luni, 31 decembrie 2012

5 Lucruri Pe Care Ar Trebui Sa Le Faca Un Viitor Antreprenor. [I]

Aceste 5 To Do Things sunt necesare pentru cineva care isi doreste sa devina Antreprenor intr-o zi. Vorbesc cu multa lume care spune ca vrea sa incepa un bussines "candva". Spun candva pentru ca e ceva nesigur si e plasat undeva in viitor.
Adesea ma gandesc la factorii care ii vor determina ca "acea zi" antreprenorul sa devenina proprietarul afacerii lui, si nu va mai spune "as vrea" timp de ani de zile. Surprinzator, abilitatea de a incepe "ceva", are mai putin de-a face cu personalitatea oamenilor, si mult mai mult cu experienta de antreprenor.
Cei care se vad in fruntea unui business, de obicei si incep unul. Iar cei care continua sa se gandeasca la antreprenoriat ca la un lucru mare, cu teama, de obicei tind sa nu faca nici un pas in fata. Deci , daca si tu visezi ca intr-o zi vei fi propriul tau sef, un prim pas important este sa te obisnuiesti cu aceste lucruri. In continuare vei gasi cinci lucruri, care te vor ajuta sa faci asta mai usor.

1.Fa-ti prieteni noi.

Una din cele mai bune cai de a invata ce este antreprenoriatul, sau cum sa fii un antreprenor de succes, este sa cunosti cativa antreprenori (direct la sursa). Si aici nu ma refer neaparat la oameni mari din media foarte cunoscuti, sau cu afaceri grandioase, ci la oameni normali, care au o afacere si lucreaza pentru ei. Te va ajuta sa te gandesti " daca ei pot, inseamna ca si eu pot".
Faceti acest lucru cu oameni din mai multe domenii de activitate nu doar unul singur. Sunt diferite stiluri de antreprenoriat, deci cu cat mai mare diversitatea pe care o poti experimenta, cu atat mai bine. Daca nu cunosti niciun antreprenor, nu te opri aici. Cauta grupuri pe facebook, si fii atent la ce se discuta. Daca gasesti pe cineva care te intereseaza, scoate-l la o cafea si intreaba-l lucrurile de care ai nevoie, de alte grupuri, de intalniri, resurse, orice iti poate fii folositor si vezi daca te poate introduce altori antreprenori.

2. Alege unele modele.

Inainte de a incepe sa-ti faci prieteni, e important sa-ti alegi modelul (mentorul) dupa care vrei sa te ghidezi intr-o afacere, si care conduce deja o afacere in lumea reala. S-ar putea sa nu poti sa-l scoti la o cafea, dar poti invata destul de multe doar observand cum procedeaza ei pentru compania lor. Selecteaza trei brand-uri sau companii care iti plac ( sau sunt apropiate de domeniul tau).
Cauta toata posibilitatile de a-i urmari pe lideri lor - cauta articole despre ei, bloguri sau profiluri de facebook.
Citeste-le cartile daca au. Citeste interviurile pe care le-au dat in presa sau video.
Gandeste-te cum prin personalitate si modul lor de a conduce, au influentat brandul sau compania pe care o conduc. Ramai la curent cu stirile despre companie si tine cont ( noteaza daca e nevoie) despre experienta pe care ei o povestesc.
Citeste partea a 2-a.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu