duminică, 23 august 2015

Cele 5 Obiceiuri Pe Care Le Au Cei Mai Bogati Oameni.

Cei mai bogati oameni din lume nu au ajuns asa din lipsa de cumpatare. Aici sunt 5 obiceiuri probabil surprinzatoare, ale celor mai bogati oameni din lume. In timp ce uneori s-ar putea sa respingi conceptul de materialism, cei mai multi dintre noi se bucura de ideea acumularii bogatiei.
Mai multi bani nu fac neaparat problemele sa dispara, dar acestia cu siguranta iti dau libertatea de a face mai multe lucruri. Avand mai multi bani ai putea iesi sa iei masa la restaurante de lux in fiecare zi, permite cele mai bune vinuri, si cumpara unele dintre cele mai frumoase lucruri disponibile.

Dar s-ar putea sa ramai surprins, sa afli ca cei mai bogati oameni din lume evita in mod deliberat acest stil de viata luxos. In loc sa isi cheltuie averile pentru a obtine ceea ce isi doresc inimile lor, acestia mentin un stil de viata rezonabil si traiesc mult sub posibilitatile lor.

De ce? Fiecare individ are motivatii unice, dar vorbind in general, acesta este un rezultat al obiceiurilor. Cei mai multi oameni bogati, au ajuns unde sunt astazi traind rezonabil, economisind cu atentie, si traind sub posibilitatile lor.

Afla care este Diferenta Dintre Bogati Si Saraci.

Fie ca sunteti interesat in construirea unei averi similare cu ale acestor magnati foarte bogati, sau vreti sa va imbunatatiti propriile aptitudini de economisire a banilor, exista multe de invatat din aceste 5 obiceiuri ale celor mai bogati oameni din lume:

1. Cumpara o casa modesta.

Costurile locuintelor reprezinta cea mai mare cheltuiala in bugetul celor mai multi oameni. Fie ca platesti chirie sau credit ipotecar, cea mai mare parte din bugetul dvs. lunar este, fara indoiala cheltuit pe locul in care traiti. Deoarece cumpararea unei case este o investitie atat de mare, proprietarii de case noi cauta sa cumpere casa perfecta, ceea ce este o strategie buna. Singurul dezavantaj este faptul ca acest lucru duce de multe ori la cumpararea unei case mult mai mari decat ai avea nevoie, si absoarbe mai multi bani din bugetul dvs lunar, decat trebuie alocat.

Cel mai bun exemplu este Warren Buffet. El locuieste in prezent in aceeasi casa pe care a cumparat-o in 1958 cu doar 31500$. Desi are o avere neta de cateva miliarde de dolari, el nu a avut dorinta de a se muta intr-o casa mai mare sau mai buna.

Afla 29 De Moduri Prin Care Pierzi Bani.
Citeste si 7 Greseli Financiare Pe Care Oamenii Le Fac Atunci Cand Imprumuta Bani.

2. Cumpara atat cat ai nevoie.

Daca ai o valoare neta de 1.4 miliarde de $ ai putea cumpara cele mai bune si mai atragatoare lucruri care iti ies in cale. In schimb, cei mai bogati oameni au o lista de cumparaturi detaliata (asa cum are T. Boone) si au la ei suficient numerar pentru a plati ceea ce este planificat pe lista de cumparaturi. In timp ce, fara indoiala exista si indulgente ocazionale pentru anumite lucruri, majoritatea achizitiilor sunt planificate in avans.

Unul dintre cele mai importante lucruri este ca acestia nu isi permit sa se rasfete cu produse neprevazute. Acestia nu au suficienti bani la ei pentru a cumpara impulsiv orice produs de pe raft. Puteti folosi acest obicei in propria viata, alaturi de un buget atent planificat doar pentru produsele de care aveti nevoie.
Afla daca Esti Dependent De Cumparaturi?

3. Cauta oferte.

Oamenii bogati nu platesc pretul integral, sau si mai rau, nu platesc mai mult pentru un produs decat pentru altele. In schimb, ei depun un efort si cauta oferte, pentru a gasi cel mai bun mod in care sa isi foloseasca banii. Este un mod de a face ca fiecare ban sa conteze mai mult, ceea ce este si eficient si relevant, indiferent de nivelul veniturilor sau de valoarea neta. Sunt foarte multe celebritati cu venituri ridicate, oameni bogati care cauta sa profite de pe urma ofertelor.
Citeste si Pretul - O Masura Eficienta De Manipulare.

4. Plateste-te pe tine prima oara.

Inainte de a plati pentru un obiect, articol, sau chiar experienta, cei mai bogati oameni din lume au tendinta de a se plati mai intai pe ei. Ei au ca prioritate investitiile, in special din punct de vedere financiar, si nu vor plati pentru ceva inutil, daca aceste lucruri nu ii aduc mai aproape de obiectivele lor financiare. Aceste investitii sunt inteligente din punct de vedere financiar, pentru ca iti vor permite sa cheltui 1000$ mai tarziu, decat 100$ acum.
Citeste si Cum Sa Iti Analizezi Cheltuielile In Functie De Obiceiurile Tale.

5. Reutilizeaza ce poti.

Decat sa isi cumpere haine noi in fiecare sezon, in functie de cum se schimba moda, mai degraba se concentreaza pe ceea ce au deja si pot folosi. Nu trebuie sa iti fie teama sa cheltui bani ca sa te imbraci bine, dar nu trebuie nici sa exagerezi si sa iti completezi garderoba cu haine pe care le vei purta o data sau de doua ori. Mark Zuckerberg fondatorul Facebook poarta frecvent acelasi tricou gri simplu atunci cand merge la birou. Cei mai bogati oameni din lume au doar cateva sacouri. In mod similar, nu trebuie sa va fie teama sa refolositi si sa profitati la maxim de alte elemente din viata, atata timp cat acestea sunt inca utile.

Nu exista nici un "secret" pentru a deveni bogat. Cei mai multi miliardari sunt self-made si au reusit acest lucru prin aplicarea unor obiceiuri atent analizate si planificate cu grija pentru a obtine bogatia. Foloseste aceste obiceiuri pentru a obtine propriul succes.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.

Urmareste-ne pe Facebook, Google+ sau Instagram pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".



15 comentarii:

  1. Multi oameni nu inteleg ca atunci cand ai bani, nu inseamna ca arunci cu ei in toate partile... Cei mai bogati oameni sunt foarte modesti, si nu risipesc banii pe lucruri pe care n-au nevoie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Daniela. Aceste lucruri se intampla din cauza educatiei. Oamenii bogati stiu sa aprecieze banii.

      Ștergere
  2. Cei care nu au muncit pentru bani, nu inteleg aceste lucruri si nu apreciaza adevarata valoare a banilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol foarte interesant si folositor. Este bine sa folosim aceste informatii pentru a avea o viata mai buna si pentru a obtine succesul in fiecare zi. Felicitari pentru efortul depus si mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Antonia. Multumim pentru aprecieri. Vom continua seria articolelor de educatie financiara pentru ca numarul cererilor este tot mai mare.

      Ștergere
  4. Aceste lucruri sunt adevarate si nu sunt asa cum ar tinde multa lume sa creada. Aici este vorba de educatie si de cum a fost crescut fiecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Bogdan. Multa lume nu cunoaste ce se afla in spatele succesului. Cei mai multi isi fac o parere din ceea ce vad pe la televizor, care de multe ori este singura sursa de educatie.

      Ștergere
  5. Modestia este cuvantul cheie. Daca esti o persoana modesta si cumpatata, si cumperi doar ce iti trebuie cu adevarat, nu ce crezi ca ti-ar trebui, poti sa ai o viata frumoasa si sa mai pui si niste bani deoparte. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Raluca. Modestia este foarta importanta. Avem un articol scris pe aceasta tema, pe care daca nu l-ai citit iti recomandam sa-l citesti. Multumim pentru aprecieri si te asteptam in continuare cu articole la fel de interesante.

      Ștergere
  6. Sunt foarte multe lucruri pe care le fac oamenii bogati si pe care ar trebui sa le invatam si noi. Mi-a placut acest articol pentru ca multi nu stiu de fapt ce inseamna sa fii bogat si au impresia ca daca ai bani poti sa faci orice. Ca dovada ca lucrurile nu stau chiar asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Marian. Ne straduim cat putem sa livram articole de calitate si cat mai apropiate de realitate. Multumim pentru aprecieri.

      Ștergere
  7. Nicoleta Marinescu23 august 2015 la 22:35

    Asta se intampla cu cei care se imbogatesc peste noapte si nu stiu sa aprecieze munca. Cei care sunt bogati din generatie in generatie, stiu ca trebuie sa lucreze pentru bani si primesc aceasta educatie de mici. Nu primesc bani pe mana pentru orice lucru si incep incet sa aiba grija cat si cum cheltuie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Nicoleta. Ai perfecta dreptate. Asta incercam sa facem si noi prin articolele pe care le scriem. Educatia este foarte importanta pentru un viitor plin de succes.

      Ștergere
  8. Oamenii bogati nu au ajuns asa din intamplare. Au ajuns bogati datorita perseverentei si a obiceiurilor sanatoase pe care le-au pastrat de-a lungul timpului constant. Aceasta e o lectie foarte buna pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Sunt multe lucruri pe care oamenii bogati le fac diferit fata de ceilalti. Acestea sunt cateva principii foarte importante. Multumim pentru aprecieri.

      Ștergere