sâmbătă, 21 noiembrie 2015

6 Cheltuieli Pentru Care Ai Uitat Sa-ti Faci Un Buget De Sarbatori.

Inainte de a incepe sa scriu acest articol, vreau sa iti spun ca ne apropiem de lansarea revistei pentru antreprenori: IQFinanciar, care nu intamplator urmeaza sa fie in luna cadourilor. Am ramas impresionat de reactiile de incurajare primite, cat si de feedback-ul constructiv pe care l-am primit. Mai sunt cateva zile pana la lansarea revistei si trebuie sa recunosc ca am emotii. Sper sa fie o surpriza placuta si un cadou din partea noastra de care sa te bucuri cu drag.

Vreau sa le multumesc celor care ne-au scris, si sa imi cer scuze celor care nu am apucat sa le raspund ( am primit peste 300 de mail-uri in cateva zile), dar si celor care ne-au dat like pe facebook si au trimis mai departe articolele. Multumesc pentru ajutor!

Cele mai multe cheltuieli de sarbatori sunt pentru produsele alimentare si pentru cadouri. Daca va planificati bugetul pentru sarbatori, nu trebuie sa va scape unele lucruri importante, care in mod normal sunt trecute cu vederea, pentru ca acestea va pot da peste cap bugetul pe care l-ati stabilit. Cum Sa Iti Stabilesti Un Buget Financiar Realist? Din fericire, exista inca timp pentru a pune niste bani deoparte pentru cheltuielile care urmeaza. Urmarirea Cheltuielilor Si A Consumului.

Mai jos este o lista cu cateva lucruri, pe care in mod normal uitam sa le luam in calcul atunci cand stabilim bugetul pentru sarbatori:

1. Masa principala de sarbatori.

Pregatesti o petrecere pentru sarbatori? Te-ai gandit sa iti inviti toti prietenii la tine? Acest lucru te-ar putea costa mai mult de cat te-ai gandit, mai ales daca ai mai mult de 20 de invitati. Pentru a reduce costurile, poti servi aperitive si deserturi, mai degraba decat o cina completa. De asemenea, incercati sa cumparati carnea pe care urmeaza sa o pregatiti atunci cand este mai ieftina, aceasta fiind de altfel si felul principal.

2. Costurile de calatorie.

Indiferent unde doriti sa va petreceti sarbatorile, nu uitati sa luati in calcul cheltuielile de transport. Mai ales daca nu aveti rezervare din timp, si va hotarati sa cumparati bilelete in ultima clipa. Pentru acest lucru puteti plati mai mult chiar si cu cateva sute de euro, lucru la care probabil nu va asteptati si care nu intra in buget. Cautati sa luati biletele din timp, mai ales atunci cand sunt oferte speciale, pentru ca puteti economisi sume importante de bani.

Citeste si Cum Sa Economisesti Bani Responsabil.
Citeste si Pe Ce Isi Cheltuiesc Tinerii Banii Cel Mai Mult?

3. Cadourile personale.

In timp ce sunteti la vanatoare de cadouri pentru cei dragi, poate aparea nevoia de a-ti face singur un cadou, lucru pe care nu l-ai fi facut in mod normal si care nu se afla pe lista ta de cumparaturi. De obicei, mai mult de jumatate dintre oameni, cand ies la cumparaturi, aleg sa isi cumpere ceva personal. Chiar si cei mai experimentati cumparatori, nu pot ramane imuni la aceste ispite. O metoda buna pentru a preveni aceste cheltuieli neprevazute este sa faceti o pauza atunci cand sunteti la cumparaturi. Dorinta pentru achizitionarea bunului respectiv, se diminueaza adesea la cateva zile dupa ce ati plecat din magazin.

4. Tinuta festiva. Afla daca Esti Dependent De Cumparaturi?

Daca sunteti invitat la o petrecere de sarbatori, acest lucru aduce automat nevoia de a cumpara un costum nou, sau o tinuta noua pentru eveniment. In cazul in care acest lucru nu intra in buget, are sens din punct de vedere financiar sa investiti in cateva accesorii de inalta calitate, pe care sa le puteti utiliza si cu alta ocazie. Aceste "piese" va pot salva tinuta si pune intr-o lumina favorabila pe toata perioada evenimentului. Accesoriile noi cumparate va pot imbunatati imaginea considerabil.
Poate realizarea viselor sa fie impartita in pasi? Nu este intotdeauna usor, dar cei care au realizat lucruri marete, de obicei, trec prin acest proces cu multe dintre elementele enumerate mai jos, ca parte a procesului respectiv. Deci, daca te-ai confruntat cu probleme in procesul de realizare a visului tau... Citeste mai departe>>
5. Cadourile suplimentare.

Daca esti un bun planificator, probabil ai facut deja lista cu cadourile pe care trebuie sa le cumperi pentru familie si prieteni. Doar ca uneori, apar surprize. Ori este un unchi sau o matusa pe care ai uitat sa ii treci pe lista. Ori este petrecerea la care ai fost invitat si la care nu te-ai gandit. Cel mai bun mod este sa iti faci o lista cu posibilele situatii. Chiar si asa surprizele pot aparea, atunci cand descoperi in ultimul minut, ca urmeaza sa vina si prietena varului tau la petrecere, sau cand un coleg te surprinde cu un card cadou neasteptat. Pentru situatii de acest gen este bine sa pastrati special in casa cadouri generice precum lumanari parfumate, accesorii sau sticle de vin.

6. Cardul de credit. 10 Lucruri Pe Care Bancile Nu Vor Sa Le Stii Niciodata.

Daca uitati sa planificati un buget de sarbatori pentru aceste lucruri de mai sus si apelati la cardul de credit, atunci dobanda ar putea fi o alta consecinta neintentionata pentru care nu te-ai gandit ca vei ajunge sa cheltui de sarbatori. In acest caz, cel mai bun lucru este sa incercati sa cheltuiti cat mai putin de pe cardul de credit, sau sa achitati soldul inainte de incheierea perioadei de gratie pentru a nu fi taxat suplimentar si pentru a evita plata dobanzilor neplanificate.

Astept sa-mi spui care este parerea ta despre articol si ce alte cheltuieli neprevazute ai intalnit din experienta ta. Parerea ta este importanta pentru noi
Multumesc pentru ca esti alaturi de noi si ne urmaresti.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.

Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".



18 comentarii:

  1. Se apropie sarbatorile de iarna si trebuie sa ne facem calculele :) Un articol foarte actual.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru articol. Sunt multe lucruri pe care nu le luam in calcul, dar care totusi apar si pentru care trebuie sa cheltuim bani. De exemplu mai putem sa adaugam, cheltuielile cu masina, care cred ca pot fi incluse in cheltuielile de transport. Oricum e bine sa ne gandim din timp la toate lucrurile acestea si sa evaluam situatia astfel incat sa iesim pe plus. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Elena. E bine daca in principiu ne pregatim si facem o lista cu lucrurile pentru care trebuie sa cheltuim bani. Surprize apar mereu, dar in acest fel nu mai suntem luati prin surprindere. Multumim pentru ca esti alaturi de noi si ne urmaresti.

      Ștergere
  3. Felicitari pentru revista. Abia astept sa apara :)) Va urmaresc de mult timp si sunt alaturi de voi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Antonia. Mai este putin... :) Multumim pentru ca esti alaturi de noi.

      Ștergere
  4. Faceti o treaba minunata prin articolele pe care le scrieti. Va apreciez pentru munca si efortul depus. Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol foarte interesat si educativ. Cred ca e timpul sa ne facem fiecare calculele si sa stabilim un buget pentru sarbatori. Doar asa putem sa tinem cheltuielile sub control si sa nu fim luati prin surprindere. Aveti cele mai bune articole de educatie financiara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabriela Dumitrescu21 noiembrie 2015 la 19:00

    Intotdeauna apar "surprize", la care nu te-ai gandit. E bine sa te pregatesti dinainte ca sa tii cheltuielile sub control. Multumim pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabriela. Surprizele apar cand nu esti pregatit. O lista de cheltuieli cu un buget bine calculat poate duce la rezultate bune in aceasta perioada.

      Ștergere
  7. Multumim pentru informatii si pentru sfaturi. Mult succes in continuare. Isabela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Isabela. Multumim pentru aprecieri si pentru ca esti alaturi de noi.

      Ștergere
  8. Unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit pana acum. Sunteti tari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim. Urmeaza articole cel putin la fel de interesante si de educative.

      Ștergere
  9. Nicoleta Marinescu22 noiembrie 2015 la 14:53

    Cursuri de educatie financiara cand mai tineti? Va urmaresc mereu pentru ca aveti niste articole foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Nicoleta. Am tinut cateva cursuri pilot care au avut un succes neasteptat. Publicul a fost multumit si entuziasmat, au primit foarte ok aceasta idee, iar feedback-ul primit a fost pozitiv. Lucram la un proiect si speram sa fie gata cat de curand.

      Ștergere