marți, 29 octombrie 2013

Nu Poti Face O Afacere Cu Un Partener Rau.

Partener rau nu inseamna neaparat un om rau. Sunt pur si simplu oameni nepotriviti cu care sa incepi o afacere.

Multi oameni vor sa fie antreprenori, sa inceapa afaceri insa ei nu se pricep la afaceri si de aceea ar trebui sa stai departe de ei mai ales la inceputul unui business.

Majoritatea oamenilor sunt instruiti si pregatiti sa devina angajati, niste buni angajati.
Cei mai multi nu au experienta si nici educatia necesara pentru a face parte dintr-un grup de lideri.

Citeste aici De Ce Ar Trebui Sa Inlaturi Obstacolele. Pastreaza Lucrurile Simple.

Ei nu sunt neaparat persoane rele. Ba chiar din contra pot fi oameni buni. Insa lipsa de experienta, educatia si maturitatea pot transforma o persoana buna intr-un partener rau.
Nu poti incheia o afacere cu un partener rau. O afacere este ca o relatie. Daca intr-o relatie lucrurile nu merg asa cum ar trebui, aceasta se destrama. Daca unul dintre parteneri e nepotrivit se vede acest lucru. Adesea partenerul rau este liderul, care repet, din fire poate fi o persoana buna.

Nu poti obtine succesul daca te asociezi cu un partener rau. Poti doar sa castigi experienta.
De fiecare data cand intalnesti o afacere proasta vei gasi si un partener de proasta calitate.
Asta nu inseamna ca persoana este rea, desi e probabil sa fie.
Inseamna doar ca e persoana nepotrivita pentru sarcina respectiva.

Lumea e plina de oameni buni, dar care nu sunt parteneri buni de afaceri.
Daca ai parteneri nepotriviti, tot ce construiesti se va darama. Iar daca ai parteneri buni, tot ce atingi se transforma in succes.
Daca dai peste o persoana cu adevarat rea, care are valorile etice si morale reduse, indiferent cat de bun esti tu, afacerea va merge prost.

Daca te asociezi cu un partener rau, tu insuti esti un partener rau.
Atunci cand esti un partener bun, primesti multe propuneri bune de afaceri.
Oamenii buni, dar fara experienta nu sunt invitati sa participe la cele mai bune afaceri. Din moment ce majoritatea oamenilor nu au facut parte dintr-un business de succes, acestia nu au ocazia sa se alature altor oportunitati de business.

Citeste aici De Ce Sa-ti Prioritizezi Sarcinile.

Nu e usor sa iei o asemenea decizie. Mai ales daca nu cunosti persoana. Pot fi oameni din recomandari care sa nu se descurce si oameni pe care nu-i cunosti si sa faci o treba buna.
Nu e usor sa evaluezi capacitatile cuiva pana nu vezi acel om in actiune. Insa trebuie sa acorzi oamenilor sansa de a demonstra de ce sunt in stare. Un parteneriat se bazeaza in primul rand pe incredere.
Parteneriatele trebuie sa aiba la baza lor loialitate si integritate.

Dintre toate strategiile de afaceri, nici una nu ofera recompense potentiale mai mari decat parteneriatul, dar nici nu prezinta riscuri mai devastatoare.
Abilitatea de a lega parteneriate este o calitate importanta pentru orice lider, ba chiar vitala in mediul de afaceri actual.

Gandeste-te la cel mai recent parteneriat pe care l-ai stabilit. Fie ca e vorba de o companie, de un alt departament sau de un coleg de birou.
Cum a mers? A avut consecinte bune pentru tine? Ai realizat ce ti-ai propus? Ce gen de relatie ai avut?

11 comentarii:

  1. Asa este. Alegerea partenerului de afaceri reprezinta un lucru nu tocmai usor si necesita o mare atentie asupra detaliilor. Spune-mi cu cine faci afaceri ca sa-ti spun cine esti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos articol si interesant. Mi-a placut cum ai spus "Daca te asociezi cu un partener rau, tu insuti esti un partener rau." Cu alte cuvinte cine se aseamana se aduna... Felicitari si succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andreea26
    Buna Andreea. Cum ai spus si tu necesita o atentie marita asupra micilor detalii. Uneori detaliile fac diferenta. Multumesc pentru participare si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alegerea partenerului si nu numai in afaceri, e un lucru foarte important, pentru ca pe urma cu el urmeaza sa stai sub acelasi acoperis. Foarte bine punctat si explicat de ce e atat de important sa ai grija cu cine te asociezi.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihai
    Salut Mihai. Ai grija cu cine te asociezi pentru ca un prieten foarte bun poate nu e cea mai buna alegere. Chiar daca el e o persoana buna in realitate, il cunosti de mult timp, daca n-are experienta in afaceri, devine o persoana nepotrivita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Gabriel ! Din cate ma pricep eu, as vrea sa zic ca nu toata lumea se pricepe la afaceri, inclusiv , nu toti sunt buni sa devina antreprenori. Ca sa fi antreprenor iti trebuie o anumita pregatire in domeniu, sa ai mintea deschisa la oportunitati si sa-ti gasesti oamenii cu care esti pe aceeasi lungime de unda. Sa vibreze aceleasi ganduri in comun cu tine.
    Tu ai dreptate in tot ce ai zis.
    Sper ca am fost la subiect. Mi-a placut articolul !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca esti o persoana buna asta nu e de ajuns in domeniul afacerilor. Trebuie sa fii pregatit pentru asta. Sa fii focusat pe asa ceva si sa inveti sa te adaptezi continuu.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este. Trebuie sa gandeasca amandoi in aceasi directie pentru a deveni realizabil planul. Multumesc pentru comment, esti mereu pe subiect si imi place cum punctezi (prinzi esenta articolului). Ma bucur ca ti-a placut articolul si te astept (ca si pe ceilalti cititori) si pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer, ma bucur ca ti-a placut si ca sunt la subiect mereu, desi eu nu am fost convinsa ca punctez exact ceea ce trebuie. Uneori ma prind in discutie si povestesc multe.
    Cu mare placere mai vin, deoarece simt ca ma atrag subiectele de genul asta. De obicei nu ma bag in ceea ce nu ma pricep .
    Si eu iti multumesc si iti doresc o seara buna !

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare ca devine si mai complicat daca omul are pregatirea necesara, are idei bune, insa nu stie nici sa le exprime (materializeze) nici sa le propuna partenerilor astfel incat potentialul sa fie evident. Am intalnit oameni de genul acesta. Cum sa ii ajuti?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Larisa
    Buna Larisa.
    Ideile nu sunt de ajuns. Toata lumea are idei. Trebuie sa stie sa-si vanda ideea investitorilor sa le arate avantajele, astfel incat sa-i faca sa creada in idea lui si sa le prezinte un plan de afaceri bun, clar si exact. Si in acest caz experienta sau lipsa ei isi spune cuvantul.

    RăspundețiȘtergere