luni, 15 iulie 2013

Care Este Capacitatea Ta De "Bounce Back"?

Am descoperit de-a lungul timpului ca una dintre cele mai importante capacitati ale omului este cea de "bounce back" atunci cand ceva nu merge bine.

Cu totii cunoastem legile lui Murphy, si nu vreau sa le reamintesc, dar daca un lucru poate merge prost atunci sunt sanse sa se intample.

Poate ai observat ca exista aproape intotdeauna lucruri mici care merg prost. Nu merg asa cum ne-am astepta. Mai rau este insa cand lucrurile mai mari sau treburile serioase merg rau.

Aici intervine abilitatea fiecaruia de a reintra cat de repede posibil in cursa. Cum obisnuiesc sa spuna strainii "back in the truck".

Cand lucrurile nu merg cum trebuie sau o iau intr-o parte, unii oameni au un "bounce back" mai bun decat altii. In afaceri abilitatea ta de a revenii inapoi si a face lucrurile sa mearga cum trebuie, chiar si din cele mai rele cazuri, are de-a face cu calitatea vietii tale.

Citeste aici Fermier Sau Vanator? Care E Strategia Ta?

Trebuie sa ai o perioada de revenire. Cat de lunga este aceasta perioada? Cu cat e mai scurta cu atat mai bine. Ea difera de la persoana la persoana.

Orice ar fii nu trebuie sa te opresti. Dintr-un esec poti invata. Edison a esuat nu mai putin de 10.000 de ori inainte de a inventa becul. Insa era un optimist convins.
El nu a vazut 10.000 de infrangeri, cand a fost intrebat cum de a reusit, a spus ca a gasit doar 10.000 de modalitati care nu au functionat. Asta da atitudine. Nu vreau sa repet numarul de incercari pe care l-a facut el, dar vreau sa te intreb pe tine cate incercari ai facut?

Pentru a avea succes in lumea antreprenorilor, mai ales cand esti la inceput, trebuie sa inveti sa esuezi, sa corectezi, sa inveti, sa aplici ce ai invatat ( sa nu mai repeti) si sa dai gres din nou.

Transformarea ghinionului in noroc.

Cea mai importanta deprindere la care trebuie sa lucreze si sa si-o dezvolte un antreprenor este abilitatea de a transforma ghinionul in noroc.
Acest lucru cere maturitate, educatie si incredere. Incredere in propriile puteri. Toti facem greseli.
Greselile sunt importante pentru ca putem invata din ele si ne putem dezvolta increderea.

Succesul poate aparea dupa un esec. Dar succesul cere sacrificiu. Sacrificiul este pretul pe care o persoana il plateste pentru succes.

Ceea ce trebuie sa intelegi este ca exista o lectie de invatat din fiecare greseala.
Take time si reflecta asupra ei ca sa inveti lectia, sa intelegi ce nu a mers bine si cum trebuie sa procedezi. Nu da vina pe altcineva. Desigur e mult mai usor asa. Reflecta asupra problemei. Descoperirea iti va da energia necesara de a trece peste si de a merge mai departe.

Citeste aici Care Este Reteaua De Prieteni Din Care Faci Parte?

A invinui inseamna a fi slab.
Cei care ii invinuiesc pe altii pentru greselile proprii nu invata nimic din ele.
Decat sa dai vina pe cineva si pe urma sa repeti greseala mai bine vezi ce ai gresit tu de fapt. Confrunta-te cu ele si recunoaste-le. Nu cauta sa te justifici. Nu vei progresa asa. Recunoaste-ti vina.

In final vreau sa te intreb cat de repede esti "back in the truck" si cum procedezi?

3 comentarii:

  1. Nu m-am gandit la treaba asta pana acum... chiar daca am trecut prin ea nu am reflectat asupra ei... cred ca in medie trebuie sa treaca ceva timp pana iti revii complet si te hotarasti sa mergi mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu incerc sa vad unde am gresit si ce am facut ca sa nu mai repet greseala...

    RăspundețiȘtergere
  3. Toata lumea trece cel putin odata prin asa ceva. Ideea este ca trebuie sa te ridici si sa mergi mai departe. Un articol foarte bun.

    RăspundețiȘtergere