sâmbătă, 15 iunie 2013

Care Este Reteaua De Prieteni Din Care Faci Parte?

De ce sunt importante relatiile?
Ai inceput sa-ti faci prieteni noi inca din liceu. Poate atunci o faceai din nevoia de a socializa. Insa fara sa-ti dai seama, atunci cand aveai nevoie de o informatie, de un curs, sau de alte lucruri, inevitabil apelai la unul din prietenii tai. Acest lucru se intampla pentru ca aveai nevoie de ei.

Acele mici lucruri, faceau diferenta la momentul respectiv. Erau niste legaturi stranse de care puteai beneficia pentru a-ti indeplini target-urile din acea vreme. Desigur aici este valabila si reciproca.

Daca cineva avea nevoie de ajutorul tau neconditionat, erai bucuros sa-l ajuti.

Daca in liceu sau facultate era relativ usor sa iti faci prieteni si sa mentii o relatie cu ei, mai tarziu lucrurile se schimba putin. Ceea ce vreau sa punctez este ca ai nevoie de aceste "relatii".
Aceste relatii in lumea afacerilor sunt foarte importante. De aceea este foarte important sa inveti sa-ti construiesti proactiv o retea de prieteni de afaceri.

Citeste aici Cat De Importanta Este Echipa Cu Care Lucrezi?

De ce este bazat succesul pe acesti oameni din reteaua ta?
Pentru ca fiecare actiune se reduce la interactiunea cu oamenii.
Oamenii sunt cei care controleaza resursele, oportunitatile si informatia. Este foarte important sa retii acest lucru si sa-ti dai seama de gravitatea lui.

Aceste relatii conteaza foarte mult. Trebuie sa faci diferenta dintre prieteni de "distractie" si parteneri de businees.
Cand zic sa construiesti relatii durabile cu prietenii tai, ma refer exact la acei oameni de care ai nevoie pentru a-ti dezvolta, intari si spori afacerea.
De acei "prieteni" ai nevoie cu adevarat.

Cei mai multi oameni de afaceri stiu acest lucru si profita de el. Se invart in cercuri in care se fac bani, iar cand apare o oportunitate profita de ea. Nu intamplator exista aceasta zicala: omul potrivit la momentul potrivit.

Dar repet. Sa nu crezi ca se intampla in mod accidental sau intamplator. Situatia respectiva a dus la succesul sau. Acest lucru era "premeditat". Mai devreme sau mai tarziu sigur s-ar fii intamplat acest lucru. Mediul de actiune, partenerii de afaceri au facut situatia favorabila in acel moment.

Oportunitatile nu zboara prin aer. Ele apartin oamenilor. Daca cauti o oportunitate, cu siguranta cauti o persoana. Cauti pe cineva care va face posibila acea oportunitate pentru tine. Si acel cineva este o persoana din domeniu. Timpul pe care il petreci cu prietenii tai te definesc pe tine ca persoana. Cel mai bun lucru de a ajunge unde iti doresti, este sa petreci timp cu persoane care sunt deja acolo. Daca vrei sa faci afaceri, cauta sa stai aproape de oameni care au afaceri.

Este important sa ai la cine sa apelezi atunci cand ai o problema. Cineva care a mai trecut prin asa ceva si stie cum sa actioneze intr-o situatie de genul.
Exista telefon. In ziua de azi ar trebui sa poti rezolva orice problema doar prin telefon. Uita-te in agenda si vezi la cate persoane ai putea apela, si cate te-ar putea ajuta. Cauta sa intaresti relatiile de care ai nevoie. Oamenii se schimba. Timpul ii schimba. Ochii care nu se vad, se uita. Evita sa apelezi la prieteni doar cand ai nevoie.

Citeste aici De Ce Procesul De Invatare Este Unul Continuu Si Fiecare Zi Este Un Examen.

Ai putea sa te gandesti ca nu cunosti pe cine trebuie. Insa reteaua e mai mare decat crezi. Este posibil ca cineva pe care deja il cunosti sa cunoasca pe cineva care ar putea sa te ajute.

Sa zicem ca ai nevoie de un anumit serviciu de transport. Daca nici unul dintre partenerii tai nu-ti poate oferi acel serviciu, nu inseamna ca nu cunosc pe cineva care sa ti-l ofere. Poate in grupul lor exista persoane care ofera acel serviciu. De aceea este importanta reteaua din care faci parte. Care sunt prietenii din reteaua ta.

Aceasta este adevarata putere a unei retele. Sa cunoasti oameni importanti, din domeniul afacerilor, care pot transforma o oportunitate intr-o actiune reala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu