duminică, 3 martie 2013

Steve Jobs - 7 Principii Catre Succes.

Iti spuneam intr-un articol ca este esential pentru un antreprenor de succes sa aiba un mentor.
Pe care sa-l urmeze si sa invete de la el, pentru ca intr-o zi sa fie la fel de bun ca el sau de ce nu, mai bun.
Steve Jobs a fost unul din acei antreprenori care pareau sa fie iubiti si urati in acelasi timp, insa nu multi vor pune la indoiala abilitatea lui de inovatie adusa unui produs tehnologic, care rezista de-a lungul anilor.
El a avut un rol esential in crearea Apple, fiind un pionier pentru o gama de produse noi, depasindu-i chiar si pe cei de la Microsoft, devenind compania cu tehnologia cea mai valoroasa din lume. Carmine Gallo descopera intr-una din cartile lui aceste principii incredibil de diferite pentru obtinerea succesului.
Eu sunt convins ca lumea lui Steve Jobs nu a fost atat de simpla, precum sunt aceste 7 principii, insa le recomand oricarui antreprenor, fiind sigur ca oricine poate invata din ele.

1.Fa ceea ce iti place.
Gandeste-te diferit la cariera ta. Steve Jobs a urmat toata viata ce i-a spus inima sa faca, si a spus, ca asta a facut toata diferenta. Schimbarea nu poate avea loc in absenta unei pasiuni si, fara ea, ai putine sperante sa creezi idei inovatoare.

2.Pune un dinte in Univers.
Gandeste diferit. Jobs a atras oameni cu aceeasi viziune care au impartasit viziunea lui si care l-au ajutat sa-si transforme ideile in inovatii care au schimbat lumea.
Pasiunea a alimentat racheta Apple si viziunea lui Jobs a creat destinatia.

3.Foloseste-ti mintea.
Gandeste diferit despre ce crezi. Inovatia nu exista fara creativitate, precum si pentru Steve Jobs, creativitatea a fost actul de conectare a lucrurilor.

4.Vinde vise, nu produse.
Gandeste-te diferit la clientii tai. Pentru Jobs, oamenii care au cumparat produsele Apple, nu au fost niciodata "consumatori". Ei au fost oameni cu vise, sperante si ambitii. Jobs a construit produse pentru a-i ajuta sa-si indeplineasca visele.

Citeste aici ce poti invata de la Mark Zuckerberg.

5.Spune nu la 1.000 de lucruri.
Gandeste-te diferit la design. Simplitatea este sofisticarea finala. De la design-ul modelelor de iPod si iPhone, ambalajele produselor Apple, si pana la functionalitatea site-ului web Apple, inovarea inseamna eliminarea inutilului, astfel incat ceea ce este util sa poata vorbi.

6.Creeaza experiente incredibil de mari.
Gandeste-te diferit la experienta brand-ului tau. Jobs a facut din magazinele Apple, standardul de aur in customer service. Magazinul Apple a devenit cel mai bun retailer din lume, prin introducerea inovatiilor simple, orice afacere le poate adopta pentru a face conexiuni emotionale profunde, de durata cu clientii lor.

7.Stapaneste mesajul.
Gandeste-te diferit la povestea ta. Jobs a fost un mare povestitor al companiei, transformand lansarea unui produs intr-o arta. Poti avea cea mai inovatoarea idee din lume, daca nu poti sa incanti oamenii cu asta, nu conteaza.

Fie ca esti un antreprenor care lucrezi de acasa, sau un proprietar de afacere mica in cautare de idei pentru a-ti imbunatati afacerea, tu reprezinti brandul cel mai important dintre toate - pe tine.

Cum vorbesti, mergi, actionezi - reflecta brand-ul. Cel mai important ce crezi tu despre tine, despre business-ul tau, va avea cel mai mare impact asupra noilor idei care iti va dezvolta business-ul si va imbunatati viata clientilor tai. Ce crezi tu despre bani?

Astfel, ai nevoie sa te uiti in primul rand in interior si sa iti evaluezi potentialul de baza. Apoi sa iti imaginezi ce ai putea realiza in afaceri cu o perspectiva reala si cu inspiratie. Imagineaza-ti ce ai putea realiza daca Steve Jobs s-ar ghida dupa deciziile tale. Respecta principiile de mai sus si o poti face si tu. Cand ai o problema si nu stii de unde sa incepi. Gandeste-te.
Ce ar face Steve Jobs?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu