miercuri, 27 februarie 2013

E Bine Sa Ai Multi Bani? Credinte Interioare Gresite Despre Bani.

Banii nu sunt un lucru rau. De la ideea asta trebuie sa plecam. Trebuie sa fii deschis si sa ai o atitudine pozitiva despre bani si despre cei bogati.
Banii sunt doar un mijloc, nu un scop in sine. Daca ajungem sa lucram pentru bani vom deveni niste masini. Trebuie sa ne bucuram de bani.
Trebuie sa fim impacati cu noi insine. Nu putem face bani daca nu avem o stare de spirit interioara linistita.

Citeste aici de ce romanii n-au cunostinte financiare.

Singura diferenta dintre 1 Euro si 1 milion de Euro sunt cele 6 zero-uri. Celelalte diferente sunt povesti despre tine si despre cum ai facut acel milion de euro. Ca sa faci bani trebuie sa crezi in primul rand in tine si sa crezi ca poti sa faci acei bani, ca poti sa ai acei bani, ca poti sa atragi acei bani.
Binenteles nu e atat de simplu, dar trebuie sa pleci de la inceput pe un drum si sa ai o atitudine pozitiva despre bani. Incearca sa urmaresti oamenii cu bani, cu foarte multi bani.
Fiecare are o poveste a lui, a drumului pe care l-a urmat. Dar absolut in toate povestile vei intalni acesta atitudine pozitiva despre bani.

Daca tu ai dificultati in a crede ca poti aduce mai multa bunastare in viata ta, acele credinte vin din interiorul tau. Acolo se desfasoara conflictul. Este un conflict interior.
Nu banii sunt cei care te exclud sau care te ocolesc. Banii sunt doar niste tichete distractive. Banii nu au emotii. Ei pot avea o relatie cu oricine, care ii invita in viata lor.
Tu esti cel care poti deschide acesta relatie care e blocata. Inca o data diferenta e de cateva zero-uri.
Nu conteaza ca e 1 euro sau 10.000 sau 100.000 de euro. Banii sunt toti la fel. Tu esti cel care ii tratezi diferit in mintea ta. Iti creezi povesti despre ei. Schimba povestea. Gandeste-te ca 10.000 de euro sunt usor de facut. Si asta e un punct bun de plecare.

Peste tot auzi tot felul de povesti, ca banii n-aduc fericirea, ca banii sunt ochiul ***, etc. Cu totii le cunoastem si le-am auzit. TOATE sunt mituri. Nu exista asa ceva.
Despre legea atractiei si cum sa atragi mai multi bani prin forta mintii s-au scris si carti. Nu vreau sa para un lucru abstract, sau SF.
Ceea ce vreau sa punctez este sa fii open mind si sa gandesti pozitiv. Poate nu e cazul tau, dar sa stii ca sunt oameni care se intreaba daca e bine sa faca mai multi bani? Sa aibe mai multi bani?
Trebuie sa ai un respect pentru bani. Banii sunt minunati. Daca te concentrezi prea mult asupra lor, daca nu te mai distrezi, nu mai esti vesel, doar pentru a face si mai multi bani atunci nu e un lucru prea sanatos pentru tine. Daca pierzi legatura dintre adevaratul motiv pentru care faci acei bani si scop, pierzi legatura cu tine.
Daca te simti vinovat doar pentru ca vrei mai multi bani, atunci iti faci probleme inutile pe care nu ar trebui sa le ai.
Banii sunt acolo doar ca sa te ajute sa experimentezi anumite lucruri in viata. Nu e nimic murdar sau rau in asta.
Gandeste-te la asta: daca te duci sa mananci la un restaurant pentru ca iti place acolo, ii sprijini pe toti cei care lucreaza acolo. Daca iti cumperi un ceas, sau o bijuterie incurajezi un artist.
Iar daca pur si simplu vrei sa dai o parte din ei, poti dona catre o cauza pe care vrei sa o vezi rezolvata. Cu cat ai mai mult succes si mai multi bani, cu atat mai mult vei influenta lumea, mai multi oameni vei ajuta si mai multe lucruri vei schimba.

In incheiere vreau sa te intreb daca ai convingeri limitate despre bani, sau daca ai o limita despre cati bani poti face si cum iti poti schimba aceste credinte?

Un comentariu:

  1. In zilele de azi, avand in vedere ca raiff a luat-o in dinti, securitatea cardurile a fost depasisa oameni au pierdut bani.
    Deci banii multi pot face si rau si bine, depinde de fiecare ce si cum, totul e sa nu fim lacomi.

    RăspundețiȘtergere