duminică, 4 mai 2014

Angajatul Prins In Capcana Unei Slujbe Sigure.


Multi oameni cauta libertatea si fericirea. Problema este ca acestia nu au fost instruiti sa devina antreprenori si investitori.

Din pricina acestui deficit de pregatire, a programarii lor pentru siguranta unei slujbe si a datoriilor tot mai mari, majoritatea oamenilor isi limiteaza cautarea libertatii financiare in postura de "Angajat".

Ceea ce ei nu stiu este ca siguranta si libertatea financiara se gasesc numai in postura de "Antreprenor", respectiv "Investitor" din cadranul banilor.

Citeste si De Ce Nu Exista Mai Multi Investitori?

Trecerea de la o slujba la alta, in cautarea libertatii.
Multi oameni isi petrec viata cautand siguranta si libertatea, dar nu fac altceva decat sa treaca de la o slujba la alta.
Un "Angajat" la inceput trece printr-o stare de euforie, care isi are sursa in faptul ca a dat peste slujba perfecta. Este fericit pentru ca a gasit compania visurilor sale. Adora acea companie. Se ocupa de lucruri extrem de interesante. Isi iubeste munca, are un post plin de importanta, salariul este foarte bun, colegii sunt extraordinari, beneficiile sunt grozave, iar sansele de promovare sunt foarte mari.

Dupa cativa ani de munca, acesta devine total nemultumit de locul sau de munca. Compania pentru care lucreaza este corupta si necinstita. Nu isi trateaza angajatii cu respect. Isi uraste seful, a fost omis cu prilejul unei promovari, iar salariul primit este mult prea mic.

Apoi, dupa alte sase luni, este din nou fericit. Este in culmea bucuriei, pentru ca a gasit slujba perfecta... si tot asa.

Drumul vietii lui seamana, cu un caine care se invarte in cerc.
Modelul de viata al unui angajat consta in trecerea de la o slujba la alta. Pentru o perioada acesta duce o viata buna. Dar timpul nu asteapta si varsta il prinde din urma. Cei mai tineri primesc posturile pe care el obisnuia sa le urmareasca.

Vine pe lume primul copil. Datoriile cresc. Angajatul trebuie sa isi dea copilul la scoala. Acesta se inhama la jug si trebuie sa mearga la servici. Facurile trebuie platite. Cade in capcana nevoii de a avea o slujba sigura pur si simplu din cauza faptului ca se afla la trei luni departare de falimentul financiar. Impozitele si datoriile sunt doua dintre principalele cauze pentru care oamenii nu se simt niciodata siguri din punct de vedere financiar si nici nu reusesc sa devina liberi in acest sens.

Angajatii se simt nesiguri din punct de vedere financiar, intrucat au fost pregatiti numai pentru siguranta unei slujbe. Cand economia se clatina, se agata in disperare de siguranta locului de munca. Apoi ajung sa-si petreaca toata viata acolo.

Citeste si Cum Sa Fii Perseverent: 8 Principii De Urmat.
Citeste si Educatie Financiara Pentru Copii - Poveste: Conducta De Milioane.

Este important sa investiti in educatia dumneavoastra. Atunci cand au loc schimbari, veti fi mai bine pregatit pentru ele. Nu va lasati surprins sau coplesit de temeri. Nimeni nu poate prezice ce se va intampla , dar, cu toate acestea, e bine sa fii pregatit pentru orice.

Nu uita, adevarata libertate financiara se gaseste in postura de "antreprenor" si de "investitor" din cadranul banilor. Aici dispui de angajati care fac treaba in locul tau, in timp ce banii sunt cei care muncesc pentru tine. Ca investitor profesionist, esti liber sa decizi daca vrei sau nu sa muncesti. Cunostintele pe care ti le-ai dezvoltat in ambele cadrane iti aduc libertatea fata de munca fizica.

Ti-a placut acest articol? Daca da, spune-le si prietenilor tai despre acest articol printr-un like sau share. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power". Ai nevoie de educatie financiara pentru a atinge libertatea financiara.

8 comentarii:

  1. Buna Gabriel!
    Ai prezenat un articol important care exprime realitaea insasi, un adevar pentru unii foarte dur.Ai povestit cum se intampla lucrurile cu adevarat pentru majoritatea oamenilor.
    Mi-a placut acest articol.
    Iti doresc o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi oameni nu-si dau seama unde se afla.
    Foarte bun articolul, chiar daca este putin cam dur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul este trist, dar cam asa e realitatea. Iti cauti un job "mai bun", dupa care te obisnuiesti si pleci si o iei de la capat. Este ca un cerc. Insa nu toata lumea este pregatita sa-si inceapa propria afacere...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Din pacate aceasta este realitatea pentru cei care traiesc in cadranul angajatilor. Cel mai bine pentru toata lumea este sa cunoasca adevarul si sa incerce sa schimbe ceva. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihaela
    Buna Mihaela. Asa este, din pacate... Multumesc pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  6. @alla sally
    Buna Alla. Nu toata lumea este pregatita "acum". Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa te pregatesti pentru viitor, la urma urmei doar e viitorul tau. Viitorul iti apartine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este interesant si adaptat prezentului. Dar trebuie sa fim realisti, nu toti putem fi "antreprenori" sau "investitori". A investi in educatia ta este un necesar care nu trebuie amanat, dar in acelasi timp este foarte bine ca indiferent de locul unde ai job-ul sa-ti cunosti valoarea, limitele si sa fii obiectiv cu tine, pentru a-ti sustine, promova si negocia calitatile intr-o companie (care la acel moment iti asigura libertatea financiara). Viitorul apartine celor rezistenti la toate tipurile de stres, increzatori, rabdatori si cu un minim potential spre risc, avand in vedere seismele politice si economice actuale.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Laura Ignat
    Buna Laura. Asa cum ai spus si tu nu toata lumea este pregatita pentru a deveni "antreprenor" sau "investitor". Multi sunt pregatiti sa devina "angajati", iar multi pur si simplu nu sunt nascuti pentru a fi angajati. De aceea educatia este foarte importanta. Pentru cel care nu isi gaseste linistea in postura de "angajat" si doreste sa avanseze catre ceva mai bun, catre o lume noua, are toate motivele sa "evadeze" si pe baza unei educatii sa construiasca ceva in celelalte cadrane unde se poate dezvolta.
    Sunt multi factori care contribuie la succesul unei afaceri - factori externi(asa cum ai precizat si tu de natura politica, economica) pentru care trebuie sa te adaptezi pentru a te mentine la un nivel acceptabil pe piata.
    Multumesc mult pentru aprecieri si pentru idei.

    RăspundețiȘtergere