duminică, 7 iunie 2015

5 Motive Pentru Care Sa Folosesti Online Banking.

Online banking-ul ofera o shimbare in tranzactiile bancare traditionale. A devenit atat de usor sa iti administrezi finantele online, incat tot mai multi oameni renunta la hartie atunci cand vine vorba de gestionarea banilor.

Daca va doriti sa faceti tranzitia sau vreti sa aflati mai multe despre online banking, am pregatit o lista cu 5 motive pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand utilizati internetul pentru a gestiona banii.

Datorita exploziei internetului si a serviciilor disponibile permanent tot mai multi oameni devin nerabdatori. Dar sincer, cine vrea sa mai astepte la rand pentru a verifica soldul contului? Online banking este perfect pentru cei care doresc acces 24/7 la fondurile lor si alte servicii legate de banca.

Citeste si Online Banking vs. Bancile Traditionale.
Citeste si Ce Este Online Banking?

5 Motive Pentru Care Sa Folosesti Online Banking.

1. Comoditate.

Intre telefoanele mobile cu acces la internet, tablete si calculatoare portabile, puteti sa va desfasurati activitatea din banking oriunde. Daca va amintiti ca nu aveti suficient numerar pentru a face o plata, puteti sa rectificati cu usurinta problema - dar asigurati-va ca faceti acest lucru de la o conexiune securizata. Nu accesati contul bancar de la un server nesigur, precum retelele wireless gratuite disponibile in restaurante si hoteluri. De asemenea, alegeti o parola buna, care nu poate fi ghicita usor, si asigurati-va ca e stabilit ca banca sa va informeze cu privire la orice activitate suspecta.

2. Usor de monitorizat.

Chiar si cele mai mari si mai respectate banci au erori, care nu sunt intotdeauna in favoarea ta. Nu este placut ca sumele ce urmeaza sa fie inregistrate sa fie facute in mod incorect. Online banking iti permite sa monitorizezi soldul contului si tranzactiile in curs, in timp real. Deci, in cazul in care angajatorul a uitat sa plateasca, sau nu ati primit o plata de la un colaborator, puteti sa aflati cu usurinta ce s-a intamplat. Din moment ce fiecare tranzactie este inregistrata, puteti sa reveniti dupa cateva luni sau chiar ani, pentru a va asigura ca totul este la zi. Chiar daca sistemele de plati moderne functioneaza bine in majoritatea timpului, greseli se intampla, fapt pentru care este important pentru consumatori sa poata verifica cu usurinta orice tranzactie.

3. Managementul facturilor.

Facturile. Sunt un rau necesar, cu care nimeni nu se bucura sa aiba de-a face, dar avand posibilitatea de a le plati online, mai usureaza un pic procesul. Setarea unui program de plata online, va ajuta sa evitati taxele de intarziere, pentru ca totul este platit in mod automat la timp. Acest lucru este deosebit de util pentru facturile care nu variaza in mod obisnuit ca valoare. Multe banci va permit sa setati remind-uri, care va avertizeaza despre termenele de plata viitoare, astfel incat sa nu uitati sa platiti facturile la timp. Doar asigurati-va ca aveti suficient numerar in cont pentru a acoperi toate platile.

4. Depozite directe.

Nu mai este nevoie sa faceti depuneri fizic. Puteti aranja sa depuneti platile direct online, astfel incat sa aveti acces imediat la fonduri. Timpul de asteptare de la banca pe care il salvati pentru a face o depunere este suficient.

Citeste si Cum Sa Evitati Taxele Bancare Si Descoperirile De Cont (Overdraft)?
Citeste si Cum Sa Iti Alegi Contul Bancar Potrivit.

5. Transferuri de bani.

Indiferent daca aveti un copil la facultate sau un prieten care are nevoie urgenta de numerar, optiunile de transfer de bani oferite de serviciul online banking, fac mult mai usoara trimiterea rapida de fonduri acolo unde este nevoie de ele. Aceasta actiune este deosebit de simpla, si de multe ori gratuita, daca persoana pentru care se face transferul detine un cont la aceeasi banca. La o institutie diferita, este nevoie de putin mai mult timp (24 de ore sau mai putin) pana se realizeaza tranzactia.

Mutarea contului tau in online, nu va rezolva toate problemele legate de bani, dar cel putin o parte dintre ele cu siguranta.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.

Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".



16 comentarii:

  1. Este adevarat. Din ce in ce mai multi oameni folosesc internet banking-ul pentru a face tranzactii. Recent trebuia sa fac o plata catre un furnizor, iar in week-end nu lucra nimeni la departamentul financiar. Am putut sa fac plata si am trimis copie dupa OP pentru confirmare. Un articol foarte educativ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alice. Asa procedeaza cei mai multi oameni. Foarte tare povestea. Multumim pentru aprecieri. O zi placuta!

      Ștergere
  2. In era tehnologica este din ce in ce mai folosti acest serviciu. Poti sa faci plati rapide de oriunde. Este necesar sa ai internet banking.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Este un lucru fara care aproape ca nu mai putem lucra in domeniul financiar.

      Ștergere
  3. Asa este. Aproape totul este in online acum. Peste 50% din cumparaturi se fac in online la noi, iar afara procentul este si mai indraznet undeva la 70% cu cifre care depasesc de mult numarul milioanelor de euro. Multe afaceri au explodat efectiv cu ajutorul vanzarilor din online, nu se astepta nimeni la asemenea recorduri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Daniela. Vanzarile castiga tot mai mult teren in online si tot mai multe firme se lupta sa castige aceasta lupta. Piata online este estimata la cateva sute de miliarde de dolari anual, deci exista un potential urias pentru cei pregatiti.

      Ștergere
  4. Vlad Ciubotaru7 iunie 2015 la 13:06

    Un articol foarte bun. Felicitari. Eu cred ca este necesar sa avem un cont online, cel putin pentru plata facturilor si tot este un castig. Avantajele sunt mult mai multe, asa cum ai spus si tu confortul, mobilitatea, rapiditatea sunt doar cateva dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vlad. Avantajele sunt numeroase, eu le-am punctat pe cele mai impotante. Multumim pentru aprecieri.

      Ștergere
  5. Constantin Radu7 iunie 2015 la 13:07

    Cu greu poti sa mai rezisti fara un cont online. Este foarte practic in primul rand, poti sa iti verifici soldul la orice ora si sa vezi daca au intrat banii. Este un must have. All the best.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poti sa iti tii evidenta cheltuielilor si a platilor foarte usor. Ele sunt oricum stocate acolo si poti sa le printezi oricand. E un bun instrument pe care il folosesc cele mai multe firme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Razvan. Da este un avantaj pentru ca poti sa le ai pe toate intr-un singur loc si poti sa le verifici orinde te-ai afla.

      Ștergere
  7. Eu folosesc de mult online banking-ul si sunt foarte multumita :) Este foarte comod sa faci plati direct de pe telefon. Parca ma vad la mare doing shopping de pe plaja :)) Un articol de nota 10. O zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Antonia. Este foarte comod si usor pentru toata lumea. Multumim pentru aprecieri. O zi frumoasa!

      Ștergere
  8. Cristina Tabacu9 iunie 2015 la 11:33

    Rapididatea cu care poti sa faci tranzactii este de departe cel mai mare avantaj. Intr-o secunda, cu doar un click poti sa platesti sau sa primesti orice suma. Asta este avantajul tehnologiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristina. Tehnologia este construita pentru a ne usura munca si a ne face viata mai usoara. In acest domeniu se pare ca si-a indeplinit misiunea.

      Ștergere