luni, 11 ianuarie 2016

10 Diferente Majore Dintre Oamenii Bogati Si Saraci.

Bogatia este o alegere, pentru care toti trebuie sa optam. Bill Gates a spus odata: "Nu e vina ta ca daca te-ai nascut sarac, dar e vina ta daca vei muri sarac!". Nu exista nici un motiv pentru care sa traiesti in saracie. Bogatia este in primul rand o stare mentala si incepe printr-un mod de gandire corespunzator. Rezultatele pe care le avem se datoreaza modului in care gandim si a deciziilor pe care le luam. Pentru asta trebuie sa observam diferentele de gandire si actiunile dintre oamenii "bogati" si "saraci", sau mai simplu spus dintre cei care au si cei care n-au.

Aici sunt 10 diferente majore dintre bogati si saraci:

1. Oamenii saraci sunt sceptici.

Acestia se gandesc ca toata lumea le vrea banii si toata lumea este acolo ca sa-i fure.

Oamenii bogati au incredere. In mod surprinzator, oamenii bogati au tendinta de a avea incredere in cei pe care ii intalnesc (fara motiv), oferindu-le posibilitatea de a fi ei insisi.

2. Oamenii saraci cauta vinovati.

Oamenii saraci sunt mereu in cautarea problemelor in locul solutiilor. Ei ajung sa dea vina pe mediu, conditii, locul de munca, vreme, guvern, etc, si vor face o lista extrem de lunga cu scuzele pentru care nu pot avea succes. Cauta greseli, pe cine sa dea vina, se concentreaza pe lucruri negative si neconstructive.

Oamenii bogati urmaresc succesul. Ei inteleg, ca tot ce se intampla, se intampla pentru un motiv. In loc sa lase lucrurile la intamplare, acestia prefera sa adopte masuri directe si sa faca lucrurile sa se intample asa cum vor. Ei pun deoparte toate scuzele, inclusiv listele pentru care nu ar putea, pentru ca stiu ca trebuie sa faca, ceea ce e de facut. Top 10 Articole De Educatie Financiara.

3. Oamenii saraci fac presupuneri.

Cand vine vorba despre cunoasterea adevarului, oamenii saraci fac adesea presupuneri. In loc sa verifice sau sa puna intrebari, acestia de fapt nu incearca cu adevarat sa obtina ceea ce isi doresc.

Oamenii bogati pun intrebari. Deseori acestia pun intrebarea: "Ce se intampla/ ce ar fi daca?". Daca incepeti sa puneti intrebari, va veti scuti de o multime de complicatii. Puterea este in mainile celor care pun intrebarile potrivite. Oamenii bogati nu raspund la intrebari cu raspunsuri pe care nu le stiu, in schimb isi verifica raspunsurile prin intrebarile potrivite. 5 Moduri In Care Sa Economisesti Mai Multi Bani!

4. Oamenii saraci spun "ei".

La un magazin alimentar, vanzatoarea spune: "Ei nu au niciodata destui casieri. Nu stiu ce e in neregula cu ei." In mod evident, aceasta femeie nu a avut un business si nu si-a asumat responsabilitatea. Se separa de locul de munca pentru ca nu se identifica cu el.

Oamenii bogati spun "noi". Acestia stiu ca cele mai bune rezultate se obtin impreuna si cauta sa formeze o echipa cu care sa lucreze. Ei isi asuma responsabilitatea si depun tot efortul de care dispun pentru a-i sustine pe ceilalti. Ei stiu ca daca isi ajuta colegul, se ajuta de fapt pe ei.

5. Oamenii saraci aleg cea mai ieftina metoda.

Acestia se grabesc sa cumpere lucruri ieftine, de care nu au nevoie, doar pentru ca sunt la reducere. Considera acest lucru ca fiind o "afacere". Se vor alege cu produse de proasta calitate pe care nu le vor purta niciodata, pentru ca au cumparat "pretul" nu produsul in sine.

Oamenii bogati aleg cea mai buna solutie si isi doresc cele mai bune produse. Acestia nu se limiteaza la pret. Ei isi doresc produse sau servicii de calitate care sa le rezolve problemele repede si eficient. Nu pierd timpul cu produse fara valoare sau pe care nu le pot folosi.

6. Oamenii saraci cred ca banii sunt mai importanti decat timpul.

Milioane de oameni din intreaga lume isi tranzactioneaza timpul lor valoros pentru bani. Poti obtine intotdeauna 500 de euro inapoi, dar nu poti obtine 50 de ore inapoi. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor isi vand timpul pentru bani, iar din aceasta cauza nu isi realizeaza adevaratul potential.

Oamenii bogati stiu ca timpul este mai valoros decat banii. Ei nu isi vand timpul pentru bani. Acestia cauta sa faca ce isi doresc mai mult si sa castige bani din asta.

7. Oamenii saraci concureaza.

Atunci cand o persoana saraca vede o oportunitate, cauta sa vada cum fac ceilalti si ii copiaza. Cel mai adesea ei nu se gandesc la alta modalitate. In schimb, isi stabilesc convingerea ca ceea ce fac ceilalti, este cel mai bun lucru pe care il pot face si ei.

Oamenii bogati inventeaza. Ei cauta sa faca lucruri noi si sa vina cu ceva nou pe piata. Nu le place sa ii copieze pe ceilalti. Cauta sa imbunatateasca sau chiar sa schimbe lucrurile asa cum isi doresc. Ce Ai Facut Azi Pentru Visul Tau?

8. Oamenii saraci se plang, condamna si critica.

Cei mai multi oameni saraci au invatat cum sa fie saraci de la predecesorii lor. Membrii familiilor i-au facut sa creada ca totul este "gresit". Data viitoare cand veti auzi pe cineva ca spune "nu se poate", "nu merge", "e gresit" veti intelege ce vreau sa spun.

Oamenii bogati se bucura si apreciaza lucrurile pe care le au. Ei stiu ca au multe privilegii care nu vin de la sine. Din aceasta cauza ei sunt capabili sa genereze mai mult. Educatie Financiara In Familie.

9. Oamenii saraci cer sfatul amatorilor.

Ei asculta de multe ori opiniile celorlalti si solicita aprobarea de la cunostinte. Ei cred aproape tot ce aud, fara sa puna la indoiala unele lucruri. Ei accepta opiniile precum ar fi fapte reale si se opresc fara a mai cerceta, se multumesc cu raspunsul primit.

Oamenii bogati solicita consultanta de le experti. Acestia au invatat cum sa gandeasca mai bine in felul acesta. Daca ei nu isi pot da seama de ceva, cauta sfatul unui specialist. De obicei, platesc pentru aceste sfaturi dar li se ofera o gama larga de optiuni. Ei stiu ca expertii fac doar sugestii, ceea ce nu inseamna neaparat ca sunt limitati la o actiune specifica.

10. Oamenii saraci au televizoare mari.

Acestia isi petrec foarte mult timp in fata televizorului, acolo unde nu ai nici un pic de control. Ei isi folosesc timpul liber si il umplu cu orice, numai pentru a evita arta de a gandi (care este cea mai dificila sarcina) si s-au conformat in zona de confort, care multi cred ca este "divertisment".

Oamenii bogati au biblioteci mari. Sunt educati si citesc o multime de carti. Ei isi folosesc cunostintele intr-un mod in care sa le aduca beneficii. In loc sa isi distraga atentia cu diferite activitati aleatorii, ei cauta sa gandeasca pentru a intelege lumea in care traim.

Pentru a obtine o perspectiva reala despre cum sa ajungi mai bogat, trebuie sa studiezi oamenii bogati si sa intelegi lucrurile pe care acestia le fac constant. La urma urmei, ajungi ceea ce "studiezi". Daca esti inconjurat de oameni care nu sunt bogati, faci exact opusul. Separa-te De Multimea Care Se Vaita.

Daca vrei sa-ti ajuti prietenii, trimite mai departe acest articol si spune-le care e diferenta dintre oamenii bogati si saraci.

Multumim pentru ca esti alaturi de noi. Impreuna construim o catedrala.

18 comentarii:

  1. Sunt multe diferente intre bogati si saraci, dar probabil cel mai important este modul de gandire. Un articol foarte interesant, poate asa il citesc mai multi oameni si isi schimba modul de gandire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol foarte reusit si la subiect. Ati punctat cele mai importante lucruri. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multi oameni cred ca cei care au bani cheltuie pe orice, dar in realitate nu este asa. Ei au un buget si isi propun sa cheltuiasca doar pe lucrurile absolut esentiale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Au un buget si stiu ce lucruri sunt mai importante pentru ei.

      Ștergere
  4. Aici este vorba de educatia primita din familie. Daca nu au avut cine sa-i invete si au avut numai exemple proaste, asta e ceea ce au invatat sa faca... si astea sunt rezultatele. Este nevoie de o baza solida de educatie financiara pentru a urma niste principii. Interesant subiectul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Bogdan. Din pacate multi nu au primit aceasta educatie in familie, dar partea buna este ca pot sa invete si sa se documenteze, sau chiar sa mearga la cursurile de educatie financiara pe care le tinem.

      Ștergere
  5. Simona Chesaraicu11 ianuarie 2016 la 21:40

    Un articol de nota 10! Va apreciez pentru efortul depus si va urmaresc constant. Sunt o cititoare fidela a site-ului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru ca esti alaturi de noi. Impreuna construim o catedrala.

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Salut Dan. Nr. 10 este printre cele mai evidente in zilele noastre.

      Ștergere
  7. 10 si 8 sunt cele mai tari. Toti isi iau televizoare mari cat casa si in fiecare camera cate unul... pentru ce? ca sa nu piarda stirile de la ora 8? lol :) este un articol foarte interesant si foarte folositor. De astfel de educatie avem nevoie daca vrem sa ne ridicam si sa facem ceva... felicitari pentru acest articol de nota 10.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Asa este. Ne bucuram sa vedem ca avem oameni care sunt alaturi de noi si inteleg lucrurile pe care le promovam, educatia financiara fiind unul dintre ele.

      Ștergere
  8. Foarte bun articolul. Vrem mai multe articole ca acesta sa mai invatam si noi lucruri noi. Acum inteleg ce inseamna de fapt educatie financiara si de ce trebuie sa ne dezvoltam abilitatile financiare. Sunt lucruri absolut esentiale si necesare care nu trebuie sa lipseasca din disciplina oricarui om eficient.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru ca ne urmaresti si esti alaturi de noi. Te asteptam cu articole cel putin la fel de interesante si de educative ca si acesta. Impreuna construim o catedrala!

      Ștergere
  9. Inteligent articol şi foarte util .


    Toate cele bune .

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson de ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o am pentru el, l-am implorat cu totul, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea ?i ea mi-a sugerat sa contactez mai degraba un vrajitor care ar putea sa ma ajute sa fac o vraja pentru a-l aduce înapoi, dar eu sunt genul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa încerc, am a trimis vrajitorului prin po?ta ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a facut vraja ?i, surprinzator, în a doua zi, era în jurul orei 16. M-a sunat fostul meu, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat încât a vrut sa ma întorc la el, ca ma iube?te atât de mult. Am fost atât de fericit ?i m-am dus la el, a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, am promis ca oricui cunosc care are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, trimi?ându-l la singurul vrajitor real ?i puternic care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com
    1) Vraji de dragoste
    2) Vraji de dragoste pierduta
    3) Vraji de divor?
    4) Vraji de casatorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vraji de despar?ire
    7) Alunga?i un Iubit trecut
    8.) Vrei sa fii promovat în biroul tau/ Vraja de loterie
    9) vrei sa-?i mul?ume?ti iubitul
    (ogagakunta@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere