joi, 5 noiembrie 2015

Pe Ce Isi Cheltuiesc Tinerii Banii Cel Mai Mult?

Copiii sunt relativ simpli. Le dai un joc educativ, ii scoti afara, sau ii lasi in fata unui televizor sau al unei tablete, iar acestia pot avea ore in sir parte de distractie relativ ieftina.

Apoi, acestia devin adolescenti si dintr-o data au nevoie de bani pentru a merge la mall, sau la film, sau la shopping cu prientenii. Iar acestia nu isi cheltuie proprii lor bani, cheltuiesc banii parintilor.

Ceea ce este si mai interesant pentru tineri este ca acestia au castigat accesibilitate pentru multe lucruri in masa: destul de multa lume joaca aceleasi jocuri, practic toata lumea are acces nelimitat la muzica, filme si alte forme de divertisment pe care le doresc.

Deci, cum isi cheltuiesc tinerii banii pana la urma? Ei bine, acestia cheltuiesc cel mai mult pentru distractie. Si cine ii poate invinovatii pentru asta? Cel mai interesant lucru este modul in care isi prioritizeaza cheltuielile. Cum Sa Iti Faci Un Buget Financiar Eficient.

Aici sunt 7 lucruri pe care tinerii aleg sa isi cheltuiasca banii cel mai mult, aranjate in ordine crescatoare din punct de vedere al cheltuielilor:

1. Jocuri.

Nu exista nici un motiv pentru care jocurile, in special cele video stabilesc in mod constant profit in vanzari. Un joc bine cotat, cu buget mare, poate vinde cateva milioane de exemplare, cu un pret minim de 60$, care se traduce printr-un premiu mare pentru companiile din spatele jocurilor. Tinerii sunt o piata imensa pentru jocurile video, iar dragostea lor pentru jocuri si divertisment ii transforma in obiectivul principal al companiilor producatoare de jocuri. Vezi Entrepreneur - Joc De Strategie si Negociere in Afaceri.
65% dintre adolescenti, fie au, fie sunt interesati sa cumpere o consola de jocuri, iar mai mult de 85% dintre tineri se joaca aceste jocuri pe telefoanele mobile sau pe tableta.

2. Electronice.

Cu toate smartphone-urile si tabletele din jurul lor, nu este nici o surpriza faptul ca dispozitivele electronice reprezinta o mare parte din cheltuielile lor. Electronicele sunt o metoda prin care tinerii obtin multe lucruri in viata lor, de la simple informatii, pana la shopping-ul online, din simplul motiv ca acestia vor sa faca cumparaturile din confortul propriei lor case. Esti Dependent De Cumparaturi?
Exista, de asemenea un nivel foarte mare de coeziune printre adolescenti din punct de vedere al brand-urilor pe care acestia le cauta, indicand faptul ca publicitatea influenteaza puternic tendintele si alegerile acestora.

3. Masina.

Dupa toate probabilitatile, tinerii au masina de la parintii lor. Dar chiar si asa, aceasta necesita intretinere, benzina si cauciucuri noi. Cu toate acestea, in ciuda costurilor asociate, pentru 50% dintre tineri, masina se afla pe lista lor de cheltuieli.
Atunci cand cumperi o masina gandeste-te la acesta intrebare: Cati bani imi aduce aceasta investitie? Raspunsul probabil ca il stii. Sansele sunt de 100% sa pierzi jumatate din investitie si poate chiar mai mult de atat. De fapt cu cat trec mai multi ani, cu atat ii scade mai mult valoarea. Cumpararea unei masini este cea mai proasta investitie. Cu cat investesti mai multi bani, cu atat... Citeste mai departe >>


4. Incaltaminte.

Desi brand-urile de pantofi achizitionate de adolescenti nu au preturi exorbitante, faptul ca adolescentii schimba mai multe perechi intr-o perioada scurta de timp, explica de ce pantofii ocupa atat de mult din bugetul tinerilor. Acestia reprezinta intre 25-30% din cheltuielile garderobei unui adolescent. Cum Sa Iti Reduci Cheltuielile?

5. Accesorii.

Accesoriile de imbracaminte sau ingrijire personala se afla in atentia tinerilor si ocupa primele pozitii in cheltuielile acestora. Aceste produse sunt promovate ca must have pentru cresterea stimei de sine, lucru pentru care cei mai multi tineri de rusine cumpara acel produs. Citeste si 10 Motive Pentru Care Ar Trebui Sa Economisesti Bani.

6. Haine.

Categoria pentru care adolescentii dedica mai mult de 20% din bugetul lor este imbracamintea. In topul preferintelor se afla brand-urile sport, acestea fiind destul de accesibile, multi dintre tineri practicand sport, stabilind un mod prin care acestia incearca sa se identifice. Cum Sa Iti Analizezi Cheltuielile In Functie De Obiceiurile Tale.

7. Mancare.

Cel mai important lucru pentru care tinerii dedica pentru prima data destui bani sunt produsele alimentare, acestea fiind una dintre cheltuielile de top ale tinerilor. Impreuna cu iesirile in oras la cafenele, tinerii aloca fonduri suplimentare pentru mancarea organica si pentru mesele la restaurant. In prezent exista un trend mai mare de a lua masa in oras decat in anii precedenti, fapt ce a dus la marirea cheltuielilor pentru mancare, ajungand la 23-24% din bugetul total al tinerilor.

Avem nevoie de ajutorul tau sa stim ca esti acolo si te rugam sa dai un like & share pe Facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Nu uita sa te abonezi ca sa primesti cele mai bune sfaturi de educatie financiara pentru succesul tau zilnic. Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram.
Iti multumim pentru ca esti alaturi de noi.

16 comentarii:

  1. Cursuri de educatie financiara pentru tineri tineti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Avem in proiect un astfel de curs si va fi in curand. Vom anunta pe site data oficiala a cursurilor de educatie financiara pe care le tinem.

      Ștergere
  2. Un articol interesant. Tinerii nu stiu ce ar trebui sa faca si cum sa-si prioritizeze banii. De aceea au nevoie de cineva care sa-i invete si sa le spuna. Niste cursuri pentru ei ar fi super bine venite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Daniela. Urmeaza sa scoatem aceste cursuri dedicate in special tinerilor si nu numai. Vom face un anunt public atunci cand este gata. Multumim.

      Ștergere
  3. Nicoleta Marinescu5 noiembrie 2015 la 21:32

    Felicitari pentru articol si pentru munca depusa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumitrescu Alexandru6 noiembrie 2015 la 11:06

    Tinerii cheltuie foarte multi bani pe distractie si e normal. Pentru ca n-au griji, au acasa tot ce le trebuie, nu le ramane decat sa se distreze. Oricum putina atentie asupra modului in care isi cheltuie banii nu ar strica, chiar putina prioritizare a cheltuielilor. Un site plin de informatii utile pentru cei care vor sa invete ce inseamna educatia financiara ca la carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Alexandru. Incercam prin articolele pe care le scriem sa venim in ajutorul voastru pentru o educatie financiara mai buna. Multumim pentru ca esti alaturi de noi.

      Ștergere
  5. Avem nevoie de articole ca acesta. Multumim pentru toata munca pe care o depuneti. Sunteti tari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit pana acum. Felicitari pentru articolele pe care le publicati. Mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Antonia. Multumim si te asteptam in continuare cu articole la fel de interesante si educative.

      Ștergere
  7. Acestia trebuie invatati ce sa faca si pe ce sa isi cheltuiasca banii. Acest lucru se face ori in familie, daca exista o persoana in masura sa faca acest lucru ori prin cursuri speciale de educatie financiara. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Adelina. Stim acest lucru si asta incercam sa facem. Educatia nu este un lux, este o necesitate.

      Ștergere
  8. Asa cum au spus si ceilalti, tinerii au nevoie de cursuri in domeniul financiar. Sunt multe persoane care nu au educatia necesara si le dau sfaturi proaste tinerilor cu privire la modul in care ar trebui ca acestia sa-si cheltuiasca banii. Ei nu stiu nici pentru ei si ii sfatuiesc pe altii aceste lucruri. Asteptam mai multe articole pe acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ruxandra. Urmeaza mai multe articole pe aceasta tema pentru ca este nevoie de aceste lucruri de baza din domeniul financiar, pentru a putea merge mai departe la urmatorul nivel. Multumim pentru ca esti alaturi de noi.

      Ștergere