luni, 28 ianuarie 2013

10 Joburi Noi Care Nu Existau Acum 10 Ani. [II]

Voi continua astazi articolul cu urmatoarele 5 din 10 joburi care nu existau acum 10 ani. Prima parte o puteti gasi AICI. Lumea este in continua miscare iar cel care nu se adapteaza rapid, nu se informeaza si nu isi mareste constant cunostiintele nu va mai putea alege. Va mai putea doar sa se conformeze. Lumea nu va mai fi la fel peste 10 ani. La fel este si in domeniul financiar. Cel care nu se informeaza, nu isi mareste iq-ul financiar, nu are cum sa castige aceasta cursa. Cultura nu este lux, este o necesitate.

Chief Listening Officer.
Cu un pas mai sus de un Manager de Social Media se afla Chief Listening Officer. Acesta are rolul de a fi cu ochii si urechile pe canalele sociale si in conversatiile de zi cu zi si sa tina la curent compania cu spusele clientilor. Inainte sa apara mediul social, businessul era doar intr-o singura directie de comunicare. Compania vorbea, noi ascultam. Acum ne-am obisnuit cu 2 sensuri pentru comunicare. O companie trebuie sa stie ce parere au clientii lor despre ei.

Cloud Computing Services.
Pentru ca a fost folosit in contextul descrierii proprietatilor Google (Gmail, etc. etc.) a devenit sinonim cu depozitarea online si cu schimbul de date. In zilele noastre termenul a fost adoptat de toti cei care lucreaza la Microsoft, pana la incepatori care acceseaza cupoane online. Companiile cauta manageri de date, ingineri si strategi, pentru a depozita si indexa cantitati imense de date.

Elder Care.
Cum populatia este tot mai imbatranita, o cantitate tot mai mare de atentie este acordata pentru ingrijirea persoanelor în varsta.
Intre preocupari de ordin juridic, personal la instalatiile rezidentiale sau consultanti de angajare, pentru a facilita terminarea problemelor de viata, locurile de munca in acest domeniu sunt de asteptat sa creasca.

Sustainability Expert.
Exista, evident, cateva motive foarte concrete pe care companiile, chiar si cele care nu sunt implicate in energia verde sau alternativa - ar fi interesate de aceste practici durabile.
Deseori angajarea unei persoane intr-un rol ecologic constient - ar putea face economii de costuri, atat in ​​ceea ce priveste facturile de energie scazute dar si pentru a profita de cresterea reducerii de impozite pentru companii care se angajeaza in durabilitate. O diploma in stiinta managementului de mediu, ar putea fi utila in aceste noi roluri "green", deoarece de multe ori necesita dezvoltarea de noi metode de lucru, pentru a creste productivitatea in timp si a scadea utilizarea de carbon a unei afaceri. Proiectele pot include: reciclarea si reducerea deseurilor, evaluarea durabilitatii furnizorului. Viitoarea generatie de manageri si lideri va fi diferita. Acesti tineri au crescut intr-o cultura care pune valoare pe reciclare. Sunt mult mai condusi de aceste preocupari, deoarece le-au auzit de cand erau copii. Acest domeniu va continua sa creasca pentru tinerii angajati.

User Experience Design.
Ce este un designer de experienta? Pur si simplu, experimenteaza creeaza și modeleaza prin intermediul tehnologiei si le face sa se intample. Exercitiu in cauza: experienta de a te trezi cu alarma unui ceas este foarte diferita de experienta creata de rasaritul soarelui si ciripitul pasarilor.
Preocuparea pe care o are un designer de experienta este cum sa imite experienta pasari-soare si sa o reproduca prin intermediul tehnologiei.
Viitorul designer ar trebui sa se descurce in Photoshop, sa inteleaga limbaje de programare, si sa se simta confortabil tinand seama de o idee, de la schita la prototip.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu