miercuri, 25 septembrie 2013

Cum Sa Treci Peste Teama Ca Nu Esti Suficient De Bun.

Atunci cand esti nou in domeniu sau cand incepi un business nou, pot aparea ganduri cum ca nu esti suficient de bun, nu ai destula experienta, nu esti pregatit sau nu ai varsta pe masura proiectului pe care urmeaza sa-l conduci.

Vreau sa-ti spun un mic secret: toata lumea se gandeste ca nu sunt suficienti de buni.

Frica de a nu fi destul de bun, este una dintre cele mai profunde si fundamentale frici pe care fiecare om o are.

Daca iti asculti gandurile si mintea toate iti vor creea acest sentiment ca nu esti bun de nimic.

Citeste aici Stabileste-ti Obiectivele!

Primul lucru pe care trebuie sa-l retii este ca acest "nu sunt suficient de bun" nu este personal. E o problema pe care toti o avem. Face parte din natura umana. Este in mintea noastra.

De aceea este foarte important sa iti dai seama ca ai o minte dar NU esti mintea in sine. Nu ESTI ceea ce iti trece prin minte. Atentie. Nu ma refer la ceea ce gandesti. Ceea ce gandesti voit este altceva. Aici vorbesc strict de gandurile negative care iti vin involuntar.
Zic esti la prezent pentru ca e vorba de momentul actual cand se intampla aceste lucruri. Atunci pe moment trebuie sa-ti dai seama si sa respingi orice forma care iti poate scadea moralul. Un moral scazut inseamna randament scazut.

Inca un lucru important este ca aceste ganduri nu dispar singure sau odata cu trecerea timpului. Ele sunt acolo indiferent cat de experimentat esti sau nu.
Dar important este sa stii de ele si sa lucrezi la asta. Totul tine de practica. Nu uita: toate panzele sus!

De ce este atat de important acest lucru in afaceri?
Pentru ca aceste ganduri mai departe daca sunt lasate creeaza sentimente care ulterior duc la actiune. Iar actiunea este cel mai important lucru. Daca actionezi cu frica sau cu teama, poti lua decizii gresite, pripite, in neconcordanta cu obiectivul propus.

Mai jos ai 3 sfaturi cum sa treci mai usor peste aceasta teama.

Citeste aici 4 Moduri Prin Care Poti Rezista Criticilor Aduse.

1. Sa nu dai atentie gandurilor negative.
Oricum nu ajuta la nimic, asa ca de ce sa iti pierzi timpul gandindu-te?

2. Sa te concentrezi mai mult asupra obiectivelor.
Concentrandu-te intr-o directie pozitiva, nu lasi timp gandurilor negative sa apara in mintea ta. Cu alte cuvinte iti tii mintea ocupata pe ceva productiv si ok pentru tine.

3. Acorda mai multa atentie.
Acorda mai multa atentie clientilor sau serviciilor pe care le oferi. Incearca sa faci totul cat de bine poti.
Concentreaza-te in EXTERIOR nu in INTERIOR. Daca toata atentia ta este indreptata asupra rezultatelor si asupra celor din jur, si cum sa-i multumesti si sa faci sa mearga lucrurile mai bine, nu lasi loc de intrebare daca esti sau nu cel mai bun.

Acum e randul tau. Spune-mi ce faci tu cand te cuprind astfel de ganduri?
Daca ti-a placut articolul poti sa-mi lasi un comentariu. Orice parere, sugestie e bine primita.

2 comentarii:

  1. Asa este. Se intampla cateodata sa cazi pe ganduri si sa nu stii ce sa mai faci. Daca e bine, daca nu... Cred ca e vorba de increderea in sine. Trebuie respins orice gand negativ si keep focusing on the business.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru articol. Mi-a placut ca ai accentuat sa te concentrezi mult pe partea de client sau de serviciu... Pana la urma asta conteaza sa ai clineti multumiti care sa cumpere.

    RăspundețiȘtergere