joi, 28 noiembrie 2013

De Ce 3 Optiuni Sunt Mai Bune Decat 1 Singura?

Sunt momente probabil cand ai o idee vaga despre ce iti doresti, dar nu este o idee concreta. Este usor sa CREZI ca te gandesti la ce iti doresti, cand de fapt, te gandesti la ce nu-ti doresti. Iar cele doua nu sunt deloc acelasi lucru. Este bine sa stii ce iti doresti si ce optiuni ai.

Pentru a obtine ce iti doresti este foarte important sa stabilesti mai intai un obiectiv clar si bine definit, inainte de a trece la actiune. Altfel toata munca este in zadar.

Mai bine iti iei din timp inainte sa incepi cursa efectiv, decat sa o incepi si pe drum sa-ti dai seama ca ai ales un drum gresit si sa trebuiasca sa te opresti si sa o iei pe alt drum. Mai bine faci analiza drumului la inceput de drum.

Citeste aici Vrei Un iQ Financiar Mai Bun?

Planifica. Decide mai intai ce vrei.

Cand nu esti sigur de ceea ce iti doresti sau cand nu reusesti sa actionezi in niciun fel pentru a obtine ceea ce iti doresti, inseamna ca nu stii ce vrei si automat nu stii in ce directie sa apuci. Evidentiaza detaliile obiectivului tau si stabileste care este cel mai bun mod pentru a-l obtine.

Cand te gandesti la un lucru si ai gasit o solutie de a o indeplini trebuie sa mai ai cel putin doua variante de rezerva. In cazul in care prima nu functioneaza sa nu te opresti din drum si sa mergi mai departe in atingerea obiectivului propus. Mai mult ai o sansa reala daca ai 3 optiuni. Nu trebuie sa-ti spui speranta intr-un singur mod, si sa pariezi totul pe o singura carte.

E mult mai ok sa ai 2 variante de rezerva. Eu am invatat ca un lucru se poate face cel putin in 2 moduri diferite. Si in matematica poti sa obtii acelasi rezultat in mai multe feluri. Spre exemplu 9. Poate fi obtinut prin adunare, scadere, inmultire sau impartire. Nu exista doar o singura cale, un singur mod. Trebuie sa fii deschis si sa vezi ce optiuni mai ai.

Daca ramai la o singura varianta, pierzi din vedere toate celelalte optiuni, si acorzi intreg controlul asupra situatiei unei singure persoane sau unui singur caz. E ca si cum te-ai gandi ca numai intr-un singur fel poti obtine succesul, ceea ce nu este deloc adevarat. Daca planul "A" nu merge, trecem la planul "B", iar daca nici acesta nu merge trecem la planul "C". Intotdeauna trebuie sa fie alta solutie de rezolvare, trebuie doar sa o gasesti pe cea potrivita.

3 optinuni sunt intotdeauna mult mai bune si mai sigure, decat 1 singura, pentru obtinerea rezultatului pe care ti-l doresti. Uneori s-ar putea sa mearga din prima, alteori nu. Important este sa nu renunti.

Gandeste-te la un lucru pe care il doresti cu adevarat. Gandeste-te la cel mai evident mod in care il poti obtine. Acum mai gandeste-te la inca 2 moduri pentru a-l obtine.

Citeste aici Cum sa rezolvi lucrurile in 4 pasi simpli.

Indiferent daca e vorba de un contract nou, de o prelungire sau de un client important sau poate un produs nou de promovat. Sunt o multime de motive pentru care nu vei obtine ceea ce iti doresti, daca esti fixat doar pe un mod de a obtine acel lucru.

Chiar daca aparent ai doar o optiune, poti intotdeauna crea inca una, si inca una. Daca iti oferi inca o optiune vei avea doar doua, iar asta inseamna o dilema care uneori e chiar mai problematica. Esti nesigur, ajungi sa te blochezi si nu rezolvi nimic. Nu obtii ceea ce-ti doresti. Gandeste-te ce altceva ar putea indeplini cerintele pe care le indeplineste prima optiune. Nu merge mai departe pana nu ai 3 moduri posibile pentru a-l obtine. Nu-ti limita singur succesul.

In final sunt curios sa aflu care este parerea ta? Lasa-mi un mesaj daca ti-a placut articolul. PS. Daca crezi ca este o informatie utila poti sa-l dai mai departe si prietenilor tai.

5 comentarii:

  1. Intotdeauna 3 optiuni sunt mai bune decat una singura. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este ai dreptate. Cu 1 singura optiune iti limitezi singur succesul, si iti lasi acel obiectiv in sansa unei singure optiuni, ceea ce nu este deloc o miscare inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara Gabriel !
    Din punctul meu de vedere este foarte important sa stim ce ne dorim , sa fim constienti de ceea ce nu ne dorim ca sa ne dam seama de ce anume ne dorim.
    Intotdeauna viata ne ofera esenta lucrurilor la care ne-am gandit, indiferent daca ne dam seama sau nu.
    E posibil sa fie trei variante de solutii cum ai zis tu, dar poate sa fie mai multe sau mai putine in functie de cat de constienti suntem de oportunitalie care apar in viata noastra si in care putem sa alegem constient dintre ele.
    Si cel mai mult conteaza convingerile pe care le avem cu privire la rezolvarea problemelor sau la realizarea a ceea ce ne dorim.
    Mi-a placut articolul.
    Iti doresc o seara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihaela
    Buna Mihaela. Asa este doar ca trebuie sa stim ca avem intotdeauna mai mult de 1 singura optiune.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este trebuie sa stim ce ne dorim. Cei mai multi oameni nu stiu daca ii intrebi si iti vor spune mai degraba ce nu-si doresc decat ce isi doresc. Si asta tine de mentalitate si de forta gandirii pozitive. Multumesc pentru comentariu, o seara frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere