miercuri, 29 ianuarie 2014

Educatie Financiara: Ce Sunt Activele?

Principala cauza a problemelor financiare este faptul ca oamenii nu cunosc diferenta dintre active si pasive.
Prima regula de educatie financiara este sa intelegi ce sunt activele.

Cei bogati achizitioneaza active, cei saraci si din patura de mijloc achizitioneaza pasive.
Antreprenorii si investitorii fac atat de multi bani, pentru ca muncesc pentru a construi, a cumpara sau a achizitiona active.

Cei mai multi se zbat din punct de vedere financiar pentru ca nu cunosc diferenta dintre active si pasive.

Ce sunt activele?
Activele sunt acele investitii care produc bani pentru tine, care iti baga bani in buzunar. Pasivele se afla la polul opus si sunt cele care nu produc bani, si care iti scot banii din buzunar.
Activele includ afaceri, branduri, patente, firme, marci comerciale, produse, proprietati imobiliare, active fixe si marfuri. A munci pentru a obtine active, mai curand decat bani, este un lucru foarte inteligent din punct de vedere financiar, pentru orice persoana. Acest lucru ofera un avantaj.
Acest avantaj este faptul ca activele continua sa genereze venituri, indiferent daca munciti sau nu, iar activele multiple pot genera toate bani in acelasi timp.

Citeste si Fiecare Obiectiv Are Un Proces De Desfasurare.

De ce nu achizitioneaza toata lumea active?
Pentru ca majoritatea oamenilor nu cunosc diferenta dintre active si pasive. Ei au impresia ca investesc in active, atunci cand de fapt cumpara pasive. In acest fel nu faci nimic altceva decat sa pierzi bani in loc sa produci bani.

Daca ai o casa pe care o inchiriezi, aceasta iti aduce un venit constant din chirie, fara ca tu sa muncesti pentru acesti bani, prin urmare este un activ. La fel si cu o afacere sau cu o firma. In schimb daca alegi sa "investesti" intr-o masina pe care o vei folosi in scop personal, de fapt cumperi un pasiv. Pentru ca aceasta masina nu-ti va baga bani in buzunar, ba din contra.

Definirea activelor si pasivelor nu este un lucru greu sau complicat. Acest lucru este normal pentru o persoana care are educatie financiara. Pentru un om obisnuit, care nu are informatia, este un lucru nou. Dar repet nu este un lucru greu.

Daca vreti sa va imbogatiti si sa obtineti libertate financiara asta e tot ce trebuie sa stiti. Este prima regula. Este singura regula.
"Rule No.1: Never lose money.
Rule No.2: Never forget rule No.1"
- Warren Buffett.

Citeste si Viziunea Si Valorile Intr-o Companie.

Activele iti cresc venitul, pasivele iti scad venitul.
Activele sunt cele care iti baga banii in buzunar. Pasivele sunt cele care iti scot banii din buzunar. Odata ce stiti ce sunt activele, trebuie sa cumparati cat mai multe active, pentru a va creste venitul. Mai multe active inseamna venituri mai mari si mai multi bani.

Ti-a placut acest articol?
Daca da, ajuta-ma sa-l promovez si spunele si prietenilor tai.
Aboneaza-te acum pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.

10 comentarii:

  1. Ai explicat simplu si eficient ce sunt activele. Multi oameni cred ca nu fac diferenta asa cum ai spus si tu si cumpara diverse lucruri pe care le cred importante...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum am inteles. Cu cat ai mai multe active cu atat iti cresc veniturile... daca ai un singur activ ai si bani mai putini... deci trebuie sa investesti mai mult in lucrurile care iti aduc bani.
    Mai multe articole ca acesta cred ca ar fi utile pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol chiar interesant. Nu am stat sa ma gandesc pana acum la asta, dar daca stai putin sa te gandesti iti dai seama ca este adevarat. Daca investesti in mai multe active iti vin mai multi bani. Asa cum ai spus si tu cred ca problema majora e faptul ca multa lume nu are informatia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Gabriel !
    Mi-a placut articolul si am inteles care sunt activele si care pasivele, de fapt nu stiam ca se numesc asa investirea unor bani sau proprietati care produc bani si cele care nu produc.
    Unii oamenu nu au cunostinte elementare despre a investi si in cele din urma ei fac ceea ce au mai auzit si la altii. Adica in loc sa produca, ei pierd.
    Corect si foarte folositor.
    Iti doresc o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  5. @alla sally
    Buna Alla! Am incercat sa explic cat mai simplu posibil, atat cat sa nu pierd esenta si articolul sa fie inteles de cat mai multi oameni. Ma bucur ca ti-a placut. Le poti spune si prietenilor daca crezi ca le este de ajutor. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Andrei
    Salut Andrei. Asa este, ai inteles foarte bine care este diferenta dintre active si pasive. Acum mai lucrez la un proiect care imi ocupa ceva mai mult timp decat ma asteptam, dar voi continua sa scriu articole pe aceeasi tema. Multumesc pentru apreciere.

    RăspundețiȘtergere
  7. @carmen
    Buna Carmen. Ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept pe site, cu mai putina reclama. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mihaela
    Buna Mihaela! Poti sa ma ajuti si sa le spui si prietenilor tai despre www.iqfinanciar.com - in acest fel putem distribui mai repede informatia. Multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este oamenii fac ce-i taie capul si ce vad la ceilalti si fara rezultat. Odata ce intelegi bine diferenta dintre active si pasive, te vei concentra mai mult sa gasesti active in care sa investesti pentru a-ti mari venitul. Multumesc pentru aprecieri. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Loteria este ceva ce majoritatea oamenilor din lume doresc să câștige, nu doar câștigând la loterie, dar vor să câștige mare, am jucat la loterie de câțiva ani acum, dar nu am câștigat mare, personal întotdeauna cred că există ceva în spatele tuturor câștigătorilor care câștigă mereu mari, pentru că intensitatea mea îmi spune întotdeauna că fiecare lucru este posibil, reușesc să iau legătura cu unul dintre cei mai mari câștigători de loterie din Marea Britanie, l-am întrebat despre succes, și m-a referit la un foarte puternic jucător de vrajă, Dr. Prince, el este într-adevăr un om grozav căruia i-am explicat, fără detalii ascunse, (chiar vreau să câștig loteria atât de rău), a pus-o la treabă și a scris o scrisoare de câteva zile Numere care nu dau greș niciodată, aceste numere au fost cele pe care le-am jucat și am câștigat £ 3,000000,00, 3 milioane de lire sterline, este binecuvântat, și tu poți să-ți schimbi viața și cu ajutorul lui, contactează e-mail: obinnaspelltemple@yahoo.com
    WhatsApp el: +18488416266

    RăspundețiȘtergere