luni, 11 august 2014

Schimba-ti Obiceiurile Pentru A Obtine Succesul.

Iti spuneam in articolul trecut ca obiceiurile proaste omoara succesul. Ceea ce ESTI, esti datorita obiceiurilor pe care le ai.

Toate lucrurile MICI, pe care le faci in mod repetat in fiecare zi, ajung sa creeze un "FINAL", dupa o perioada de timp, sa dea un rezultat.

Este o lupta pe care o duci in fiecare zi. Succesul final nu este o singura batalie. Succesul este rezultatul luptelor pe care le dai zi de zi, in fiecare zi. Succesul este suma acestor lupte. Aceste lupte constau in lucrurile pe care le faci in fiecare zi, in obiceiurile pe care le ai.

Citeste aici de ce Obiceiurile Proaste Ucid Succesul.

Obiceiurile ne definesc. Toate rezultatele pe care le obtinem in viata, se datoreaza obiceiurilor pe care le avem.
Oamenii care au succes au obiceiuri diferite fata de ceilalti oameni.

Succesul si esecul nu sunt doar evenimente intamplatoare. Ele nu se intampla din senin. Succesul nu se intampla pur si simplu.
Daca iti amintesti am scris un articol pe acest subiect. Citeste aici ceea Ce Nu Stii Despre Succesul Obtinut Peste Noapte.

Precum succesul, esecul nu apare peste noapte. Esecul este suma acelor lucruri "MICI" pe care le repeti in fiecare zi. Esecul nu apare pur si simplu, nu se intampla din senin.
Poate PAREA ca este ceva intamplator, dar nu este, este rezultatul obiceiurilor zilnice.
Spre exemplu esecul unei afaceri se datoreaza faptului ca nu ai dat acel telefon, nu ai terminat o vanzare, nu ai semnat un contract, nu ai trimis mail-ul cand trebuia, nu ai vorbit cu cine trebuia, nu ai facut lucruri pentru care nu erai pregatit sa le faci, etc.. Suma acestor mici esecuri zilnice au dus in final spre un esec inevitabil.

La fel se intampla si cu succesul. Nu este un eveniment ce se intampla peste noapte.
Succesul inseamna viziune, succesul inseamna vanzare, succesul inseamna relatii, succesul inseamna valoarea pe care o aduci oamenilor, succesul inseamna ceea ce faci tu. Succesul inseamna toate aceste lucruri, combinate zi de zi. In afaceri, succesul inseamna sa faci mai mult decat fac ceilalti oameni. Sa oferi mai mult.

Atunci cand vezi pe cineva ca este o persoana de succes, crezi ca este un geniu, trebuie sa tii minte urmatorul lucru:
Oamenii sunt rasplatiti in public pentru ceea ce au facut timp de ani de zile in privat - fara ca nimeni sa stie sau sa-i observe. Tot acel succes este suma obiceiurilor adunate. Acei oameni au lucrat destul de mult in spatele scenei pentru a obtine spectacolul pe care tu il vezi pe scena. Acei oameni si-au ales o directie, un scop si au lucrat constant la el. Nu au renuntat nici-o clipa la el. Obiceiurile lor pe ani de zile, i-a adus acolo unde sunt azi.

Citeste aici Iresponsabil Financiar Sau Consumator De Succes?
Citeste aici IQ Financiar - Entrepreneurs World Magazine

Educatia financiara este parte din acest joc. Deciziile pe care le iei zilnic legate de bani, te indeparteaza sau te duc mai aproape de succes. Cum cheltui, cat cheltui, pe ce cheltui, cat pastrezi, cat investesti, in ce investesti, ce profit obtii, sunt lucruri pe care le faci in fiecare zi fie ca iti dai seama sau nu. Obiceiurile legate de bani sunt armele cu care lupti. Depinde doar de tine in ce directie le indrepti. Aceste obiceiuri definesc un standard. Acel standard esti TU.

In final te rog sa te gandesti ce obiceiuri ai, daca sunt bune pentru tine, si daca poti schimba ceva.

Ti-a placut acest articol? Daca da, spune-le si prietenilor tai despre acest articol printr-un like sau share. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail.

Nu uita "Knowledge is Power". Ai nevoie de educatie financiara pentru a atinge libertatea financiara.

6 comentarii:

  1. Obiceiurile spun de fapt cine suntem cu adevarat. Faptele vorbesc mai mult decat cuvintele. Un articol folositor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Asa este. Faptele sunt cartea noastra de vizita. Ele spun totul despre noi.

      Ștergere
  2. Un articol interesant. Toate sfaturile sunt bune pentru cei care inca mai citesc. Te urmaresc de ceva vreme. Keep going, you do a great job.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Mihai. Sunt oameni care mai citesc... - din fericire. Multumesc pentru aprecieri.

      Ștergere
  3. Trebuie sa fii o persoana ferma si hotarata ca sa iti poti schimba obiceiurile. Nu este usor sa renunti la lucrurile pe care le faci de mult timp. Trebuie sa ai o putere interioara si sa iei o decizie pe termen lung atunci cand te hotarasti sa schimbi ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a spus nimeni ca este usor. Nimic nu este usor. Lucrurile sunt mai intai grele inainte de a fi usoare. Dar trebuie sa renunti la ceea ce esti, pentru a deveni ceea ce poti fi. Mai ales cand iti dai seama ca ceea ce faci nu este bine si ca doar prin schimbare poti obtine lucrurile pe care le doresti. Cand stii ca acea decizie iti va schimba viitorul, vei fii foarte hotarat cand vei lua decizia respectiva. Doar schimbandu-ti obiceiurile iti poti schimba si viata. Nu poti sa ai rezultate diferite, facand acelasi lucru.

      Ștergere