duminică, 3 iulie 2016

Cunostinte Esentiale In Afaceri.

In epoca Youtube, Kickstarter, si a bloggerilor, nu este de mirare ca tot mai multi tineri isi urmaresc pasiunea. Acest lucru conduce piata catre mai multi liber profesionisti si implicit start-upuri inovatoare.

Mai degraba decat exceptie, acest lucru a devenit regula: fa ceea ce iti place, iar restul va urma. Dar este acest lucru indeajuns pentru a obtine succesul?

Citeste si 5 Lucruri Care Iti Blocheaza Succesul.

Este pasiunea suficienta?

Cu toate acestea, realitatea este ca exista multe motive pentru care lucrurile pot merge prost. Sa-ti urmezi pasiunea este un lucru important, dar pur si simplu nu este suficient pentru a dezvolta o idee in ceva real si profitabil.

Motivul numarul 1, pentru care start-upurile nu reusesc? Clientii nu doresc produsele. Alte capcane includ printre altele o echipa neadecvata si marketing-ul ineficient. Exista milioane de aspecte - de la detalii de cercetare a pietei pana la marketing propriu-zis si vanzarea produselor, pentru a construi si dezvolta ideea initiala - care necesita abilitati si cunostinte concrete. In timp ce pasiunea iti ofera sclipirea unei idei, nu exista nici o garantie, ca puteti trece peste linia de final.

Deci, este posibil sa iti transformi pasiunea intr-un produs pe care publicul sa-l doreasca?

Raspunsul este da, cu conditia sa pastrezi un echilibru intre idee/pasiune si produs/realitate. Asigurati-va ca sunteti inarmat cu setul de cunostinte si de resurse necesare pentru a va transforma ideea in realitate. Conducerea unei echipe la inceput fara cunostintele fundamentale este un canal de pierdere al timpului, banilor si al energiei. Faceti-va timp pentru a avea cunostintele necesare sau gasiti alte persoane cu care sa colaborati.

Citeste si Diferenta dintre antreprenor si want-reprenor.

Cunostinte si aptitudini esentiale pentru orice idee de afaceri.

1. A duce produsul de la 0 la 1.

A sti cum sa evaluezi metodic daca produsul construit este dorit de piata, cum sa-l ghidezi prin ciclul de viata al proiectarii, cum sa validezi viabilitatea si sa ii stabilesti pretul, sunt unele dintre cunostintele cruciale pentru a aduce produsul la viata. Construirea unui produs necesita cunostinte si o multime de planificare.

Inainte de a va da peste cap, opriti-va un moment si uitati-va inapoi pentru a reevalua. Produsele cu cel mai mare succes, sunt cele care au un plan de la bun inceput, cu mult inainte ca produsul sa ajunga pe piata.

Gandeste-te la tine ca la capitanul unui vas: pentru a aduce un produs pe piata, trebuie sa iti motivezi colegii sa-l construiasca, sa-l promoveze, sa-l vanda si sa ofere suport, sau sa faci toate aceste lucruri de unul singur... ceea ce este dificil. Aceasta capacitate de a planifica este arma ta secreta si primul pas esential pentru lansarea unui produs minunat.

Citeste si Managementul Timpului: 11 Sfaturi Pentru Organizarea Eficienta A Timpului.

2. Experienta utilizatorului.

Daca managementul de produs se acupa cu planificarea, previziunea si productia unui produs, UX se concentreaza sa faca o experienta geniala si placuta pentru utilizatori. Cunoasterea acestor detalii fine de proiectare si executare al produselor, in cele din urma sunt cele care fac diferenta.

3. Aducerea la viata.

A sti cum sa aduci un produs pe piata si sa te asiguri ca se potriveste nevoilor clientului sunt doar doua piese dintr-un puzzle mai complex. A avea o idee despre o afacere, despre un site sau despre o aplicatie este un lucru minunat, dar ce este o idee daca nu ai abilitatile pentru a construi o afacere sau pentru a angaja pe cineva care sa o construiasca? Poti avea o multime de idei pentru produse, dar fara nici o modalitate de a le pune in aplicare. Costurile pentru realizarea prototipurilor conceptelor pot urca foarte mult, ceea ce le face practic imposibil de realizat. Trebuie sa detii instrumentele necesare pentru a fi capabil sa le construiesti.

Trebuie sa fii capabil sa raspunzi la intrebari neprevazute si la probleme care apar in mod inevitabil, in managementul companiei de zi cu zi. Trebuie sa fii pregatit pentru ceea ce nu stii, si sa raspunzi pozitiv provocarilor care apar.

Nr. 1 in educatia financiara din Romania: Curs Educatie Financiara Pentru Copii.

4. Digital marketing.

Dezvoltarea unei afaceri este incontestabil o disciplina de marketing. Un echilibru intre arta si stiinta, cu un peisaj tehnic in continua schimbare, marketingul digital este suficient de periculos pentru fiecare fondator. Marketingul digital este singura cale pentru a ajunge la un segment foarte mare de clienti. Pe langa abilitatile tehnice si de design, marketingul este piesa finala pentru a lansa cu succes un produs.

Esti pasionat de o idee? Gata sa o transformi in realitate? Abtine-te inainte de a te arunca cu capul inainte si asigura-te ca ai setul de cunostinte si resurse necesare pentru a reusi.

Daca vrei sa-ti ajuti prietenii, trimite mai departe acest articol pe facebook, google+, linkedin sau twitter si spune-le despre acest articol.

Aboneaza-te la Newsletter-ul IQFinanciar pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".

Multumim pentru ca esti alaturi de noi si ne urmaresti.

12 comentarii:

  1. Nu poti sa te arunci in afaceri doar pentru ca ai o idee. Foarte bine punctat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este si un proverb cunostintele fara actiune sunt doar planuri, iar actiunea fara cunostinte nu are sens.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Asa este. Trebuie sa avem pus la punct atat partea de soft cat si partea de hard. Multumim pentru ca ne urmaresti.

      Ștergere
  3. Felicitari pentru articol. Va urmaresc cu mare interes si de fiecare data aflu lucruri noi si interesante.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nedelcu Mihaela5 iulie 2016 la 10:31

    Mi-a placut articolul, este foarte educativ. Trebuie analizat si facut un plan inainte de a te apuca de un lucru. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Multumim pentru ca ne urmaresti si esti alaturi de noi.

      Ștergere
  5. Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com
    1) Vrăji de dragoste
    2) Vrăji de dragoste pierdută
    3) Vrăji de divorț
    4) Vrăji de căsătorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vrăji de despărțire
    7) Alungați un Iubit trecut
    8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
    9) vrei să-ți mulțumești iubitul
    Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare tuturor, sunt JENNIFER COLEMAN din Bronx New York SUA. Vreau ca toată lumea să știe cât de recunoscător sunt pentru că mi-am restabilit căsnicia cu ajutorul vrăjitorului Dr. DAWN. Este superb și unic, l-am cunoscut online și i-am spus despre problemele mele și apoi a făcut o vrajă de dragoste care l-a adus pe soțul meu înapoi la mine după ce a înșelat și a vrut să divorțeze după 3 ani de căsnicie. Dr. DAWN este aici pentru a vă răspunde problemelor relaționale și altor activități umane, cum ar fi:
    1. Aducerea unui fost iubit înapoi la tine.
    2. Vrăjiți pentru a câștiga la loterie.
    3. Vindecă tot felul de boli umane.
    4. A făcut o vrajă pentru a găsi un loc de muncă bun, cu venituri mari.
    5. A făcut o vrajă pentru sarcină (fertilitatea viermilor)
    6. Aruncă o vrajă de promovare la locul tău de muncă.
    7. A aruncat o vrajă de protecție etc.
    Contactați-l direct pe WhatsApp la numărul: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Are you in love with someone and he/she doesn't reciprocate the gesture, frustrated because of a Break -up then you can use this to attract that lover back into your life. It brings back your ex, and help solve broken marriages. was lucky enough to get my husband back , Doctor Robbinson Spells are authentic, My Husband left me for 8 months we have settled and we are happy family again, Life is too short to be unhappy. Think about that. You deserve utmost happiness and love

    WhatsApp: +12267705795
    Email: Drrobbinssonspiritualhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna, Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson de ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o am pentru el, l-am implorat cu totul, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea ?i ea mi-a sugerat sa contactez mai degraba un vrajitor care ar putea sa ma ajute sa fac o vraja pentru a-l aduce înapoi, dar eu sunt genul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa încerc, am a trimis vrajitorului prin po?ta ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a facut vraja ?i, surprinzator, în a doua zi, era în jurul orei 16. M-a sunat fostul meu, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat încât a vrut sa ma întorc la el, ca ma iube?te atât de mult. Am fost atât de fericit ?i m-am dus la el, a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, am promis ca oricui cunosc care are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, trimi?ându-l la singurul vrajitor real ?i puternic care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com
    1) Vraji de dragoste
    2) Vraji de dragoste pierduta
    3) Vraji de divor?
    4) Vraji de casatorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vraji de despar?ire
    7) Alunga?i un Iubit trecut
    8.) Vrei sa fii promovat în biroul tau/ Vraja de loterie
    9) vrei sa-?i mul?ume?ti iubitul
    (ogagakunta@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere