marți, 12 februarie 2013

De Ce Deciziile Pe Care Le Iei, Te Fac Bogat Sau Sarac?

Noi toti de dorim libertatea de a alege.
Acesta e motivul pentru care oamenii au luptat de a lungul istoriei, si si-au dat viata pentru cauza istoriei.

Acesta e movivul pentru care multe familii vor lasa totul si vor emigra dintr-o tara "apasatoare" catre una libera.

Acesta este motivul pentru care sarbatorim oameni mari, cum ar fi Martin Luther King și Gandhi.

Tu ai puterea de a decide.


Dar ca majoritatea libertatilor, alegerea este o sabie cu doua taisuri. Cand suntem liberi sa alegem, suntem liberi sa luam decizii care sunt bune, dar, de asemenea, decizii care sunt rele.
De multe ori, ceea ce separa un succes de un esec, un bogat de un sarac, sunt alegerile pe care le facem.
Financiar, cu fiecare ban pe care il avem, avem puterea de a alege viitorul nostru: de a fi bogati, saraci, sau din clasa de mijloc.
Obiceiurile noastre de a cheltuieli reflecta cine suntem si ce pretuim.
Oamenii saraci au obiceiuri proaste pe care cheltuie. Oamenii bogati au obiceiuri bune pe care cheltuie.
Daca vrei sa fii bogat, e important sa intelegi puterea de alegere si sa stii cum sa faci alegeri financiare bune.

Alege sa fii bogat in fiecare zi.

Invata sa gandesti ca un om cu bani. Cei mai multi oameni aleg sa nu fie bogati. Ei vor spune lucruri de genul: "Nu ma intereseaza banii", "Nu am de ce sa-mi fac griji, pentru ca sunt inca tanar", "Nu voi fi niciodata bogat", "Sotia mea se ocupa de toate finantele".

Acest mod de a gandi, te priveaza de la doua lucruri: timpul si invatarea, cele mai importante active ale tale. Daca vrei sa fii bogat, trebuie sa te opresti sa mai cauti scuze si sa incepi cu un mod de gandire nou. Trebuie sa faci alegerea de a investi in fiecare zi timp in procesul de invatare despre bani si cum functioneaza ei. Trebuie sa alegi sa gasesti cele mai bune active si cele mai bune oferte. Trebuie sa alegi sa fii bogat. Asta nu se intampla accidental. Eu fac aceasta alegere in fiecare zi.

Fii deschis catre idei noi.

Multe persoane aleg sa urmeze aceeasi linie veche de gandire atunci cand vine vorba de bani: du-te la scoala, ia-ti un job bun, economiseste bani, cumpara-ti o casa. Problema este ca acestea sunt regulile vechi. Ele nu mai sunt valabile. Dar nu numai atat, daca le vei urma vei deveni sarac. Daca vrei sa fii bogat, trebuie sa alegi sa fii deschis la minte. Acest lucru inseamna sa nu urmezi calea conventionala despre bani, si in schimb sa gandesti pentru tine. Sunt multi oameni inteligenti care sustin si se apara atunci cand noile idei se ciocnesc cu felul in care ei gandesc. Inteligenta lor este intr-adevar aroganta. O persoana cu adevarat inteligenta este deschisa catre idei noi. Un om cu bani alege sa asculte si sa invete atunci cand sunt prezente idei noi.

Mareste-ti educatia ta financiara.

Cei care au succes sunt cei care aleg sa investeasca in educatie. Daca vrei sa fii bogat, trebuie sa alegi sa investesti in educatia ta financiara. Poti invata de la altii. Poti sa citesti, sa urmaresti sau sa mergi la cursuri. Poti sa-ti faci prieteni de la care sa inveti. De la ei poti invata lectii valoroase in fiecare zi. Trebuie sa adaugi noi cai de gandire. Astfel vei gasi mai multe unghiuri de abordare a unei probleme sau situatii.

Ce alegeri faci sa fii bogat? Cum te-au oprit alegerile pe care le-ai facut, de la succes?

Astazi te incurajez sa arunci o privire la alegerile pe care le faci. La sfarsitul zilei, alegerile noastre sunt una dintre putinele lucruri din viata pe care le putem controla in totalitate.

Alege sa fii bogat.

Un comentariu:

  1. Deciziile pe care le iei sunt foarte importante. De ele depind lucrurile pe care le faci si in functie de ele iti formezi viitorul. de aceea trebuie sa fii foarte atent atunci cand urmeaza sa iei o decizie, mai ales din punct de vedere financiar. Un articol foarte educativ. Multumim pentru sfaturile importante si utile.

    RăspundețiȘtergere