luni, 15 aprilie 2013

Nici O Afacere Nu E Prea Mare Pentru A Esua Sau Prea Mica Pentru A Reusi.

Traim intr-o era in plina schimbare, un moment in care tehnologia si societatea evolueaza mai repede decat capacitatea de adaptare a multor organizatii.
Tehnologia afecteaza comportamentul consumatorului si il influenteaza atunci cand ia o decizie.
Este important daca un business reactioneaza si cum reactioneaza cu aceste schimbari.
Multe firme sunt deschise pentru adaptare, cu exceptia unor cazuri exceptionale de ignoranta completa, acolo unde nu sunt costurile eficiente, nu se justifica pentru siguranta firmei.
O parte a problemei sunt factorii de decizie si partile interesate care reactioneza cu deciziile actionarilor si nu neaparat cu clientii sau cu piata.
Cand sunt gata sa reactioneze este probabil din cauza tehnologiei deja existente pe piata decat a oamenilor care au avut initiativa. Fara a intelege comportamentul, asteptarile, modelele, si noile puncte de atingere, tehnologia este adesea raspunsul corect la momentul nepotrivit. Nu este atat de simplu ca si cum ai spune "incarca, tinteste, foc".

Citeste aici de ce americanii au incredere in afacerile noi.

Darwinismul digital afecteaza mediul de afaceri si este intr-o accelerare continua.
Doar 71 de firme mai exista astazi din cele 500 existente in 1955 in revista Forbes.
In State, peste 500.000 de companii apar noi in fiecare an. Da ai citit bine 500.000 de firme. Dintre acestea, 50% esueaza in primul an. Si, in primii cinci ani, alte 56% se asteapta sa esueze.
Darwinismul digital omoara afacerile rigide. Criza actuala din SUA a avut un efect de prabusire asupra afacerilor. Intr-o perioada de 2 ani, intre 2008-2010 peste 170.000 de firme au fost inchise. Si mult mai putine deschise.

Nici o afacere nu e prea mare pentru a esua sau prea mica pentru a reusi.
Intre 1973 și 1983, 35% din companiile din Fortune 1000 au fost noi in lista.
Din 1983 pana in 1993, 45%.
Din 1993 pana în 2003, 60%.
Peste 70% din companiile Fortune 1000 erau de asteptat sa cada intre 2003 si 2013.

In 2012, o firma internationala de servicii care se ocupa de asigurare, de impozitare, consultanta financiara si servicii de consultanta pentru o gama larga de companii cotate la bursa, a publicat Raportul Watch pentru industrie.
Constatarile au prezentat o diviziune clara intre afacerile din Marea Britanie, care au fost in masura sa profite de oportunitatile de crestere emergente si a celor care ar putea sa se confrunte cu darwinismul digital din pietele dificile.
Raportul a constatat ca, "diferenta dintre castigatori in afaceri si pierzatori se largeste."

Business-urile care dezvolta produse inovatoare, canale de distributie si au o propunere pentru client puternica vor obtine un avantaj competitiv semnificativ - indiferent de sector. Cei care nu raspund la noua normalitate sunt la un risc mai mare de a cadea in dificultate.

Cand ma gandesc la brandurile cu care am crescut si unde se afla astazi, e trist sa vezi ca multe dintre ele nu mai exista sau sunt pe moarte.
Ce marci iti mai amintesti care au disparut? Liderii recunosc cat de pretioasa este relatia pe care un brand o poate avea cu clientii.
In acelasi timp, exista un sentiment de fragilitate, relevanta si determinare pe care trebuie sa o inspire Leadership-ul.

In timp ce acest lucru nu este povestea cea mai vesela care a fost spusa vreodata, linia de argint este chiar aici, chiar acum, cultura managementului trebuie sa evolueze in cultura liderilor. Iar liderii trebuie sa se ridice de undeva si atunci cand o fac, ei au nevoie de ajutor ... si repede.
Concurenta pentru a iesi in evidenta este acum o misiune pentru fiecare afacere si, ca atare, ar trebui sa fie urmarita fara incetare.
Viitorul unei afaceri nu tine de tehnologie, lacomie, sau de oferte pe termen scurt.
Tine de oameni in primul rand, de scop si de experiente. E nevoie de viziune. E nevoie de empatie. E nevoie de curaj.
Viitorul afacerii consta in trecerea de la cultura de management la cea a liderului si ...
incepe cu tine.

Citeste aici 10 moduri in care produsele sunt destinate unui esec.

Mai jos este o lista cu branduri foarte puternice odata, si care acum nu mai sunt.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu