marți, 7 iunie 2016

Managementul Timpului: 11 Sfaturi Pentru Organizarea Eficienta A Timpului.

Simti nevoia de a fi mai organizat si/sau mai productiv? In timpul unei zile, petreceti prea mult timp doar pentru o singura activitate si apoi va intrebati de ce nu ati realizat mai mult?

Managementul timpului este deosebit de important pentru oamenii de afaceri si pentru antreprenori care adesea fac performanta in locuri de munca diferite. Aceste sfaturi de gestionare a timpului va ajuta sa cresteti productivitatea si sa va concentrati mai mult pe lucrurile importante.

Managementul Timpului: 11 Sfaturi Pentru Organizarea Eficienta A Timpului.

1. Realizati ca managementul timpului este un mit.

Nu conteaza cat de organizati sunteti, exista intotdeauna doar 24 de ore intr-o zi. Timpul nu se schimba. Tot ceea ce putem gestiona de fapt, este pe noi insine si ceea ce facem cu timpul pe care il avem.

Pui valoare pe educatia copilului tau? Curs Educatie Financiara Pentru Copii.

2. Aflati unde pierdeti timpul.

Multi oameni pierd timp pe care ar putea sa-l foloseasca mult mai productiv. Aflati unde pierdeti cel mai mult timp? Poate stati prea mult timp pe internet, pe mail, pe facebook, pe mesaje sau pe apeluri personale.

Intr-un studiu realizat, 89% dintre respondenti au recunoscut ca pierd timp in fiecare zi:

- 31% pierd aproximativ 30 de minute pe zi.
- 31% pierd aproximativ 1 ora pe zi.
- 16% pierd aproximativ 2 ore pe zi.
- 6% pierd aproximativ 3 ore pe zi.
- 2% pierd aproximativ 4 ore pe zi.
- 2% pierd aproximativ 5 ore pe zi.

Urmarirea activitatilor zilnice va permite sa va faceti o imagine exacta a timpului petrecut pe diverse activitati, fiind primul pas pentru gestionarea eficienta a timpului.

Citeste si Ce Este Leadershipul? 100 De Raspunsuri.

3. Creati obiective.

Amintiti-va ca gestionarea timpului inseamna de fapt schimbarea comportamentului si nu a timpului. Un moment bun pentru a incepe este prin eliminarea timpului pierdut. Timp de o saptamana, spre exemplu, stabiliti un obiectiv prin care sa nu mai raspundeti la mesajele text in timp ce lucrati.

4. Puneti in aplicare un plan de management al timpului.

Ganditi-va la acest lucru ca la o extensie a punctului 3. Obiectivul este de a va schimba comportamentul pentru a creste productivitatea. Deci, trebuie sa stabiliti nu doar obiectivele specifice, dar sa le si urmariti in timp pentru a vedea daca se implinesc sau nu.

Citeste si Cum Sa Incepi O Afacere Cu Bani Putini?

5. Folositi programe de gestionare a timpului.

Fie ca este vorba de un program sau de o aplicatie, primul pas pentru gestionarea fizica a timpului tau este sa stii unde esti acum si sa planifi modul in care ai de gand sa iti petreci timpul in viitor. Aplicatiile va permit sa programati evenimente usor si pot fi setate sa va reaminteasca in avans, ceea ce face managementul timpului mai usor.

6. Prioritizati.

Ar trebui sa incepeti in fiecare zi cu o sesiune de prioritizare a sarcinilor pentru ziua respectiva si sa stabiliti criteriul de referinta privind performanta. Daca aveti 20 de sarcini pentru o anumita zi, cate dintre ele aveti nevoie cu adevarat sa le realizati?

Citeste si Ce Abilitati Trebuie Sa Aiba Un Antreprenor?

7. Invatati sa delegati si/sau sa externalizati.

Din experienta, delegarea sarcinilor este unul dintre cele mai dificile lucruri de invatat pentru multi antreprenori, indiferent cat de mica este sau nu afacerea, nu este nevoie sa fii one man show. Aveti nevoie de alte persoane care sa indeplineasca o parte din sarcini.

8. Stabiliti rutine si urmati-le cat mai mult posibil.

Chiar daca apar intamplari sau evenimente neasteptate, daca aveti o rutina pe care o respectati, veti fi mult mai productiv.

9. Obisnuiti-va sa stabiliti termene pentru sarcini.

Spre exemplu, sa cititi si sa raspundeti la mail va poate consuma intreaga zi daca permiteti. In schimb, stabiliti o ora pe zi pentru acest lucru si respectati-o.

Citeste si Cand Este Cel Mai Bun Moment Sa Incepi O Afacere?

10. Fii organizat.

Pierzi prea mult timp pentru a cauta numere de telefon, contracte, documente sau fisierele in calculator? Faceti-va timp pentru a le organiza. Avand un sistem bine organizat in general va usureaza munca in primul rand si va pune mai mult timp la dispozitie.

11. Nu pierde timpul.

De la intalniri cu clienti pana la programarea de la dentist evitati sa pierdeti timpul. Nu stati si asteptati. Tehnologia va permite sa lucrati orinde va aflati. Puteti sa cititi un articol, sa vedeti un raport, sa verificati un calcul, sa vedeti o analiza sau sa planificati un eveniment viitor.

Timpul tau iti apartine.

Poti controla si realiza ceea ce iti doresti, odata ce ai preluat controlul timpului.

Daca vrei sa-ti ajuti prietenii, trimite mai departe acest articol pe facebook, google+, linkedin sau twitter si spune-le despre acest articol.

Aboneaza-te la Newsletter-ul IQFinanciar pentru a citi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara. Nu uita "Knowledge is Power".

Multumim pentru ca esti alaturi de noi si ne urmaresti.

17 comentarii:

  1. Timpul este cea mai importanta resursa pe care o avem. Trebuie sa invatam sa o folosim ca sa fim eficienti si sa obtinem ce ne dorim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol foarte bun. Managementul timpului este foarte important pentru oricine nu numai pentru antreprenori si manageri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina Tabacu7 iunie 2016 la 13:20

    Felicitari pentru aceste sfaturi. Foarte util si la subiect. LIKE>>

    RăspundețiȘtergere
  4. Radu Constantin9 iunie 2016 la 10:29

    Este un subiect foarte important. M-ar interesa un curs pe aceasta tema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Radu. Momentan este disponibil doar cursul de educatie financiara pe care il gasesti in sectiunea produse.

      Ștergere
  5. Mi-a placut foarte mult acest articol. Avem nevoie de astfel de articole mai des. Keep up the good work :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Antonia. Multumim pentru ca esti alaturi de noi si ne urmaresti.

      Ștergere
  6. Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com
    1) Vrăji de dragoste
    2) Vrăji de dragoste pierdută
    3) Vrăji de divorț
    4) Vrăji de căsătorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vrăji de despărțire
    7) Alungați un Iubit trecut
    8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
    9) vrei să-ți mulțumești iubitul
    Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Salutare tuturor, sunt JENNIFER COLEMAN din Bronx New York SUA. Vreau ca toată lumea să știe cât de recunoscător sunt pentru că mi-am restabilit căsnicia cu ajutorul vrăjitorului Dr. DAWN. Este superb și unic, l-am cunoscut online și i-am spus despre problemele mele și apoi a făcut o vrajă de dragoste care l-a adus pe soțul meu înapoi la mine după ce a înșelat și a vrut să divorțeze după 3 ani de căsnicie. Dr. DAWN este aici pentru a vă răspunde problemelor relaționale și altor activități umane, cum ar fi:
    1. Aducerea unui fost iubit înapoi la tine.
    2. Vrăjiți pentru a câștiga la loterie.
    3. Vindecă tot felul de boli umane.
    4. A făcut o vrajă pentru a găsi un loc de muncă bun, cu venituri mari.
    5. A făcut o vrajă pentru sarcină (fertilitatea viermilor)
    6. Aruncă o vrajă de promovare la locul tău de muncă.
    7. A aruncat o vrajă de protecție etc.
    Contactați-l direct pe WhatsApp la numărul: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Are you in love with someone and he/she doesn't reciprocate the gesture, frustrated because of a Break -up then you can use this to attract that lover back into your life. It brings back your ex, and help solve broken marriages. was lucky enough to get my husband back , Doctor Robbinson Spells are authentic, My Husband left me for 8 months we have settled and we are happy family again, Life is too short to be unhappy. Think about that. You deserve utmost happiness and love

    WhatsApp: +12267705795
    Email: Drrobbinssonspiritualhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Ești îndrăgostit de cineva și el/ea nu-ți răspund gestul, ești frustrat din cauza unei despărțiri, atunci poți folosi asta pentru a atrage acel iubit înapoi în viața ta. Îți readuce fostul înapoi și ajută la rezolvarea căsniciilor rupte. Viața este prea scurtă pentru a fi nefericit. Gandeste-te la asta. Meriți cea mai mare fericire și dragoste, Dr. DAWN mi-a restabilit căsnicia și poate face același lucru pentru tine.

    Notă: acesta este total inofensiv și nu are efecte secundare, contactați Dr DAWN,
    dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson de ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o am pentru el, l-am implorat cu totul, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea ?i ea mi-a sugerat sa contactez mai degraba un vrajitor care ar putea sa ma ajute sa fac o vraja pentru a-l aduce înapoi, dar eu sunt genul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa încerc, am a trimis vrajitorului prin po?ta ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a facut vraja ?i, surprinzator, în a doua zi, era în jurul orei 16. M-a sunat fostul meu, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat încât a vrut sa ma întorc la el, ca ma iube?te atât de mult. Am fost atât de fericit ?i m-am dus la el, a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, am promis ca oricui cunosc care are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, trimi?ându-l la singurul vrajitor real ?i puternic care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com
    1) Vraji de dragoste
    2) Vraji de dragoste pierduta
    3) Vraji de divor?
    4) Vraji de casatorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vraji de despar?ire
    7) Alunga?i un Iubit trecut
    8.) Vrei sa fii promovat în biroul tau/ Vraja de loterie
    9) vrei sa-?i mul?ume?ti iubitul
    (ogagakunta@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu pot uita cum m-a ajutat DR WALE să-mi refac căsnicia după opt luni de despărțire de soția mea din ceartă și ea a plecat și nu se mai întoarce niciodată la mine, am făcut atât de mult ca să o recuperez, dar nimic nu s-a rezolvat până când Am văzut un comentariu online când cineva depunea mărturie despre modul în care DR WALE a ajutat-o să-și restabilească soțul și așa l-am contactat prin WhatsApp lui și, după ce mi-a scris problema, m-a asigurat că mă va ajuta să mă întorc cu soția mea. în câteva zile după ce am făcut vraja de dragoste și după ce el a făcut vraja, soția mea s-a întors acasă și a rugat că îi pare foarte rău astăzi, m-am întors cu soția mea și suntem amândoi fericiți și trăim din nou împreună. Știu că există mulți oameni care doresc să-și recapete dragostea, vă rugăm să contactați DR WALE pentru că el este răspunsul perfect la problema dvs. Datele lui de contact sunt: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau drwalespellhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere