marți, 19 noiembrie 2013

Vrei Un iQ Financiar Mai Bun?

Ce este IQ Financiar?

IQ este un coeficient de inteligenta - este un numar general ce arata capacitatea de gandire a omului, abilitatea sa in solutionarea problemelor.

Exista mai multe tipuri de iq: lingvistic, logic, interpersonal, spatial, emotional, financiar.

Tot ce este legat de bani si de partea financiara are legatura cu iq-ul financiar. Iq financiar este abilitatea cuiva de a rezolva problemele financiare.

Citeste aici Cum sa rezolvi lucrurile in 4 pasi simpli.

De ce IQ Financiar?

Ca multe alte lucruri pe care stim ca sunt bune pentru noi, cum sunt exercitiile, un somn linistit noaptea, evitarea tutunului, urmarirea atenta a finantelor dvs. este un lucru care nu trebuie neglijat. Oameni cu bani mai multi sau mai putini, toti au probleme financiare si cu cat sunt mai multi bani cu atat mai mari sunt problemele.

Un IQ Financiar ridicat te ajuta sa deosebesti o investitie buna fata de una proasta, si sa gasesti cea mai buna investitie pentru tine. Cel mai bine este sa investesti in tine inainte sa-ti investesti banii. Cel mai bun activ pe care il ai este Iq-ul tau.

Tine minte: Banii nu rezolva problemele legate de bani, Iq-ul financiar rezolva problemele legate de bani.

Pentru acest lucru ai nevoie de cunostiinte in domeniul financiar iar majoritatea oamenilor nu au parte de educatia financiara necesara, deoarece aceasta nu se preda in sistemul de invatamant actual.

Unul din primii pasi pe care trebuie sa-i faci daca vrei sa devii mai bogat este sa iti folosesti banii in mod inteligent si sa profiti de oportunitati atunci cand acestea apar.

Unul din cele mai mari esecuri ale sistemului educational actual este acela ca nu le asigura studentilor o educatie financiara. Nu inveti cum sa ai grija de banii pe care ii ai si cum sa iti pui banii sa faca alti bani.

Din cauza lipsei educatiei financiare, oamenii fac lucruri prostesti si sunt sfatuiti gresit de alti oameni incapabili.

Investeste in Dezvoltarea Profesionala.

Regulile financiare s-au schimbat. Cei care se ghideaza dupa principiul "munceste din greu si economiseste" se lupta sa supravietuiasca din punct de vedere financiar. Educatia financiara este esentiala in lumea afacerilor. In momentul actual suntem bombardati cu informatii. Fara educatie financiara, oamenii nu inteleg informatiile pe care le primesc si nu le pot valorifica.
Without knowledge action is useless and knowledge without action is futile. Abu Bakr

Citeste aici Separa-te De Multimea Care Se Vaita.

Fara educatie financiara oamenii nu stiu care este diferenta dintre un activ si un pasiv, dintre datorii bune si datorii rele.

Informatie + Educatie = Cunoastere

Fara cunostinte financiare, oamenii cauta pe cineva care sa le spuna ce sa faca. In acest fel ei fac investitii orbesti, care nu le aduc niciun profit.
Mareste-ti Iq-ul financiar. Este esential pentru tine.

Citeste - Dezvoltati Inteligenta Financiara.

Multi oameni cred ca pentru a face bani, trebuie sa ai bani, ceea ce nu este deloc adevarat. Poti sa pierzi bani investind in aur, sau in oricare alta afacere. Nu aurul, actiunile, imobilele, munca sau banii te fac bogat, ci ceea ce stii despre aur, imobile, munca si bani. In esenta inteligenta ta in domeniul financiar, iq-ul tau financiar este cel care te face bogat.
Knowledge has to be improved, challenged, and increased constantly, or it vanishes. Peter Drucker

Nu uita cel mai important lucru:
Knowledge is power. Francis Bacon

10 comentarii:

  1. Unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit pana acum. Ar trebui sa citeasca toata lumea articolul sa inteleaga de ce le trebuie un iq financiar mai bun. Asa cum ai spus si tu nu banii te fac mai bogat, ci ce stii tu despre bani te face mai bogat. Un articol foarte folositor. BRAVO!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Gabriel pentru articol. Mi-a placut cum ai scris si cum ai zis "Banii nu rezolva problemele legate de bani, Iq-ul financiar rezolva problemele legate de bani." Uneori ai impresia ca daca ai avea bani ai rezolva toate problemele. Calitatea articolelor tale s-a imbunatatit vizibil. You're on you're way. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ai dreptate cu ce ai spus. Degeaba ajunge informatia la tine daca nu ai educatia necesara sa o intelegi si sa profiti de pe urma ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut Gabriel !
    Un articol cu adevarat bun si folositor.
    La scoli, multe materii in diferite domenii ar trebui predate. Multi tineri termina scolile, facultatile si nu poti sa zici ca au o pregatire foarte avansata.
    Pe langa domeniul financiar, ar trebui si altele. Napoleon Hill zicea ca filozofia vietii, cum sa devii omul care doresti sa fii din punct de vedere financiar , al sanatatii si al fericirii sa fie predate in scoli. Bineinteles, asta a fost cu multe generatii in urma , dar valoarea stiintelor nu ar trebui niciodata schimbate, ci tocmai imbunatatite.Mai zicea de capacitatea creierului, cu cat il antrenam , cu atat el ne va da roade.
    Principiul " munceste din greu si economiseste,', ma duce cu gandul ca doar cei care detin puterea stiintei, secretul de a face bani si de a trai in armonie cu dorintele lor, vor fi invers principiului.
    Imi opresc aici punctul meu de vedere, desi sunt multe de zis si chiar de povestit !
    Iti doresc o seara buna !

    RăspundețiȘtergere
  5. @alla sally
    Buna Alla! :) Da asa este. Da-i unui om sarac bani sa-si rezolve problemele si va termina si banii si va ramane si cu problemele nerezolvate. Nu banii ne rezolva problemele. Educatia pe care o avem ne poate ajuta sa ne rezolvam problemele si sa ne facem o viata frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Andreea26
    Buna Andreea! Cu cat stii mai multe lucruri in domeniul financiar, cu atat e mai probabil sa-ti castigi independenta financiara. Multumesc pentru incurajare.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela! Multe lucruri nu sunt preadate in scoli, desi ar trebui. Te-ai gandit poate ca nici nu se doreste acest lucru si este facut in mod voit? Insa noi nu trebuie s ne concentram pe acest aspect (adica al problemei) si sa ne focusam asupra solutiei. Ce putem sa facem noi ca sa schimbam acest lucru si sa ne imbunatatim educatia (in diferite domenii de la financiar pana la al sanatatii si fericirii asa cum ai punctat si tu). Tine de noi sa facem acest lucru? Ne opreste cineva sa nu citim o carte, un articol, un curs, sa ne crestem iq-ul, sa ajungem acolo unde ne dorim.
    Multumesc mult pentru postare Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mihai
    Salut Mihai! Asa este. Trebuie sa fii pregatit pentru ca atunci cand primesti informatia sa ai educatia necesara si sa stii ce sa faci cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ! Solutiile sunt sa gandim asupra educatiei financiare si asupra dezvoltarii personale, mentale.
    De noi in primul rand tine, cum ziceam o data, noi detinem puterea de a crea , de a gandi si de a gasii solutii din diferite lucruri din viata noastra in domeniile pe care le dorim.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Gabriela Bogdan
    Asa este! De noi tine sa ne educam acum in acest moment. Si atunci cand se va ivi oportunitatea vom fi pregatiti sa profitam si sa actionam. Cei mai multi il vor numi noroc. Doar noi stim cat am muncit pentru acel aparent "noroc".

    RăspundețiȘtergere