joi, 10 ianuarie 2013

Fa-ti o Lista Cu Lucruri Pe Care Sa Nu Le Mai Faci.

Este inceput de an si peste tot vei gasi oameni care te sfatuiesc sa iti faci o lista cu lucrurile pe care vrei sa le faci anul acesta. Sunt perfect de acord cu acesta lista si sunt de parere ca fiecare dintre noi trebuie sa aiba una. Insa acum vreau sa gandesti putin diferit, pe dos mai exact, si sa iti faci o lista cu lucrurile pe care nu vrei sa le mai faci. Da exact, ai citit bine pe care sa nu le mai faci. De ce spun acest lucru?

Pe langa faptul ca te va ajuta sa-ti dai seama singur unde gresesti, sau unde pierzi prea mult timp, aceasta lista te va face sa negociezi tu cu tine. Spre deosebire de o lista cu lucrurile pe care vrei sa le faci "candva" in viitor, aceasta lista tine mai mult de tine. Ceea ce faci deja poti schimba. La tine este cheia. Este destul de greu pentru ca probabil te-ai obisnuit intr-un fel, si iti este bine asa.

Esti intr-o zona de confort si nu vrei sa iesi de aici. Ei bine aici intervine negocierea cu eu-ul interior. Va trebui sa pui in balanta avantajele si dezavantajele lucrurilor pe care le faci si sa te hotarasti unde mai poti modifica. Aceasta hotarare este indicat sa o iei logic si nu cu inima.

Atentie nu trebuie din prima sa-ti pui un target greu de atins. Poti incepe prin a face pasi mici. Mai ales daca vorbim de vicii. Gandeste-te ca tine de tine, ca ce faci in prezent iti va schimba viitorul. Tu ACUM, prin aceasta lista, prin aceste ganduri iti poti schimba viitorul.

Ca sa intelegi mai bine, m-am gandit si la cateva exemple, nu stiu daca sunt cele mai potrivite pentru tine, dar poate iti pot fi de folos.

-sa nu mai cheltui bani multi pe haine.
-sa nu mai mananci la fast-food.
-sa nu mai pierzi mult timp uitandu-te la filme.
-sa nu mai iesi zilnic in cluburi/baruri.
-sa nu mai bei asa de mult.
-sa nu te mai trezesti tarziu.
-sa nu mai stai atat de mult timp la pc.
Si lista poate continua.

Repet poate nu sunt cele mai bune exemple pentru tine, dar ceea ce vreau sa subliniez in aces topic este ca de ani de zile ne-am format niste obiceiuri, ne-am obisnuit sa facem anumite lucruri. Aceste lucruri fara sa ne dam seama ne costa. Ne costa timp sau ne costa bani. Ne impiedica sa ajungem acolo unde ar trebui sa fim. Si ce este mai grav este ca oamenii nu acorda atentie acestor obiceiuri. Obiceiuri care ne impiedica sa ne dezvoltam, sa obtinem succes.

Chiar te rog sa faci aceasta lista, sa o scrii. De ce? Pentru ca peste un timp, 6 luni sa zicem sa te intorci la aceasta lista si sa vezi cate probleme ai rezolvat din cate ai trecut pe lista. Spun sa o scrii pentru ca e important sa o faci, pentru ca mai tarziu sa o vezi. Ar fii mai usor sa spuneam verbal de exemplu nu voi mai bea atat de mult, sa nu bem 1-2 saptamani, iar incet incet sa ne intoarcem la vechiurile obiceiuri si sa uitam care este targetul nostru. Dar daca o avem scrisa, pe o foaie intr-un jurnal, sau pe calculator si o citim 1 data pe luna vedem cat de mult am progresat. Si vedem cat de mult am facut din ceea ce tine de noi sa facem pentru a ne atinge scopul.

Tot ce vreau sa spun este sa acorzi atentie marita obiceiurilor de zi cu zi, care te impiedica sa ai succes atat in plan personal cat si financiar.

Si ca sa-ti fie mai usor, poti sa inlocuiesti aceste obiceiuri rele cu unele bune.
PS. Daca iti vin idei care pot fi de folos si altor oameni poti sa imi lasi un comment sau daca ti-a placut articolul poti sa-mi dai un like.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu