marți, 9 iulie 2013

Premiul La Loto - Un Castig Dorit De Tot Mai Multi Romani

Premiul la loto creste de la extragere la extragere. Asta scoate la suprafata un singur lucru. Prea multi romani spera la un castig la loto peste noapte. Singurul care intretine speranta acestui castig este visul. Visul de a duce o viata mai buna. Nu e nimic rau sa speri la acest castig. Dar nu trebuie sa fie singura optiune. Nu te baza foarte mult pe acest vis. De fapt ti-as sugera sa nu te bazezi deloc. Daca il joci doar de fun, e ok.

Ceea ce ma ingrijoreaza nu e faptul ca e un castig dorit din ce in ce mai mult de tot mai multi romani. Ma ingrijoreaza faptul ca e singura scapare pentru cei mai multi. Ma ingrijoreaza ca nu exista cel putin la fel aceeasi dorinta de invatare.

Citeste aici Fermier Sau Vanator? Care E Strategia Ta?

Ramai focusat la lucruri cu adevarat palpabile, plauzibile la care daca lucrezi si depui timp si efort in timp pot aparea rezultatele. Fie ca vorbim de afacerea ta sau de dezvoltarea ta personala, sau marirea inteligentei financiare, oricare varianta iti poate aduce beneficii mult mai rapide decat aces premiu urias de la loterie.

Sunt destul de cunoscute cazurile cand dupa ce au castigat la loto nu au stiut ce sa faca cu banii si in cativa ani erau faliti. Fie ca nu au investit inteligent, sau ca au avut parte de oameni rau voitori in jur care au vrut sa le ia banii, acestia au dat faliment. Si asta se datoreaza faptului ca nu au avut o educatie financiara solida. O baza in domeniul financiar. Sa cheltui bani e usor, sa-i faci e mai greu. La fel cum e mai usor sa minti, decat sa ai curajul sa recunosti.

Cand peste noapte afli ca te-ai imbogatit cu 10 milioane de euro, daca esti mai slab de inger, ideea ca esti milionar poate sa-ti ia mintile! Acest castig este o lovitura. Una grea. Iti schimba la propriu viata.

Care sunt sansele unui castig la loto? Matematic vorbind sunt nu mai putin de 13 milioane de variante. Da ai citit bine, 13 milioane. Vrei sa mai vorbim de probabilitate?

Si totusi de ce pierd atat de repede oameni acesti bani? Unul dintre raspunsuri este ca nu sunt munciti. Nu stiu ce inseamna sa castigi acei bani prin munca. Si desi pare ca ti-ar ajunge pentru toata viata, plus inca o generatie sau doua, totusi nu e asa. Banii se cheltuie foarte repede.

Citeste aici Care Este Reteaua De Prieteni Din Care Faci Parte?

Singurul sfat este sa faci si altceva, sa iti maresti iq-ul financiar. Sunt curios cati oameni bogati crezi ca joaca la loto. Nu prea multi cu siguranta. Si nu pentru ca nu au nevoie de bani. Pentru ca nu au timp de asa ceva. Si nici incredere. Ei prefera sa lucreze pentru ei, si sa investeasca timp si bani in lucruri care ii ajuta sa se dezvolte in timp. Investeste in primul rand in tine. Nu uita asta.

In final vreau sa te intreb ceva. Ce ai face cu un asemenea castig la loto?

2 comentarii:

  1. Da asta asa este, dar din cauza saraciei tot mai multi oamnei vor sa castige...

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bun articolul mi-a placut. eu unul cred ca as rezolva cateva probleme intai :)

    RăspundețiȘtergere