miercuri, 2 ianuarie 2013

5 Lucruri Pe Care Ar Trebui Sa Le Faca Un Viitor Antreprenor. [II]

Data trecuta am inceput o lista cu cinci lucruri cu care trebuie sa inceapa un antreprenor de succes.
Pentru cei care nu au citit prima parte o pot gasi aici.
Daca prima data va spuneam sa va faceti prieteni noi antreprenori de la care aveti ce invata si sa va gasiti un model de succes pe care sa-l studiati si sa vedeti cum actioneaza, astazi voi continua lista cu urmatoarele trei lucruri, la fel de importante ca primele doua.

3. Indragosteste-te de afaceri mici ca si client.

Cand spun sa te indragostesti ma refer la experienta pe care o ai cu un business si sa vezi acel lucru care face ca relatia ta cu afacerea (din punctul de vedere al clientului) sa fie una mai speciala. Uneori poate fi faptul ca esti martorul schimbarilor de-a lungul anilor, alteori relatia cu proprietarul magazinului, sau poate fii atentia la detalii pe care o acorda firma respectiva produselor sau serviciilor. Si este destul de mult de invatat din asta. Asta ca si continuare a sfatului de a te imprieteni cu proprietari de afaceri, este la fel de important sa ai o relatie cu afacerea in sine. Gandeste-te la afacerile mici cu care ai deja o astfel de legatura si la cele noi care te atrag (te fac sa te indragostesti efectiv) si incepi sa le folosesti produsele sau serviciile. Ce stii despre proprietarii lor sau despre trecutul lor? Care sunt obiectivele lor si unde se indreapta? Ce fac ei ca sa fie distincti, memorabili si unici? Ce fac ei atat de particular, incat se diferentiaza de ceilalti? Gandindu-te la experianta ta ca si client iti va da idei si vei intelege mai bine cum sa-ti pornesti propria afacere.

4. Mitul din spatele unei afaceri.

Cei mai multi viitori antreprenori sunt speriati de partea din spatele afacerii efective. Ei supraestimeaza competentele necesare inceperii unei afaceri si sunt siguri ca sunt munti uriasi de urcat si curbe foarte stranse in procesul de invatare chiar inaintea inceperii business-ului.
Insa e mai important sa te confrunti cu monstrul de sub pat - nu e chiar atat de greu pe cat crezi si nu trebuie sa ai un doctorat ca sa incepi o afacere.

5. Citeste - Dezvoltati Inteligenta Financiara.

Nu in ultimul rand si poate cea mai important lucru este sa citesti. Sa contribui la propria dezvoltare personala citind. Nu trebuie sa citesti orice sau totul intr-o singura zi. Procesul acesta e unul de durata.
Citeste ce te intereseaza pe tine, si ce iti poate fi de folos pe viitor. Curand vei vedea ca nu exista mistere. De la lucruri din spatele scenei, pana la intrebari particulare, vei incepe sa inveti foarte multe lucruri din experienta antreprenoriatului.
Incepand sa vorbesti cu oamenii, te vei extinde mai mult, citind vei afla lucruri noi si vei creste avand un iq financiar mai mare. Gandindu-te din ce in ce mai mult la ce inseamna sa fii un antreprenor, s-ar putea ca acel "candva" sa fie mai aproape de ziua de azi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu