sâmbătă, 29 decembrie 2012

De ce Inteligenta Financiara?

Pentru ca este primul pas.

Dupa cateva esuari, mi-am dat seama ca ceva nu merge bine. Undeva greseam, si lucrurile nu mergeau asa cum mi-as fi dorit. M-am oprit si am inceput sa imi pun intrebari, si mi-am dat seama ca trebuie sa schimb ceva. Si acel ceva este modul de gandire. Knowledge has to be improved, challenged, and increased constantly, or it vanishes. Peter Drucker

Ne place sau nu oamenii bogati tind sa gandeasca altfel, sa vada lucrurile altfel decat ceilalti. Am inceput sa studiez cum au facut anumite persoane care au reusit. Daca vrei sa reusesti cel mai bine este sa ai un model dupa care sa te iei, ca sa stii de la inceput unde vrei sa ajungi. Daca nu ai in familie acel model, atunci trebuie sa-l cauti, pentru ca aceste lucruri nu se invata la scoala din pacate. Nu in scoala noastra cel putin. Afara lucrurile stau altfel, dar nu e subiectul discutiei noastre, asa incat nu voi discuta despre acest aspect acum.

Ca sa incepi bine, trebuie sa incepi cu baza piramidei, sa construiesti o fundatie solida, pentru ca mai apoi sa nu fie totul in zadar. Acesta baza este inteligenta in domeniul financiar, pe care o poti capata prin educatie. Odata formata mentalitatea, te poate ajuta si o poti pune in practica in viata de zi cu zi.

Without knowledge action is useless and knowledge without action is futile. Abu Bakr

In afaceri sau pe piata de business, ne jucam un joc al banilor, iar daca nu stim regulile dupa care ar trebui sa ne ghidam, nu vom castiga acest joc. Gandeste-te ce ai de pierdut daca stii, si cat pierzi daca nu stii... Important este sa stii si sa fii tu cel care decizi, nu sa-i lasi pe alti sa ia decizii in schimbul banilor tai. Sa vezi diferenta dintre o oportunitate si o reclama. Devenind mai inteligent in plan financiar, poti intelege informatiile pe care le primesti si poti deveni bogat devenind mai inteligent.

Educatia financiara iti permite sa transformi informatia in cunostiinte cu care poti prelua controlul asupra vietii tale. Knowledge is power. Francis Bacon
De aceea inteligenta financiara.

M-as bucura mult si mi-ar fii de ajutor daca imi lasati un comment cu parerile voastre. PS. imi puteti da si un like daca v-a placut.

2 comentarii: