miercuri, 19 februarie 2014

Ce Trebuie Sa Stii Ca Sa Devii Antreprenor.


Dupa cum stiti sunt multe de invatat pentru a deveni antreprenori. Trebuie sa invatati multe lucruri si sa le invatati repede.
Nu puteti sa deveniti antreprenori cu lucrurile pe care le stiti ca angajati.

A fi angajat este cel mai simplu lucru. Nu trebuie sa stii prea multe sau sa inveti mereu lucruri noi.

Pentru a deveni antreprenor de succes trebuie sa studiezi afacerile si investitiile.

Sa studiezi banii. Antreprenorii care se ridica deasupra celorlalti in lumea afacerilor fac ceea ce trebuie, nu doar ceea ce le place.

A face ceea ce trebuie sa faci, chiar daca nu vrei, e un lucru foarte important care face diferenta. Asta inseamna ca este posibil sa nu va placa sa studiati si sa invatati despre anumite subiecte.
Nu uitati ca nu trebuie sa fiti experti. Trebuie doar sa stiti cat sa vorbiti suficient limba, pentru a angaja cei mai buni experti in domeniile respective.

Citeste si De Ce Devin Bogatii Si Mai Bogati?

Invatati multe si invatati repede.
Daca vreti sa deveniti antreprenor este bine sa aveti in vedere urmatoarele domenii pentru studiu:

- Instruire in vanzari.
Unul dintre cele mai importante lucruri in afaceri sunt vanzarile. Trebuie sa invatati sa vindeti. Daca nu stiti sa vindeti nu puteti sa deveniti antreprenor.

- Marketing si publicitate.
Aceste domenii sunt legate tot de vanzari. Trebuie sa invatati CUM sa vindeti un produs? Care este cel mai bun mod de a scoate in evidenta beneficiile unui produs. Investiti timp in activitati de marketing si publicitate, invatati cat de multe lucruri puteti despre aceste domenii. Exista cursuri speciale in domeniu.

- Contabilitate de baza.
Un curs de contabilitate primara va va invata cum sa va incepeti afacerea cu dreptul si cum sa va organizati lucrurile. Este important sa intelegeti lucrurile de baza din contabilitate. Ce este un cont de profit si pierdere si ce este un bilant contabil. Nu uitati ca nu trebuie sa fiti experti. Veti avea nevoie oricum de un contabil.

- Legi generale in afaceri.
Este extrem de util sa detineti cunostinte de baza despre legislatie si despre impactul pe care il are acesta asupra afacerii dvs. Lucruri precum taxele, mediul inconjurator, forta de munca, proprietatea intelectuala si contractele sunt lucruri esentiale pentru o afacere. Acestea va vor ajuta sa economisiti bani si timp. Asta nu inseamna ca nu veti avea nevoie de un avocat, dar cel putin veti cunoste limbajul legislativ.

- Deprinderi sociale.
Trebuie sa fiti in masura sa relationati cu oameni diferiti si cu oameni cu depreinderi de afaceri diferite. Exersati aceste lucruri.

Citeste si De Ce Masina Pe Care O Ai, Nu Este O Investitie?

- Investitii tehnice.
Ca antreprenor trebuie sa stii in ce sa investesti, si cum sa castigi bani din acest lucru. Nu intotdeauna este nevoie de o investitie intr-un produs de ultima generatie. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii la curent cu ultimele inovatii din tehnica.

- Web, internet si retele sociale online.
Acest domeniu este intr-o continua schimbare. Pentru a tine pasul trebuie sa cititi zilnic. Mentineti-va la curent cu cele mai noi evenimente.

Ti-a placut acest articol? Daca da, ajuta-ma sa-l promovez si spune-le si prietenilor tai printr-un like sau share.
Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.

Nu uita "Knowledge is Power".

8 comentarii:

  1. Asa este Gabriel. Antreprenoriatul este un "job" care cuprinde mai multe domenii. E bine sa stii cat mai multe din domeniile pe care le-ai spus, pentru a avea cat de cat o idee.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca vanzarile sunt de departe cel mai important lucru pentru un antreprenor. Nici celelalte lucruri nu sunt de inlaturat, dar cred ca au o contributie mai mica in formarea unui antreprenor. Felicitari pentru articol and keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Gabriel !
    Imi place articolul tau si incerc sa ma ridic asteptarilor tale.
    A face ce trebuie sa faci, dar sa faci cu menirea pe care o ai , sa iti placa ceea ce faci, sa cunosti domeniul.
    Da, anumite domenii cer intotdeauna sa inveti, sa dai examene si sa fi la curent cu toate noutatile care apar, tehnologie si alte inovatii..
    Felicitari, este un articol foarte bun si bine de stiut aceste domenii pentru cei care vor sa devina antreprenori.
    Iti doresc o seara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut. Toate domeniile sunt interesante si merita studiate, dar nu intotdeauna dispui de timpul necesar.

    RăspundețiȘtergere
  5. @alla sally
    Buna Alla. Asa este, antreprenoriatul este un "job" full time.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mihaela
    Buna Mihaela. Asa este, vanzarile sunt un lucru esential pentru un antreprenor. Un antreprenor trebuie sa stie sa vanda, sa cunoasca clientul si nevoia acestuia. Ca antreprenor trebuie sa poti sa vinzi un produs/serviciu unui client.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Andrei
    Salut Andrei. Pentru asta exista prioritizarea sarcinilor si a lucrurilor importante.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este, misiunea unui antreprenor include multe functii. Pasiunea este esentiala pentru ceea ce faci, dar s-ar putea sa nu-ti placa toate lucrurile pe care le-am enumerat. Nici nu trebuie, dar e bine sa stii ce implica fiecare domeniu de care te vei lovi inevitabil. Multumesc mult pentru aprecieri. O seara buna.

    RăspundețiȘtergere