sâmbătă, 29 august 2015

Cat De Importanta Este Educatia Financiara?

Pentru ca am primit foarte multe mesaje si intrebari de la voi, cu privire la cat de importanta este educatia financiara si de ce ar trebui studiate si invatate aceste lectii, am hotarat ca este necesar sa public acest articol pentru a va raspunde in acest sens.
Vreau sa va multumesc pentru aprecieri, in special celor care au distribuit mai departe articolele pentru ca ne ajutati sa crestem si sa livram continut de calitate pentru cat mai multi oameni.

Educatia financiara este obligatorie pentru a obtine succesul zilnic in afaceri si in viata personala. Educatia nu este un lux, este o necesitate. Acest domeniu este esential pentru dezvoltarea personala si pentru atingerea obiectivelor pe care le avem. Daca crezi ca educatia este scumpa, asteapta sa vezi cat te costa ignoranta.

Nu uita: Banii nu rezolva problemele legate de bani, Iq-ul financiar rezolva problemele legate de bani.
Vrei Un iQ Financiar Mai Bun? Pentru acest lucru ai nevoie de cunostinte in domeniul financiar iar majoritatea oamenilor nu au parte de educatia financiara necesara, deoarece aceasta nu se preda in sistemul de invatamant actual.

Despre acest lucru ne vorbeste profesorul de economie, Robert J. Shiller de la Universitatea Yale din SUA, in discursul sau despre cat de importanta este educatia financiara in momentul actual. Acesta face o scurta prezentare a cursului si atinge subiecte importante din domeniul financiar despre care am discutat in articolele scrise anterior, facand o introducere in lumea economiei.

Afla Cele 5 Obiceiuri Pe Care Le Au Cei Mai Bogati Oameni.
Citeste si 7 Greseli Financiare Pe Care Oamenii Le Fac Atunci Cand Imprumuta Bani.

Acesta ne prezinta exemple din lumea reala si din societatea in care traim. Asa cum spune si domnul profesor, domeniul financiar reprezinta pilonul de baza al societatii actuale. Modul prin care putem sa facem lucrurile pe care le facem. Despre cum alocam resursele pe care le avem pentru a fi mai productivi, despre modul in care oamenii pot contribui eficient si constructiv, si despre cum luam decizii si gestionam riscurile care apar, dar si despre multe alte lucruri puteti urmari in discursul pe care acesta il tine.

Nu vreau sa va spun mai multe, va las pe voi sa urmariti discursul si astept sa reveniti cu feedback, despre cum vi s-a parut.



Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.

Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".



10 comentarii:

  1. Impresionant. Un articol foarte important. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Educatia financiara te ajuta sa ai o viata mai buna si echilibrata. Este absolut necesara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Cristina. Pentru a avea o viata echilibrata financiar trebuie sa consumam educatie financiara in fiecare zi!

      Ștergere
  3. Foarte interesant speech-ul. Sunt multe lucruri pe care le-am aflat si cu siguranta nu le stie multa lume. Este bun de vazut. Multumim :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Sunt lucruri interesante pe care e bine sa le stim.

      Ștergere
  4. Consider ca educatia financiara este foarte importanta in viata noastra. E bine sa stim sa ne descurcam si sa luam cele mai bune decizii pentru noi si pentru banii nostri. Un discurs foarte educativ.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un subiect interesant si destul de dificil. Este nevoie de educatie financiara aproape in orice domeniu. E bine sa stim sa ne gestionam banii si sa nu exageram acolo unde nu este nevoie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Elena. E bine sa fim la curent cu ce se intampla si sa avem o baza solida pe care ne putem baza atunci cand vrem sa luam o decizie importanta pentru noi.

      Ștergere