scapi de datorii, daca platesti doar minimul in fiecare luna. In fond, daca platiti doar suma minima datorata, soldul ramas de plata va fi reportat pentru urmatoarea luna. La care, de asemenea, veti plati o alta dobanda pentru soldul ramas. Cu cat platiti o perioada mai mare de timp doar minimul din rata creditului, cu atat totalul pe care il platiti la final va fi mai mare.

6. Totul se negociaza.

Ratele, minimul de plata, data scadentei, taxele si orice alt lucru poate fi supus negocierii. Asta nu inseamna ca vei primi intotdeauna tot ceea ce ceri, si ar trebui sa ai un motiv bun pentru care negociezi, dar vei fi surprins de cat de flexibili pot fi acestia. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand sunteti un client bun: folositi cardul regulat si faceti platile la timp. Asa cum se spune, nu doare sa intrebi.

7. Industria creditului de consum este extrem de competitiva, si acest lucru poate fi folosit in avantajul tau.

Exista zeci de optiuni de rate astazi pe piata pentru majoritatea consumatorilor, cu avantaje si beneficii diferite. Bancile fac bani doar atunci cand incaseaza dobanzi si comisioane. Daca alegi sa mergi in alta parte, asta ii costa bani. Asta e motivul pentru care bancile sunt dispuse sa negocieze. Nu uita, daca iti platesti ratele la timp si nu ai datorii, esti un client atractiv pentru banci, de aceea ai cele mai multe optiuni de partea ta. Intotdeauna trebuie sa ai in minte oferte mai bune. Nu uita punctul 1.

8. Prin reclame, bancile se adreseaza copiilor tai.

Studentii pot obtine carduri de credit fara venituri sau un credit anterior. De fapt, bancile si companiile care ofera carduri de credit atrag studentii prin diverse oferte aparent "atractive". De ce? Pentru ca studentii sunt iresponsabili, iar bancile stiu ca vor incasa dobanzi pentru masa luata in oras cu prietenii. De aceea este necesar sa iti educi copiii cu privire la pericolele financiare pe care cardurile de credit le reprezinta. Un curs de educatie financiara pentru tineri este o solutie eficienta. Citeste si Pe Ce Isi Cheltuiesc Tinerii Banii Cel Mai Mult?

Pui valoare pe educatia copilului tau? Iti doresti pentru copii un start bun din punct de vedere financiar? Esti dispus sa faci aceste lucruri sa se intample? Educatia financiara incepe cu elementele de baza. Abilitatile financiare tin de capacitatea de a lua decizii in cunostinta de cauza si de a folosi cunostintele pentru a gestiona eficient banii. La scoala copiii invata... Citeste mai departe >>>


9. Consumatorii tin bancile in afaceri.

Bancile ii numesc "consumatori de succes" pe posesorii de carduri care folosesc cardurile in fiecare luna si platesc doar minimul, iar acesti clienti sunt o sursa majora de profit, deoarece acestia platesc in mod constant dobanda. Acesta este "clientul ideal" al bancilor. Pe de alta parte, "operatorul" sau "clientul model", sunt clientii care platesc facturile la timp in fiecare luna, evitand plata dobanzilor. Acesti "clienti model" ofera putine beneficii bancilor. In multe cazuri, "consumatorii de succes" sunt cei vizati de banci, deoarece acestia sunt cei care aduc venituri semnificative.

10. Bancile cheltuiesc miliarde de euro anual pe reclame.

Bancile si alte institutii financiare cheltuiesc sume enorme (aproximativ 17 miliarde de euro) pe an pe reclame. Aproximativ 5 miliarde de euro se cheltuiesc in fiecare an pe publicitate de constientizare, in mare parte sub forma de reclame tv pentru cardurile de credit. Acesta este motivul pentru care suntem "bombardati" cu aceste reclame. Interesant este faptul ca mai mult de 12 miliarde de euro se cheltuie in marketing-ul direct si in zona online. Cu alte cuvinte, bancile cheltuiesc 54 Euro de persoana pe publicitate, in timp ce banii cheltuiti de stat, organele guvernamentale si de celelalte organizatii non-profit pentru a sprijini educatia financiara ajung la aproximativ 2 euro de persoana.

Avem nevoie de ajutorul tau sa stim ca esti acolo si te rugam sa dai un like & share pe Facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Nu uita sa te abonezi ca sa primesti cele mai bune sfaturi de educatie financiara pentru succesul tau zilnic. Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".

Iti multumim pentru ca esti alaturi de noi.

26 de comentarii:

  1. Bancile nu practica politici tocmai religioase. E bine sa citim astfel de articole ca sa stim cum sa ne pazim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Elena. Este bine sa fim informati ca sa putem lua o decizie buna la momentul potrivit.

      Ștergere
  2. Se profita pe faptul ca cei mai multi oameni sunt necunoscatori. Un articol foarte educativ. Multumim pentru aceste informatii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Ai spus foarte bine se "profita". Nu este vina lor ca cei mai multi oameni sunt necunoscatori... Multumim pentru aprecieri.

      Ștergere
  3. Nicoleta Marinescu14 noiembrie 2015 la 12:16

    Cursuri de educatie financiara cand mai tineti? Am inteles ca a fost tinut un curs, dar n-am apucat din pacate sa ajung si as vrea sa merg la urmatorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Nicoleta. A fost un "experiment" mai mult primul curs si a avut un real succes, pentru care am hotarat sa continuam aceste cursuri si sa le imbunatatim. Vom anunta pe site data oficiala a cursurilor de educatie financiara pe care urmeaza sa le tinem.

      Ștergere
  4. Un articol foarte interesant si constructiv. Multumim pentru aceste articole educative pe care le publicati, avem nevoie de astfel de articole pentru a ne creste iq-ul financiar :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Antonia. Urmeaza articole cel putin la fel de educative si interesante. Multumim pentru aprecieri.

      Ștergere
  5. Felicitari pentru articolele minunate pe care le publicati. Apreciez munca si efortul sustinut pe care il depundeti pentru a ne aduce aceste articole. De trei ori Bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru ca esti aproape de noi si pentru ca ne urmaresti Cristina.

      Ștergere
  6. Trebuie sa facem ceva sa sustinem economia si educatia financiara. Diferenta dintre banci si educatie este enorma. Asa se explica de ce foarte multi oameni au credite. Efectiv lumea trebuie sa citeasca mai mult, sa vada mai mult, sa se documenteze mai mult. Un articol foarte bun, care ar trebui citit de cat mai multi oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mirela. Asa este, diferenta este foarte mare. Tine de noi sa ne educam constant si sa invatam lucruri noi din domeniul financiar pentru a reduce "distanta". Putem face acest lucru, daca citim si ne informam constant.

      Ștergere
  7. Unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit pana acum. Felicitari pentru articolele pe care le publicati. Mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bancile sunt f periculoase si profita de puterea pe care o au. Prin reclama excesiva, acestia nu fac decat sa te faca sa te "obisnuiesti" cu creditele, ca si cum ar fi un lucru normal, de genul de unde sa imi iau un credit, cand intrebarea normala ar fi: oare sa-mi iau un credit sau nu? Este o tema de gandire pentru toata lumea. Felicitari pentru ca ati deschis acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Bianca. Asa cum am mai spus, nu este vina lor, bancile doar continua sa faca ce stiu ele mai bine: profit. Este datoria noastra sa ne educam si sa gandim profitabil.

      Ștergere
  9. Doinita Lipoveschi15 noiembrie 2015 la 12:21

    Un articol de 5 stele. Felicitari pentru articolele pe care le publicati, faceti o treaba minunata.

    RăspundețiȘtergere
  10. MAI FRATILOR ,SUNTETI TARI !!! MAI LUMINATI-NE MINTILE, CA PREA NE IAU DE PROSTI>BANCILE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru ca esti alaturi de noi si ne urmaresti. Urmeaza articole cel putin la fel de interesante si de educative.

      Ștergere
  11. Va urmaresc in mod constant, pentru ca aveti articole de calitate, exact ceea ce ne trebuie pentru a creste din punct de vedere financiar. Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Faceti o treaba foarte buna pentru oameni, dar aveti nevoie de mai multa expunere, de mai multa publicitate. Felicitari pentru munca si efortul depus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Florin. Treapta cu treapta ajungi in varful piramidei. Multumim pentru sfaturi si pentru aprecieri.

      Ștergere
  13. Loteria este ceva ce majoritatea oamenilor din lume doresc să câștige, nu doar câștigând la loterie, dar vor să câștige mare, am jucat la loterie de câțiva ani acum, dar nu am câștigat mare, personal întotdeauna cred că există ceva în spatele tuturor câștigătorilor care câștigă mereu mari, pentru că intensitatea mea îmi spune întotdeauna că fiecare lucru este posibil, reușesc să iau legătura cu unul dintre cei mai mari câștigători de loterie din Marea Britanie, l-am întrebat despre succes, și m-a referit la un foarte puternic jucător de vrajă, Dr. Prince, el este într-adevăr un om grozav căruia i-am explicat, fără detalii ascunse, (chiar vreau să câștig loteria atât de rău), a pus-o la treabă și a scris o scrisoare de câteva zile Numere care nu dau greș niciodată, aceste numere au fost cele pe care le-am jucat și am câștigat £ 3,000000,00, 3 milioane de lire sterline, este binecuvântat, și tu poți să-ți schimbi viața și cu ajutorul lui, contactează e-mail: obinnaspelltemple@yahoo.com
    WhatsApp el: +18488416266

    RăspundețiȘtergere
  14. Salutare tuturor, sunt JENNIFER COLEMAN din Bronx New York SUA. Vreau ca toată lumea să știe cât de recunoscător sunt pentru că mi-am restabilit căsnicia cu ajutorul vrăjitorului Dr. DAWN. Este superb și unic, l-am cunoscut online și i-am spus despre problemele mele și apoi a făcut o vrajă de dragoste care l-a adus pe soțul meu înapoi la mine după ce a înșelat și a vrut să divorțeze după 3 ani de căsnicie. Dr. DAWN este aici pentru a vă răspunde problemelor relaționale și altor activități umane, cum ar fi:
    1. Aducerea unui fost iubit înapoi la tine.
    2. Vrăjiți pentru a câștiga la loterie.
    3. Vindecă tot felul de boli umane.
    4. A făcut o vrajă pentru a găsi un loc de muncă bun, cu venituri mari.
    5. A făcut o vrajă pentru sarcină (fertilitatea viermilor)
    6. Aruncă o vrajă de promovare la locul tău de muncă.
    7. A aruncat o vrajă de protecție etc.
    Contactați-l direct pe WhatsApp la numărul: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere