duminică, 27 ianuarie 2013

10 Joburi Noi Care Nu Existau Acum 10 Ani.

Noi joburi apar de la an la an. Sunt joburi care tind sa creasca in intensitate in anumite sectoare, legate de tehnologie, preocuparea cu privire la mediul inconjurator si imbatranirea populatiei, care sunt in crestere in timp ce altele continua sa se clatine.
Acest lucru ofera posibilitatea de a profita de pozitiile noi intr-un brand, in care concurenta nu a atins o cota critica. Cu acest lucru in minte, aceste joburi promitatoare au fost create numai in ultimul deceniu.
Daca in urma cu cateva articole va spuneam ca lumea se schimba cu o viteza prea mare, incat daca nu tinem pasul, nu numai ca vom ramane in urma, dar nu vom apuca sa profitam de oportunitatile noi care apar. Din aceasta cauza e bine sa fi la curent cu orice lucru nou si sa ne informam periodic despre shimbarile care apar in piata.

App Developer.
IPhone-ul a aparut in 2007, iar Androidul la scurt timp dupa. De atunci mai mult de 1 milion de aplicatii au fost vandute. Cum cererea de aplicatii care ruleaza pe iOS, Android sau alt sistem de operare este in crestere, companiile se confrunta cu o lipsa de talent pentru a se dezvolta pe mobil. Acest lucru inseamna o noua oportunitate pentru programatori si dezvoltatori pentru a patrunde intr-o piata in plina expansiune. In prezent, mai mult de 16.000 de listari pentru dezvoltatorii Mobile App sunt listate pe site-ul de locuri de munca indeed.com

Market Research Data Miner.
Cum informatiile despre clienti devin din ce in ce mai vitale pentru experienta vanzarii cu amanuntul, business-urile comprima datele in numar mare si angajeaza experti pentru a le da sens.
Din seturi diferite de date, inclusiv structurate (tranzacție), semi-structurate (comportamentul utilizatorilor) și nestructurate (text) informatii, analistii de date si oamenii de stiinta caute modele comportamentale pentru a ajuta comerciantii cu amanuntul si intreprinderile sa prezica tendintele viitoare sau sa construiasca motoare de recomandare sau de publicitate personalizate.

Educational or Admissions Consultants.
Cand un anumit numar de parinti bogati isi urmaresc copilul construind primul bloc din cuburi,ei nu sunt pierduti de aces moment dragut, ei creeaza o consolidare pentru probabilitatea copilului lor de a obtine un loc in scoala care trebuie. pe acesti parinti nu-i va opri nimic, pentru a le asigura cea mai buna educatie copiilor lor - care pentru multi include angajarea unui consultant educational sau de admitere, pentru a ajuta la usurarea procesului de interogare si testare in scoli de la gradinita la scoala primara.

Millennial Generational Expert.
Consultantii de generatii ajuta companiile sa inteleaga mai bine forta de munca in schimbare. Companiile din fiecare sector si de orice dimensiune se confrunta cu provocarea recrutarii si dezvoltarea tinerilor profesionisti pentru a-i pregatii sa devina viitori directori. Companiile pot construi loialitate in forta de munca prin implicarea în practici care ii conecteaza direct cu angajatii lor mai tineri.

Social Media Manager.
Cele mai multe comunitati online, ceea ce numim "retele sociale", au devenit o parte integrata a business-ului, de la magazine mici de cafea, pana la adevarati giganti precum Amazon si Microsoft, care angajeaza manageri de social media in marketing si publicitate. Este o mare schimbare in modul in care companiile comunica cu clientii lor. Pe site-ul de locuri de munca, exista în prezent peste 11.000 de listari pentru acest post.
Dar termenul "manager de social media" se refera intr-adevar la tot felul de sarcini, de la social-savvy care este proaspat intrat si domina Twitter-ul, pana la noul val de strategii de marketing care ajuta companiile sa atraga publicul pe retelele sociale prin marketing targetat. Dar nu te lasa pacalit pentru ca cei 10000 de fani de pe Twitter nu-ti asigura jobul. Dar tehnologia la locul de munca evolueaza atat de repede, pentru o persoana sa poata gândi ca doar pentru ca se pricepe la Twitter ii va oferi un job pe termen lung.

Citeste partea a 2-a.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu