sâmbătă, 22 martie 2014

Obstacole Pe Care Trebuie Sa Le Depasesti Pentru A Obtine Libertatea Financiara.

Depasirea obstacolelor este un pas important in viata fiecarui antreprenor care vrea sa obtina libertatea financiara. Din punct de vedere financiar toti oamenii se lovesc de obstacole. Exista 5 obstacole pentru care oamenii nu reusesc sa acumuleze suficiente active. Activele sunt cele care produc sume mari de bani si te pot scapa de probleme.

Nimic nu este usor. Trebuie sa fii incapatanat si rabdator pentru a realiza ceva. Sansa ta sta ascunsa in spatele problemelor si al obstacolelor pe care le intalnesti. Fiecare provocare sau obstacol pe care il aveti de infruntat este pur si simplu o sansa deghizata. Ganditi-va la imaginea de ansamblu si o veti vedea.

Asteptati-va la probleme si la infrangeri. Toate fac parte din joc. Daca nu va intalniti cu provocari importante, faceti ceva usor si probabil nu chiar atat de valoros pe cat credeti si care nu va aduce un profit financiar atat de bun. O problema mare semnaleaza adesea o sansa mare. Daca un lucru nu iese asa cum va doriti, aveti optiuni de rezerva. Depasirea obstacolelor este extrem de importanta pentru obtinerea succesului. Iata un citat din J.D. Rockefeller: "Intotdeauna am incercat sa transform orice dezastru intr-o ocazie."

Citeste aici Cum Sa-Ti Maresti Increderea In Tine Prin Gandirea Pozitiva.

Cele cinci obstacole sunt:

1. Frica.
Nu cunosc pe nimeni caruia sa-i faca placere sa piarda bani. Si oamenii bogati pierd bani. In schimb exista o multime de oameni saraci care n-au pierdut nici un banut... investindu-l. Teama de a pierde bani este fireasca. Toata lumea o are. Problema nu este teama, ci cum este ea stapanita. Felul cum manevrati esecul si cum reactionati la pierderi. Asta conteaza. Principala diferenta dintre un om bogat si un om sarac consta in felul in care isi stapaneste frica.

2. Scepticismul.
Scepticul este de fapt un om las. Cu totii devenim putin lasi cand se aduna nori de teama si de indoiala in gandurile noastre. Cu totii avem indoieli. Uneori suntem paralizati de indoielile noastre. "Si daca se intampla asa...", "Si daca este asa.." Si incepe o spirala de indoieli. Aceste vorbe de indoiala sunt adesea atat de puternice, incat nu mai putem face nimic, ne blocheaza. Se naste un sentiment de teama cumplita. Uneori este nevoie de mult curaj pentru a nu lasa zvonurile si previziunile sumbre sa incolteasca indoiala si teama.

3. Lenea.
Oamenii ocupati sunt adesea cei mai lenesi. Sunt multi oameni prea ocupati ca sa aiba grija de lucrurile care conteaza cu adevarat. Sunt ocupati si continua pe linia asta pentru ca evita ceva cu care nu vor sa se confrunte. Daca le atragi atentia reactia lor este una de furie sau iritare. Sunt ocupati sa se uite la televizor, sa pescuiasca, sa joace fotbal sau sa mearga la cumparaturi. Ei stiu de fapt ca evita ceva important. Aceasta este forma de lene cel mai des intalnita. Este o lene manifestata prin ocupare excesiva.

4. Obiceiurile proaste.
Viata noastra este o reflectare a obiceiurilor, si nu atat a educatie sau a studiilor. Obiceiuri precum uitatul la televizor sau pescuitul nu sunt obiceiuri sanatoase din punct de vedere financiar. Acestea nu te ajuta sa obtii libertatea financiara, ba chiar sunt un obstacol. Cand vine vorba de bani trebuie sa ai obiceiuri productive.

Citeste aici Expresii Care Va Vor Face Clientii Mai Fericiti.

5. Aroganta.
Aroganta inseamna orgoliu plus ignoranta. Atunci cand esti arogant crezi ca lucrurile pe care nu le stii, nu sunt importante. Si asta te poate costa bani. Multi oameni se folosesc de aroganta pentru a-si ascunde ignoranta. Ei se dau mari, dar e clar ca nu stiu despre ce e vorba. Ei nu mint, dar nici nu spun adevarul. Exista multi oameni in lumea banilor si a investitiilor care habar n-au despre ce vorbesc. Atunci cand stiti ca nu cunoasteti suficient un anumit lucru, educati-va apeland la un expert in domeniu sau la o carte despre acel subiect.

Ti-a placut acest articol? Daca da, spune-le si prietenilor tai despre acest articol printr-un like sau share.
Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".

8 comentarii:

  1. Frica cred ca este cea mai periculoasa. Daca nu risti nu poti sa castigi. Teama de a pierde te tine pe loc. Daca nu depasesti acest punct nu ai cum sa deschizi drumuri catre noi sanse. Si celelalte obstacole sunt la fel de periculoase. Aceste obstacole pe care le-ai enumerat sunt niste capcane, pe care cu ajutorul informatiilor le poti depasi. Este bine ca ai scris un articol pe tema asta, pentru a ne face sa ne gandim mai mult la ce obstacole avem in drum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate sunt importante in egala masura. Toate contribuie la succesul unui antreprenor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Gabriel !
    Ai atins un subiect foarte important. Este important sa depasim obstacolele ca sa obtinem libertatea financiara. Dar ca sa le depasim trebuie sa avem incredere in noi insine si sa fie in egala masura cu importanta obstacolului.
    Ai enumerat niste stari de spirit negative pe care, daca nu stim sa le redirectionam intr-o directie pozitiva, ele vor ramna pentru totdeauna obstacole.
    Aceste stari, emotii distructive seamana cu lipsa pretuirii de sine, de aceea ne pierdem increderea in noi insine si nu mai vedem pasii urmatori spre scopul propus.
    In concluzie, sa invatam sa respingem aceste obstacole prin a le observa, mai intai, adica sa devenim constienti si apoi sa vedem lucrurile cu optimism.

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate obstacolele ne tin pe loc in drumul nostru. Trebuie in primul rand sa le constientizam, fapt pentru care este foarte bun articolul acesta, iar apoi sa facem tot ce putem ca sa le depasim. Nu exista nimic care sa ne opreasca in afara de propriile limitari. Daca lucram la ele le putem depasi. Bun articolul, ati punctat un subiect absolut necesar.

    RăspundețiȘtergere
  5. @alla sally
    Buna Alla. Teama este un obstacol care asa cum ai spus ne tine pe loc. Dar nu este singurul. Trebuie sa invatam sa ne depasim toate temerile pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mihai
    Salut Mihai. Asa este. Toate contribuie la succesul final.

    RăspundețiȘtergere
  7. @George
    Salut George. Asa este in primul rand trebuie sa le constientizam si apoi sa lucram la ele pana le eliminam complet. Multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Asa este trebuie sa depasim obstacolele pentru a devenii liberi din punct de vedere financiar si nu numai. Observarea lor este primul pas, iar apoi treptat, sa incercam sa lucram la ele, sa le eliminam pe rand si sa ne eliberam de ele. Ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere