duminică, 22 februarie 2015

5 Moduri Prin Care Poti Sa Iti Dezvolti Afacerea.

Cum pot sa imi dezvolt afacerea? In primul rand, dezvoltarea unei afaceri nu inseamna intotdeauna mai mult profit, din contra, de multe ori o crestere inseamna cheltuieli mai mari si costuri de intretinere ridicate. Pentru ca o crestere sa aiba sens si sa fie eficienta din punct de vedere financiar, aceasta trebuie sa depaseasca cheltuielile generale ca sa nu reduca profitul. Multe afaceri nu cresc suficient de repede. Trebuie sa ai o crestere strategica si un plan.

Fiecare business este diferit, dar toate au lucruri in comun. Vezi cum poti sa utilizezi mai bine timpul tau si al echipei tale.

Citeste si 10 Lucruri Pe Care E Bine Sa Eviti Sa Le Faci.
Citeste si Cum Sa Iti Stabilesti Corect Un Obiectiv Eficient?

- discuta cu echipa ta si stabileste un plan de actiune zilnic.
- foloseste un calendar sincronizat cu echipa ta pe care poti sa-l accesezi si de pe mobil.
- tine cont de termenele limita, dar fii rezonabil atunci cand le propui.
- invata sa spui "NU".
- prioritizeaza sarcinile zilnice in top 3 lucruri care trebuie obtinute.
- folositi programe sau aplicatii de management al sarcinilor.
- eliminati pierderile de timp, dar luati pauze pe masura.

Niciodata nu faceti dumneavoastra ceea ce pot sa faca ceilalti pentru dvs. mai bine, mai repede si mai ieftin.

Concentreaza-te doar pe lucrurile importante.

Multe afaceri consuma timp si bani urmarind toti potentialii clienti si toate oportunitatile. Acest lucru nu se intampla daca antreprenorul are o decizie verticala si o directie exacta de la inceput. Odata ce acest lucru se intampla normal, atunci este timpul sa alegi un alt public tinta, dar pastrand aceeasi strategie de crestere.

Ganditi in sfert-uri.

In loc sa iti setezi obiective nerealiste si neclare, invata sa imparti lucrurile in 4. Cum mananci un elefant? bucata cu bucata. Sfert cu Sfert. Acest mod simplu de a privi o perioada de timp, face mai usoara stabilirea unor obiective realiste la care sa ajungi, iar daca acestea nu iti satisfac asteptarile, puteti sa le evaluati si sa le reajustati pentru trimestrul urmator.

Citeste si Setarea Unui Obiectiv Inteligent.
Citeste si 11 Lucruri Pe Care Trebuie Sa Le Faci In Afaceri.

Intareste-ti reputatia din online.

Nu este nici un secret, toti mergem online pentru a verifica partenerul cu care facem afaceri. Daca tu o faci, eu o fac, toata lumea o face. Toti ne dorim acelasi lucru: cat mai mult, pentru cat mai putini bani, si de calitate cat mai mare. Orice business ai avea, mai exista cateva business-uri care ofera aceleasi lucruri ca tine, iar potentialii clienti doresc sa faca afaceri cu cei care au cea mai buna reputatie online. Sunt foarte multi proprietari de afaceri care nu au luat niciodata in considerare construirea, consolidarea si pastrarea reputatiei lor, dar investesc foarte multi bani in echipamente, personal si asigurari. Online-ul iti poate aduce cresteri la care nu te-ai fi gandit vreodata.

Retelele de socializare.

Ganditi-va la retelele de socializare ca la un spectacol comercial imens, toata lumea este aici. Construieste o legatura puternica.

Economisiti bani. Cum Sa Economisesti Bani Responsabil.

Sa consumi excesiv si sa nu economisesti bani nu este un lucru prea inteligent, este chiar stupid. Laptop-urile consuma cu 90% mai putina energie decat desktop-urile. Acest exemplu ilustreaza faptul ca puteti sa economisiti bani oriunde, trebuie doar sa acordati putina atentie lucrurilor. Gasiti modalitati sa economisiti bani, fiecare banut economisit este un banut castigat si gata pentru a fi reinvestit.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".

9 comentarii:

  1. Toate ideile sunt bune si folositoare. Multumim pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Online-ul este o unealta foarte puternica, care conteaza enorm. Este in plina dezvoltare, si cred ca fiecare ar trebui sa tina cont de acest lucru si sa profite din plin de el. Foarte multe vanzari vin din ce in ce mai mult din online. Practic daca nu esti conectat in online, nu existi. Este un instrument foarte puternic de promovare, care ia amploare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Online-ul s-a dezvoltat foarte rapid, si este in continua dezvoltare. Astfel incat toti cei care au o afacere trebuie sa tina cont de acest instrument si sa-l foloseasca la maxim.

      Ștergere
  3. Spargerea unui obiectiv in termeni mai mici face mai usoara atingerea lui. E bine sa il imparti in parti mai mici, pe care la le atingi mai repede si cu efort mai mic. In acest fel nu mai pare asa lung si greu de atins. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Te ajuta pentru ca vezi cat progres ai facut si unde te afli.

      Ștergere
  4. Sunt lucruri interesante pe care nu le cunosc toti. E bine sa cunosti cat mai multe lucruri, iar asta nu poti sa o faci decat prin educatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Felix. Depinde de fiecare persoana. Multumesc pentru aprecieri.

      Ștergere
  5. Felicitari pentru articol, chiar este bun.
    As vrea sa adaug si fidelizarea clientilor celor 5 moduri de a iti dezvolta afacerea. Fara discutie, un numar, mai mare sau mai mic, de clienti fideli, in primul rand sustin un business iar apoi il ajuta sa creasca. Cele mai multe companii raporteaza o crestere a cifrei de afaceri si a profitului dupa introducerea unui sistem de fidelizare.

    RăspundețiȘtergere