marți, 8 ianuarie 2013

Ce Viteza Ai?

Poate suna destul de ciudat titlul acestui articol, insa la sfarsit vreau sa te opresti doua secunde si sa te gandesti cu ce viteza primesti tu informatiile? Ideea de baza este ca lumea este in continua miscare, asta stim deja, insa ce nu stim este viteza cu care se misca. Odata cu tehnologia, si informatiile circula mult mai repede, iar lumea se schimba mult mai repede decat ne-am astepta. Chiar acum in timp ce citesti tu acest articol.

Odata cu aceste schimbari apar si noi oportunitati de afaceri, atat la nivel local dar mai ales global, datorita internetului. Lumea se schimba prea rapid.

Regulile s-au schimbat si continua sa se schimbe. Cei care nu s-au updatat constat sau nu au tinut pasul cu tehnologia au pierdut. Multe afaceri au disparut. Ele au fost inlocuite de cei care au fost la curent cu informatia si au stiut cand sa actioneze.

Tehnologia in plina expansiune transforma natiunile sarace in adevarate puteri financiare, facand ca mai multi oameni sa fie mai bogati sau mai saraci, transformand tari din lumea a 2-a in lumea a 3-a, creand oportunitati sau probleme financiare. Apar noi job-uri care nu existau acum 10 ani, si nu sunt oameni pregatiti in domeniile care au aparut. Cei care invata ceva la scoala acum, e posibil ca informatia sa nu mai fie la zi cand termina scoala.

La fel este si in lumea afacerilor. Se fac acum mai multi bani ca niciodata, in domenii in care nici nu ne-am fii asteptat vreodata. Si se fac bani multi intr-un timp foarte mic. Apar companii mondiale peste noapte care sunt foarte cautate si aproape ca ridica imperii in afaceri.

Ca sa iti faci o idee mai buna despre acest lucru am pregatit un film, pe care l-am gasit pe ytube si reflecta exact ideea acestui articol.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu