sâmbătă, 20 aprilie 2013

Ai Un Plan De Afacere? Obtine Finantare. Programul 10.000 De Euro De La Stat.

Acest articol este putin diferit de ce am scris pana acum. Insa am considerat atat de importanta informatia incat am vrut neaparat sa o public sa fie citita de cat mai multi oameni.
Cu ajutorul tau pot face acest lucru posibil. Sunt oameni care au multe idei bune de business, dar nu au sustinere financiara.

Viitori antreprenori, care au nevoie de start, de un inceput bun. Acum poate fi momentul.

Programul 10.000 de euro de la stat: Tinerii pot depune de luni planuri de afaceri, pentru finantare.

Citeste aici cum sa-ti testezi afacerea?

Antreprenorii de pana la 35 de ani pot depune de luni planurile de afaceri in cadrul Programului de sustinere a debutantilor in afaceri, prin care pot obtine finantare de pana la 10.000 de euro si pentru care este alocat in acest an un buget de 25 milioane de lei.

Incepand din data de 22.04.2013, ora 10.00 va fi activa inscrierea in cadrul "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri". Inscrierea se poate face atat de pe site-ul Ministerului Economiei, cat si prin intermediul link-ului direct: http://programenationale2013.aippimm.ro

Finantarea acopera 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care solicitantul face dovada surselor de cofinantare. Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei.

Totodata, statul acorda garantii prin Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii pentru creditele contractate de tinerii intreprinzatori in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Ministerului Economiei, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

De asemenea, acestia sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati angajati pe perioada nedeterminata. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior.

Planul de afaceri propus trebuie sa cuprinda investitii in active corporale si/sau necorporale, pe o perioada determinata, in scopul realizarii unor obiective clare, concrete si reale.

Solicitantul trebuie sa faca dovada detinerii in proprietate a terenului pe care urmeaza sa se realizeze constructia sau a unui drept de uzufruct, contract de concesiune ori inchiriere a terenului respectiv, valabil pe o perioada de minimum 5 ani de la finalizarea investitiei, iar activele achizitionate trebuie sa fie noi.

In ceea ce priveste obligatiile intreprinzatorilor, ghidul solicitantului prevede reinvestirea anual a cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent si angajarea si mentinerea in activitate a cel putin doi salariati de la momentul obtinerii facilitatilor si pana la pierderea calitatii de microintreprindere. Sursa economica.net.

Citeste aici de ce nici o afacere nu e prea mare pentru a esua sau prea mica pentru a reusi.

Este bine de stiut faptul ca daca nu ai un plan de afacere inca, si nu ai idee cum se face acesta, poti apela la firme specializate care ofera aceste servicii.
Ele se vor ocupa de toate actele de care ai nevoie, si se vor ocupa si de depunerea dosarului.
La urma urmei nu trebuie sa te pricepi chiar la tot si sa nu faci nimic bine. Lasa-i pe cei care se ocupa de acest lucru sa-si faca treaba, pentru ca vei scuti mult timp.
Important e sa-ti vezi visul cum prinde forma.

P.S. Ma poti ajuta daca imi dai un like si le distribui link-ul prietenilor tai. Mersi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu