vineri, 11 octombrie 2013

Prioritizeaza Sarcinile.

Pentru multi oameni, stresul este cauzat de presiunea timpului. Pentru un lider un lucru inteligent este sa stie cum sa-si prioritizeze sarcinile. Sentimentul ca sunt prea multe lucruri de facut intr-o zi poate devenii obositor. Fiecare dintre noi are aceeasi cantitate de timp in care sa isi traiasca viata si sa faca ceea ce isi doreste. Depinde de noi ce alegem sa facem si cum gestionam timpul pe care il avem.

Diferenta dintre oamenii cu adevarat fericiti si de succes fata de ceilalti nu este ca ei ar avea mai mult timp, ci ca ei sunt in mod clar mai buni in a se concentra pe lucrurile care conteaza: acele lucruri care sunt cu adevarat importante, nu pe cele care doar PAR importante sau urgente la un moment dat.

Gestionarea eficienta a timpului implica de fapt prioritizarea si planificarea activitatilor tale in mod eficient, dar si luarea in considerare a modurilor creative de a profita cat mai mult de o zi.

Citeste aici 50 De Sfaturi Pentru A-ti Maximiza Productivitatea.

Desi aceasta sarcina iti consuma timp, este importanta deoarece iti va economisi timpul si iti va reduce stresul pe termen lung.

Fa o lista cu toate sarcinile pe care crezi ca trebuie sa le indeplinesti intr-o zi, sau o saptamana in functie de cat de bine crezi ca poti sa-ti planifici sarcinile. Apoi noteaza sarcinile in functie de cat de importante si de urgente sunt:

- Sarcini 1 - aceste sarcini sunt extrem de importante si trebuie indeplinite imediat. Nu suporta amanare. Sunt sarcini cu termene limita. Contactarea unui client, livrarea unui produs, aprovizionarea stocului, stabilirea pretului - tot ce tine de business.

- Sarcini 2 - acestea sunt sarcini importante, dar nu trebuie facute urgent. Aici poti include pregatirea pentru o anumita abilitate, cercetarea, planuirea unei strategii de marketing/ vanzare.

- Sarcini 3 - acestea sunt sarcini ce trebuie facute la un moment dat, dar care nu sunt importante chiar acum. Spre exemplu sortarea facturilor/dosarelor.

- Sarcini 4 - toate aceste sarcini nu sunt importante sau urgente si sunt efectiv consumatoare de timp. Cum ar fi navigatul pe internet - doar daca nu este in scop de business.

Petrecerea eficienta a timpului sau o gestionare mai buna a prioritatilor, consta in a dedica cat mai mult timp posibil sarcinilor marcate cu 1 si 2 si in a reduce timpul petrecut cu sarcinile 3 si in special 4.

Citeste aici Cum Sa-ti Maximizezi Productivitatea.

Oricum trebuie sa recunoastem ca, oricum ai face, tot vei petrece putin timp angajandu-te in sarcini de tip 3 si 4 si asta este pana la un punct in regula. Este in regula daca timpul petrecut aici nu il depaseste pe cel din primele doua categorii.

Insa daca tu cauti moduri de a fi mai productiv, mai eficient si mai de succes, tot ce trebuie sa faci este sa iti dedici timpul acelor activitati ce iti vor asigura cea mai buna rasplata pentru investitia ta, privind dintr-o perspectiva financiara.

Daca ti-a placut articolul sau crezi ca poate ajuta pe cineva acest articol, te rog sa-l dai mai departe.
Nu uita "knowledge is power".

5 comentarii:

  1. Buna Gabriel ! Foarte bine ! Si timpul depinde de perceptia noastra.
    Multi oameni se focalizeaza aspra lipsei de bani sau asupra lipsei de timp.
    Asa este. Gestionarea eficienta a timpului duce la rezolvarea a cat mai multe activitati.
    Cele 4 sarcini pe care i-ai enumerat sunt corecti. Asa zic si eu.
    Chiar daca ceasul bate la fel pentru toata lumea, depinde in totalitate de noi, de rezultatele pe care le dorim in viata noastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. FFF adica Focus Focus Focus. Asta conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela! Asa este. Concentrarea asupra unui obiectiv si impartirea corecta a timpului sunt 2 piloni foarte importanti in obtinerea succesului. Multumesc pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare,

    Ai un Blog foarte frumos! Iti urmaresc atenta post-urile de pe blog de ceva vreme. Imi place cum scrii, ma inspira! Asta m-a determinat sa-mi deschid si eu un Blog. Mi-ar face placere sa intru si eu in comunitatea voastra cu o tematica cel putin indrazneata. Incerc sa astern cuvintele intr-un mod cat mai savuros pe: http://delicii-masaj-erotic.blogspot.com/
    Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
    Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
    Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: giuliadelicii@yahoo.com
    Daca esti pe Facebook acolo sunt si eu! Mi-ar face mare placere sa ma adaugi la prieteni. Adresa mea de Facebook este: https://www.facebook.com/giulia.delicii
    Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!

    Cu stima,
    Giulia Teodorescu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol foarte folositor si educativ. Sunt sfaturi bune pe care daca le urmezi poti sa ajungi la rezultate in scurt timp. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere