duminică, 21 decembrie 2014

5 Lucruri Pe Care Fiecare Antreprenor Ar Trebui Sa Nu Le Faca.

In ciuda statutului de erou pe care fiecare antreprenor de succes il are, este important sa stim ca cei mai multi au facut alegeri gresite, s-au implicat si au pierdut timp in proiecte gresite, si au lucrat cu persoane nepotrivite inainte de a obtine succesul. Ca antreprenor puteti sa invatati din greselile celorlalti.

Daca doriti sa deveniti un antreprenor de succes este bine sa nu mai faceti aceste lucruri:

1. Nu te mai implica in fiecare proiect.

Cand business-ul este inca mic, are sens sa te implici in fiecare proiect si decizie care trebuie luata, dar pe masura ce creste trebuie sa fii in masura sa renunti la conducere. Daca nu esti dispus sa te retragi sau sa delegi sarcini, este un semn destul de bun ca nu ai incredere in totalitate in oamenii pe care i-ai angajat.

Ca antreprenor, trebuie sa fii in masura sa delegi sarcini. Odata ce vei incepe sa ai incredere in echipa ta si le dai libertatea de a testa idei si strategii noi, nu va dura mult timp si vei incepe sa vezi rezultate pozitive. Angajeaza oameni care sunt mai buni decat tine. Plateste-i bine si fa-i fericiti, si te vor ajuta sa devii un proprietar de afaceri cu mai mult succes.

Citeste si Care E Diferenta Semnificativa Dintre Antreprenor Si Manager?
Citeste si Cum Sa Cheltui Banii In Mod Inteligent.

2. Nu te mai uita prea departe.

In afaceri lucrurile se schimba repede. Jobul tau ca antreprenor si lider este sa aduci compania intr-o pozitie confortabila pentru tine si pentru cei care lucreaza in ea, si in masura sa se adapteze rapid daca este necesar. Acest lucru inseamna ca nu poti petrece prea mult timp gandindu-te la viitor. Nu spun ca nu ar trebui sa stabilesti obiective pe termen lung pentru tine si pentru echipa ta - sigur trebuie sa faci acest lucru. Doar sa nu petreci tot timpul gandindu-te cum ar putea fi lucrurile in viitor.

In schimb, concentreaza-te asupra prezentului. Seteaza obiective pe care tu si echipa ta le poti atinge pana la sfarsitul saptamanii, lunii, sau jumatatea anului. Sarbatoreste si recunoaste succesul de-a lungul drumului. Acest lucru este o parte importanta a business-ului si iti creste loialitatea echipei. Noteaza trei obiective pe care vrei sa le atingi pana la sfarsitul saptamanii. La sfarsitul saptamanii, examineaza-le si vezi cat de mult ai parcurs din ele.

3. Nu mai face presupuneri despre clienti.

Este usor sa faci presupuneri asupra clientilor tai, dar nu este deloc de ajutor atunci cand vine vorba despre cresterea afacerii tale. Ca antreprenor nu iti permiti sa faci presupuneri cu privire la modul in care clientii tai se simt, ceea ce isi doresc, daca au nevoie de ajutor sau daca vor mai cumpara din nou. Ai nevoie de timp pentru a colecta date, cantitativ si calitativ, care te vor ajuta sa iti intelegi mai bine clientii. Acest lucru inseamna sondaje asupra clientilor, analiza lor, si explicarea rezultatelor pentru a deveni un mai bun ascultator. Atunci cand te opresti sa mai faci presupuneri si inveti sa analizezi date reale, devii un antreprenor mai bun si ai o afacere de succes.

4. Nu mai spiona concurenta.

Nu te teme de concurenta. Fii atent la ei si invata de la ei, dar nu-ti face griji pentru ei. Daca ai un produs sau serviciu bun, un brand bun si o echipa buna: vei obtine succesul. Prea multi antreprenori sunt prinsi in lupta cu concurenta. Ei pierd timp si bani in proiecte legate de studierea concurentei. Nu intra in acesta capcana. In loc sa investesi timp si energie in concurenta ta, mai bine te concentrezi pe fidelizarea clientilor tai, construirea unor produse mai bune si a unei echipe puternice. Investeste acest timp in business-ul tau. Vei obtine rezultate mult mai bune.

In cazul in care unul dintre concurentii tai se situeaza mai bine, incearca sa inveti de la el. Ia ceea ce ai invatat si incearca sa aplici pentru business-ul tau. Nu il copia. Incearca sa faci ceva mai bine.

Citeste si Reducerea Cheltuielilor.
Citeste si Cum Sa Economisesti Bani Responsabil.

5. Inchide toate aplicatiile.

Opreste toate aplicatiile social media personale in perioada programului de lucru. Facebook, Instagram, Twitter, vor fi tot acolo, dupa ce iti termini sarcinile. Multi antreprenori nu realizeaza cat de mult timp le ocupa angajarea in aceste retele sociale si de asemenea cat de mult le scade productivitatea zilnic. Pentru a avea succes, foloseste-ti timpul inteligent.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".

8 comentarii:

  1. Asa este. Cel putin primul punct se potriveste. Mereu am tendinta sa ma implic efectiv in fiecare proiect si sa detin controlul. Stiu ca nu pot sa fac totul singur, si ca trebuie sa deleg sarcini, dar parca nu pot. Trebuie sa invat sa am incredere in oamenii cu care lucrez si sa-i las pe iei la carma. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vlad. Asa este, daca delegi sarcini castigi timp pentru alte sarcini mai importante. Singur nu vei reusi sa faci totul si nici nu este indicat.

      Ștergere
  2. Foarte bune aceste sfaturi. Sa inveti sa delegi sarcini si sa ai mai mult timp pentru business este foarte important. Sa nu ai conceptii gresite, sau sa crezi cu tarie anumite lucruri despre clienti, iar este un lucru foarte important. Si sa lasi deoparte toate lucrurile care iti distrag atentia de la lucru, este absolut necesar. Un articol foarte bun. Sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Multumesc pentru aprecieri. Sarbatori fericite tie si celor dragi.

      Ștergere
  3. Nicoleta Marinescu23 decembrie 2014 la 17:34

    Spionarea concurentei este buna in unele situatii, nu mereu. Mai ales la inceput cand iti construiesti un brand, ai nevoie sa iti cunosti concurenta sa stii cine este si la ce nivel este. In acest fel stii ce metode de marketing trebuie sa aplici si ce business plan sa iti faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In anumite cazuri este "buna". Dar asta nu inseamna sa-ti ocupi tot timpul efectiv. Sunt si alte lucruri mai importante, de care trebuie sa ai grija.

      Ștergere
  4. Si eu cred ca inlaturarea oricarei distrageri de la lucru este un pas important pentru toti oamenii, cu atat mai mult pentru antreprenori si manageri. Un articol foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Bogdan. Asa este, daca nu iti distrage atentia nimic, ai sanse sa te concentrezi mai bine si sa obtii rezultate mai bune, indiferent de job-ul pe care il.

      Ștergere